HFC - HungarianFigureCollectorsHFC - HungarianFigureCollectorsn/a

http://abload.de/img/mfc-bannerjouk5.jpg

This is a club for all figure (and other anime merchandise) collectors
who are from Hungary or consider themselves Hungarian.


============================================================================================


Kiemelt Témák:

A Figurákról általában topikban lehet beszélgetni az új bejelentésekről, az aktuális megjelenésekről, a friss beszerzésekről.
Itt lehet feltenni a figurákkal és a gyűjtéssel kapcsolatos kérdéseket is.

A Figura fotókba várjuk a tagok saját készítésű képeit, amelyek kérésre a klub galériájába is bekerülnek.

Az Eladó dolgokban lehet meghirdetni az eladásra/cserére szánt termékeket.

A Külföldi rendelésekben lehet tanácsot kérni illetve adni a külföldről történő beszerzésekkel kapcsolatban.

Az Általános témákban pedig mindenről mehet a társalgás, anime, manga, conok, cosplay, boltok, stb.


============================================================================================


A galériába kizárólag a klub tagjainak saját készítésű fotói kerülhetnek be. Rendszeres időközönként frissítem az új feltöltések közül szemezgetve, de ha valaki egy konkrét fotót szeretne hozzáadatni a galériához, az a klubszobába tett hozzászólással jelezheti.


============================================================================================


Magyarországi anime/manga beszerzőhelyek:

http://abload.de/img/animeland08u96.jpg http://abload.de/img/holdfenyteamuwury.jpg http://abload.de/img/trillianwougq.jpg

Club logo by aya14. Köszönjük a klub logót

View more // Comments (420)

020 days agoTziTzi
Aki privát üzenetet küldött, legyen kedves küldjön egy levelet, mert nem találom az üzenetét...
Köszi!
02 months agopandidorapandidora
fullillegal (2 months ago) #2578776Köszi
Akkor duplán szerencsém volt. Nemrég 2 figurát is rendeltem(5000 és 6000 yen felett), és mindkettőt megkaptam gond nélkül.(lehet, mert karácsony táján érkeztek Mo-ra?)


Akkor tényleg nagy szerencséd volt! Karácsonykor sokkal több a csomag, minden bizonnyal ezért nem tudtak figyelni rá a vámosok.
02 months ago (2 months ago)fullillegalfullillegal
Köszi

Akkor duplán szerencsém volt. Nemrég 2 figurát is rendeltem(5000 és 6000 yen felett), és mindkettőt megkaptam gond nélkül.(lehet, mert karácsony táján érkeztek Mo-ra?)
02 months agopandidorapandidora
fullillegal (2 months ago) #2570082A vámolás az hogy zajlik? Minden csomagra ránéznek, és amelyik értékhatáron felül van vagy gyanús, azt kezelésbe veszik, vagy csak véletlenszerűen nézik meg őket?
Véletlenszerűen választják ki őket. Volt már olyan is, hogy bőven az értékhatàr felett volt a csomag, mégis átjött. Eddig két felhasználónál fordult elő az, hogy kis értékű csomagot is kivizsgáltak. Az biztos, hogy 5000 yen feletti érték esetén 99%, hogy megvámolják.
02 months agofullillegalfullillegal
A vámolás az hogy zajlik? Minden csomagra ránéznek, és amelyik értékhatáron felül van vagy gyanús, azt kezelésbe veszik, vagy csak véletlenszerűen nézik meg őket?
03 months agobleachbleach
akinek van bleach fan cucca pl;karkötö,poszter,nyaklánc kérem jelezze pm-ben
04 months ago (4 months ago)CrimsonCrimson
Meghívtam, bent van már a csoportban, választ a fórumba küldöm el.
04 months ago (4 months ago)pandidorapandidora
Crimson (4 months ago) #2459520EZ nagyon kellemetlen, ha olyan csomagot kapnak el, amire (elvileg!) kb. 2000 yen van írva. Mi jogon csinálják ezt? És ilyenkor most mi van, ha a csomagon 2000 yen van, ő pedig elküldi a számlákat, amik 10.000 yent írnak? Nem lesz ebből baja?

Ha bevallja a teljes összeget neki semmi baja nem lesz, hiszen elvileg mi nem tudhatjuk mi szerepel a csomagon. Csak a jövőben fog gondot okozni, mert így automatikusan meg fogják vizsgálni az összes onnan érkező csomagot, mondván ha egyszer gond volt, akkor biztos mindegyiken téves összeg szerepel. Ilyenkor szerintem csak a bolt bukik, mi pedig annyit, hogy az összes csomagot ellenőrízni fogja a vám.
Aucifer: borzasztó egyszerű megbuherálni a számlát! Nyisd meg nyontatható változatban az emailt, másold ki word-be. Amint elkezdsz beleírni olyan betűtípusba fogja rakni, amilyen a levélben volt (legalábbis a 2007-es és 2010-es word). Én múltkor worbe kopizott változatot küldtem nekik és jó volt (mondjuk nekem nem kellett hamisítanom, csak egy doksiban akartam elküldeni nekik a paypal számlát és az amiami levelet). Viszont itt van nagy gáz, mert ha más összeget írsz, mint ami a csomagon van (pl. Csomagon 2000 yen te meg beírsz 2300-at), az már szerintem hatóság megtévesztése és az bűncselekmény!
Mindenképp írd meg nekünk mi lesz a vége, mert ha BIJ lebukik, akkor meg kell kérnem őket, hogy a valós összeget írják a jövendőbeli csomagjaimra. Inkább fizetek, mint hogy bajom legyen.

Szerk: OJ szerintem vegyük fel Aucifer-t a clubba és akkor tud majd a fórumba írni, ott jobb ilyet megbeszélni!
04 months agoCrimsonCrimson
EZ nagyon kellemetlen, ha olyan csomagot kapnak el, amire (elvileg!) kb. 2000 yen van írva. Mi jogon csinálják ezt? És ilyenkor most mi van, ha a csomagon 2000 yen van, ő pedig elküldi a számlákat, amik 10.000 yent írnak? Nem lesz ebből baja?
04 months agoAuciferAucifer
00 (4 months ago) #2459444Ez attól függ. Ha bevallod nekik mennyi volt a figura teljes ára, akkor az árának (posta nélkül) a 27%os áfáját kell kifizetned, plusz 1500 Ft kezelési költséget amiért a vámos bácsik dolgoztak. Ha kevesebb összeget vallasz be, tehát megbuherálod a számlát és a paypal számládat is, akkor nagyon meggyőzőnek kell lennie, különben hetekig piszkálni fognak majd miatta, hogy nem hisznek neked.
BIJ áltlában ráírja azt az árat a dobozra amit kérni szoktak (ha adtál meg konkrét összeget). Viszont most egyre több helyről olvasom, hogy ennek ellenére is gyanúsak a vámosoknak onnan a csomagok :/


Hát nem igazán tudnám megbuherálni a számlát, meg ha tudnám is, inkább nem játszanék vele. Így is elég kellemetlen most ez a helyzet. :/ Viszont, ha a vámon lefoglalták, akkor szerintem 100%, hogy bele is néztek, tehát láthatják a számlán, h más összeg van ott, mint a dobozon. (Ha véletlenül sem felejtették el ráírni a kért összeget.)
Akkor nem igazán megnyugtató a helyzet, ha többen is panaszkodnak már emiatt. :S Főleg, mert még 3 figurám van előrendelve, amik majd jövőre várhatóak, és ha azokkal is ezt eljátszák, akkor nagyon nem leszek boldog... meg akkor, ha fizetésre kerül majd a sor, ezek után azt hiszem, felesleges is lesz majd kérnem, h kevesebbet írjanak a csomagra, mert így is, úgy is megszívom majd ezek szerint... :S

És ilyenkor most csak ki kell töltenem a kapott papírt, és elküldeni a kért iratokat is? (számla, rendelés visszaigazolás, paypal igazolás, banki kivonat az átutalásról - ez utóbbi mindenképp kell, vagy elég a paypal számla? Vagy nem kell az összes?) Mert ilyen hivatalos papírokhoz se sokat volt még szerencsém, főleg nem vámoshoz, úgyhogy nem tudom, mi merre hány méter... Igaz, h le van írva, de az ilyen hivatalos dolgokat nem bírja felfogni az agyam...

View more comments

HFC - HungarianFigureCollectors

Details

View moreRelated Pictures (1030)

c.c. bandai lelouch_lamperouge code_geass_-_hangyaku_no_lelouch kururugi_suzaku euphemia_li_britanniachar_aznable meer_campbell bandai kidou_senshi_gundam kidou_senshi_gundam_seed_destiny sayla_mass frau_bow bright_noa garma_zabi

View moreRelated Items (12)

Related Entries (2)