HFC - HungarianFigureCollectorsHFC - HungarianFigureCollectorsn/a

http://abload.de/img/mfc-bannerjouk5.jpg

This is a club for all figure (and other anime merchandise) collectors
who are from Hungary or consider themselves Hungarian.


============================================================================================


Kiemelt Témák:

A Figurákról általában topikban lehet beszélgetni az új bejelentésekről, az aktuális megjelenésekről, a friss beszerzésekről.
Itt lehet feltenni a figurákkal és a gyűjtéssel kapcsolatos kérdéseket is.

A Figura fotókba várjuk a tagok saját készítésű képeit, amelyek kérésre a klub galériájába is bekerülnek.

Az Eladó dolgokban lehet meghirdetni az eladásra/cserére szánt termékeket.

A Külföldi rendelésekben lehet tanácsot kérni illetve adni a külföldről történő beszerzésekkel kapcsolatban.

Az Általános témákban pedig mindenről mehet a társalgás, anime, manga, conok, cosplay, boltok, stb.


============================================================================================


A galériába kizárólag a klub tagjainak saját készítésű fotói kerülhetnek be. Rendszeres időközönként frissítem az új feltöltések közül szemezgetve, de ha valaki egy konkrét fotót szeretne hozzáadatni a galériához, az a klubszobába tett hozzászólással jelezheti.


============================================================================================


Magyarországi anime/manga beszerzőhelyek:

http://abload.de/img/animeland08u96.jpg http://abload.de/img/holdfenyteamuwury.jpg http://abload.de/img/trillianwougq.jpg

Club logo by aya14. Köszönjük a klub logót

View more // Comments (415)

01 day agobleachbleach
akinek van bleach fan cucca pl;karkötö,poszter,nyaklánc kérem jelezze pm-ben
01 month ago (1 month ago)CrimsonCrimson
Meghívtam, bent van már a csoportban, választ a fórumba küldöm el.
01 month ago (1 month ago)pandidorapandidora
Crimson (1 month ago) #2459520EZ nagyon kellemetlen, ha olyan csomagot kapnak el, amire (elvileg!) kb. 2000 yen van írva. Mi jogon csinálják ezt? És ilyenkor most mi van, ha a csomagon 2000 yen van, ő pedig elküldi a számlákat, amik 10.000 yent írnak? Nem lesz ebből baja?

Ha bevallja a teljes összeget neki semmi baja nem lesz, hiszen elvileg mi nem tudhatjuk mi szerepel a csomagon. Csak a jövőben fog gondot okozni, mert így automatikusan meg fogják vizsgálni az összes onnan érkező csomagot, mondván ha egyszer gond volt, akkor biztos mindegyiken téves összeg szerepel. Ilyenkor szerintem csak a bolt bukik, mi pedig annyit, hogy az összes csomagot ellenőrízni fogja a vám.
Aucifer: borzasztó egyszerű megbuherálni a számlát! Nyisd meg nyontatható változatban az emailt, másold ki word-be. Amint elkezdsz beleírni olyan betűtípusba fogja rakni, amilyen a levélben volt (legalábbis a 2007-es és 2010-es word). Én múltkor worbe kopizott változatot küldtem nekik és jó volt (mondjuk nekem nem kellett hamisítanom, csak egy doksiban akartam elküldeni nekik a paypal számlát és az amiami levelet). Viszont itt van nagy gáz, mert ha más összeget írsz, mint ami a csomagon van (pl. Csomagon 2000 yen te meg beírsz 2300-at), az már szerintem hatóság megtévesztése és az bűncselekmény!
Mindenképp írd meg nekünk mi lesz a vége, mert ha BIJ lebukik, akkor meg kell kérnem őket, hogy a valós összeget írják a jövendőbeli csomagjaimra. Inkább fizetek, mint hogy bajom legyen.

Szerk: OJ szerintem vegyük fel Aucifer-t a clubba és akkor tud majd a fórumba írni, ott jobb ilyet megbeszélni!
01 month agoCrimsonCrimson
EZ nagyon kellemetlen, ha olyan csomagot kapnak el, amire (elvileg!) kb. 2000 yen van írva. Mi jogon csinálják ezt? És ilyenkor most mi van, ha a csomagon 2000 yen van, ő pedig elküldi a számlákat, amik 10.000 yent írnak? Nem lesz ebből baja?
01 month agoAuciferAucifer
00 (1 month ago) #2459444Ez attól függ. Ha bevallod nekik mennyi volt a figura teljes ára, akkor az árának (posta nélkül) a 27%os áfáját kell kifizetned, plusz 1500 Ft kezelési költséget amiért a vámos bácsik dolgoztak. Ha kevesebb összeget vallasz be, tehát megbuherálod a számlát és a paypal számládat is, akkor nagyon meggyőzőnek kell lennie, különben hetekig piszkálni fognak majd miatta, hogy nem hisznek neked.
BIJ áltlában ráírja azt az árat a dobozra amit kérni szoktak (ha adtál meg konkrét összeget). Viszont most egyre több helyről olvasom, hogy ennek ellenére is gyanúsak a vámosoknak onnan a csomagok :/


Hát nem igazán tudnám megbuherálni a számlát, meg ha tudnám is, inkább nem játszanék vele. Így is elég kellemetlen most ez a helyzet. :/ Viszont, ha a vámon lefoglalták, akkor szerintem 100%, hogy bele is néztek, tehát láthatják a számlán, h más összeg van ott, mint a dobozon. (Ha véletlenül sem felejtették el ráírni a kért összeget.)
Akkor nem igazán megnyugtató a helyzet, ha többen is panaszkodnak már emiatt. :S Főleg, mert még 3 figurám van előrendelve, amik majd jövőre várhatóak, és ha azokkal is ezt eljátszák, akkor nagyon nem leszek boldog... meg akkor, ha fizetésre kerül majd a sor, ezek után azt hiszem, felesleges is lesz majd kérnem, h kevesebbet írjanak a csomagra, mert így is, úgy is megszívom majd ezek szerint... :S

És ilyenkor most csak ki kell töltenem a kapott papírt, és elküldeni a kért iratokat is? (számla, rendelés visszaigazolás, paypal igazolás, banki kivonat az átutalásról - ez utóbbi mindenképp kell, vagy elég a paypal számla? Vagy nem kell az összes?) Mert ilyen hivatalos papírokhoz se sokat volt még szerencsém, főleg nem vámoshoz, úgyhogy nem tudom, mi merre hány méter... Igaz, h le van írva, de az ilyen hivatalos dolgokat nem bírja felfogni az agyam...
01 month ago0000
Aucifer (1 month ago) #2459331
Az lenne a kérdésem, járt-e már így valaki, és ha igen, mit lehet tenni? Mégis mekkora összegre számíthatok?


Ez attól függ. Ha bevallod nekik mennyi volt a figura teljes ára, akkor az árának (posta nélkül) a 27%os áfáját kell kifizetned, plusz 1500 Ft kezelési költséget amiért a vámos bácsik dolgoztak. Ha kevesebb összeget vallasz be, tehát megbuherálod a számlát és a paypal számládat is, akkor nagyon meggyőzőnek kell lennie, különben hetekig piszkálni fognak majd miatta, hogy nem hisznek neked.
BIJ áltlában ráírja azt az árat a dobozra amit kérni szoktak (ha adtál meg konkrét összeget). Viszont most egyre több helyről olvasom, hogy ennek ellenére is gyanúsak a vámosoknak onnan a csomagok :/
01 month agoAuciferAucifer
Sziasztok!
Ismét egy újabb problémával fordulok hozzátok (sajnos).
Még a múlt hónapban rendeltem Big In Japanról figurát, sikeresen, ezúttal nem volt semmi gond. Egészen addig, míg Mo-ra nem érkezett. Sajnos úgy néz ki, hogy a várva várt figurát elkapták a vámon, pedig, mint mindig, kértem ugyebár, h kisebb összeget írjanak rá. Hogy megtörtént-e, vagy sem, nem tudom, mert a csomagot még nem kaptam meg, csak egy ajánlott levelet hozott ma a postás, benne a következő papírokkal:
1. (ext link)
2. (ext link)
3. (ext link)
4. (ext link)
5. (ext link)
6. (ext link)
7. (ext link)
8. (ext link)
Az lenne a kérdésem, járt-e már így valaki, és ha igen, mit lehet tenni? Mégis mekkora összegre számíthatok?
02 months ago (2 months ago)tynavetynave
Én mikor PayPal-el szoktam vásárolni, akkor direkt eleve feltöltöm a PayPal számlára a pénzt és onnan fizetek. Banki nyitvatartási időben perceken belül ráteszik...
Ez ingyen van, de ha jól tudom, a bankkártyás fizetésnél van valamennyi kezelési költség.
02 months agoAuciferAucifer
Zoinberg (2 months ago) #2389332Én sejtem mi lesz a gond, nekem is volt ilyesmi egyszer. Szerintem a BIJ nem a kártyádról, hanem a PayPal számládról akar pénzt levenni. Ezt ott tudod beállítani, hogy amikor már fizetsz, és beléptél a PayPal-ba(bal oldalt ugye ott van az érték, hogy mennyit kell fizetned), akkor középen ott van hogy "Payment Methods" - és itt van egy kék szöveg, hogy "Other Conversion Options". Na erre kattints rá, és az alsót válaszd ki "Bill me in the currency listed on the seller's invoice.". Innen már működnie kellene.
Nekem nagyon gyanús hogy ez a gond, de ha így sem jó, akkor írd meg, hátha valaki tudja. :)


Alapból arra kattintottam már, mert elsőre is így mutatták nekem, h mindig azt jelöljem be, de mégsem jó. Most megpróbáltam azt, h utaltam rá, paypalra, és majd úgy próbálom meg ismét, és bizakodom... :S
02 months agoZoinbergZoinberg
Én sejtem mi lesz a gond, nekem is volt ilyesmi egyszer. Szerintem a BIJ nem a kártyádról, hanem a PayPal számládról akar pénzt levenni. Ezt ott tudod beállítani, hogy amikor már fizetsz, és beléptél a PayPal-ba(bal oldalt ugye ott van az érték, hogy mennyit kell fizetned), akkor középen ott van hogy "Payment Methods" - és itt van egy kék szöveg, hogy "Other Conversion Options". Na erre kattints rá, és az alsót válaszd ki "Bill me in the currency listed on the seller's invoice.". Innen már működnie kellene.
Nekem nagyon gyanús hogy ez a gond, de ha így sem jó, akkor írd meg, hátha valaki tudja. :)

View more comments

HFC - HungarianFigureCollectors

Details

View moreRelated Pictures (979)

schoolgirl ponytail ribbon sitting brown_eyes necktie silver_hair kneeling high_heels school_uniform military_uniform smile grey_eyes white_shirt black_socks long_hair female blue_hair red_ribbon two_cha...furuta mermaid_melody_pichi_pichi_pitch houshou_hanon

View moreRelated Items (12)

Related Entries (2)