Sasunarufan13Sasunarufan13 n/a

About

I'm a shy, friendly girl who's absolutely obsessed with everything to do with England and Japan.
I'm especially obsessed with Naruto, Black butler and Nitro chiral (Sweet pool, Togainu no chi, Lamento)
I'm an avid yaoi fangirl
I'm also an avid collector of merchandise of Naruto, Black butler and Nitro chiral (also Death note, Bakuman, Hetalia and Bleach)
I write fanfiction and it's my dream to publish a book one day

View moreBlog (15)

Comments (59)

02 days agoMaakieMaakie
Sasunarufan13 (7 days ago) #23507664Als je de screentime bekijkt en de impact op het verhaal dan is Hinata eigenlijk geen hoofdkarakter. Ze kwam nauwelijks in het verhaal voor en wanneer ze verscheen was ze voornamelijk aan het stotteren en "Naruto-kun" aan het zeggen voor ze flauwviel. Naruto zelf heeft praktisch geen aandacht aan haar besteed tijdens de gehele series. Ze hebben letterlijk een film moeten creëren om uit te leggen hoe ze eigenlijk een koppel zijn geworden en zelfs dan nog kwam Hinata er helemaal niet goed uit - ze gaf meer om een sjaal die ze aan het breien was voor Naruto dan om haar eigen zus die gekidnapt was - en leek het alsof Naruto guilt tripped werd om van haar te houden. De ratings van deze film liegen er niet om; naar het schijnt heeft meer dan de helft van het publiek hun geld willen terugvragen toen de film in de bioscoop daar kwam.
Eerlijk gezegd Naruto's moeder heeft nog meer impact gehad op het verhaal dan Hinata and Naruto's moeder was al dood toen Naruto nog maar een pasgeboren baby was. Dus ja ...
Ik hoop met Yuri On Ice nu dat meer mangaka het gaan durven om een serie te maken met een non straight couple. No. 6 is daarin geslaagd, dus waarom zouden andere mangaka het niet kunnen?
Of ik hoop op z'n minst dat ze geen geforceerde heterokoppels meer gaan maken, gewoon om een cliché happy ending te creëren. En als ze dan voor een heterokoppel gaan, dat ze dan op z'n minst moeite doen om het geloofwaardig te doen overkomen. Fruits Basket bijvoorbeeld was daar een goed voorbeeld van.
Wel, Boruto begon met een flashforward waarin de hele stad vernietigd is en Boruto met de vijand staat te babbelen, maar het volgende hoofdstuk vindt dan weer plaats wanneer Boruto ongeveer twaalf jaar is. Dus de series is aan het opbouwen naar de flashforward die ze eerst hebben getoond.
Op dit moment zijn Sasuke en Naruto een soort van rolmodellen voor Boruto en Sarada, ja.
Het eerste seizoen van Twin Peaks schijnt echt geweldig geweest te zijn, maar dit tweede seizoen is duidelijk aan het profiteren van de populariteit van de series. Vele van de scenes kunnen gewoon weggelaten worden omdat ze totaal geen meerwaarde bieden en zelfs niets toevoegen aan het verhaal. Je kunt ze letterlijk er uit knippen en niets missen.
Over het acteren zelf nog maar te zwijgen :/ Dat hele seizoen slaat gewoon op niets.
Ik vind het juist gemakkelijker om de manga eerste te lezen en dan pas de anime te bekijken XD Zo heb ik al een beetje voeling met de karakters en vind ik het gemakkelijker om te volgen LOL Ik ben ook altijd meer een lezer dan een watcher geweest dus ja ... Maar ik heb wel wat van de anime gezien, ja. Ik vond het eigenlijk spijtig dat ze de eerste volumes er niet in hadden verwerkt, want die 'avonturen' waren wel erg leuk om te lezen.
Hm, dus hij ziet er beter uit op foto dan hij in het echt is, huh? :/ Dat heb ik zojuist meegemaakt met een Naruto figure dat ik heb aangekregen. Lijkt in het niets op de foto die hier op de site staat, om nog maar van de kwaliteit zelf te zwijgen *winces* Was wel een teleurstellende aankoop, dus ik was blij dat ik tenminste de andere figuren had om me weer wat op te vrolijken.
Je zou denken dat ze meer figuren van AoT re-releasen aangezien het toch een behoorlijk populaire serie is.
Hier kun je echt op de douane geen staat gaan. Ik heb meegemaakt dat mijn pakket letterlijk de dag na aankomst al bij mij thuis was aangekomen en dan met sommige pakketten duurt het meer dan een week - of in het geval van die drie een paar maanden terug, een hele maand - voor ze arriveren. Met Kerstmis en zo kan ik het nog begrijpen, maar dat lappen ze me ook in de rustige maanden.
Eerlijk: ik ga voornamelijk voor de dealerroom naar FACTS. Soms voor de gasten - zoals Tom Felton - maar mij is het voornamelijk te doen om goodies te scoren, dus ik besteed vaak niet veel aandacht aan de andere evenementen XD


Oh wow, dat is nog veel erger dan ik dacht dat het zou zijn. xD Ik dacht namelijk dat Hinata altijd wel een beetje een supporting character was, ookal was ze niet zo bekend als Sakura. Wel apart dat ik dan eigenlijk altijd meer Hinata dan Sakura cosplayers zie, als zij zo'n 'slecht' character is.

Ik merk al wat meer dat hier en daar bij anime side-characters non-straight couples zijn of dat er in ieder geval 'liefde in de lucht' hangt in de mogelijkheid bij niet-hetero relaties. Maar dat zodra mains niet-hetero zouden zijn is het al *wie o wie o* yaoi/bl-alarm is. :P Met dus een yaoi/bl stempel er op en dat maakt het dan meteen weer 16+/18+.

In het algemeen, no matter what de type relatie, heb ik er een hekel aan in media (Amerikaanse speelfilms zijn daar nog veel erger in dan anime/manga), dat sowieso de serie moet eindigen met 'een happy couple'. Niet iedereen hoeft per se met iemand samen te zijn om een goed einde te hebben. Alsof alleen bij een relatie op het eind een verhaal pas 'compleet' is. Waarom kan niet een knorrig character gewoon alleen blijven, in plaats van dat er alsnog een love interest in geforceerd wordt? :/

Lekker sneaky met zo'n flashfoward: dan kunnen ze zelf kiezen of ze 10 delen of 100 delen er over gaan doen om tot dat punt te komen. En zelfs al komen ze op dat punt, dan kunnen ze weer gaan bedenken dat het verhaal alsnog verder gaat, jada jada. Om eerlijk te zijn klinkt het voor mij alsnog heel erg als melken, sorry. :P

Oh, is het acteerwerk dan afgenomen? Het zijn niet dezelfde acteurs als de eerste serie?

Zelf kijken wij nu Once Upon A Time en we merken dat sommige specifieke episodes gewoon heel erg slecht geschreven zijn? :') En dan presteren goede acteurs ook slecht als ze een slecht script onder hun neus krijgen. En dan is de volgende episode wel weer van heel erg hoge kwaliteit, super vreemd gewoon. Wij grappen dat dan een episode door een stagiaire geschreven is. xD

Ah, vroeger was ik zelf ook meer een lezer en wilde ik ook vaak de manga uit hebben (of er ver in zijn) voordat ik een animeverfilming ging kijken. Tegenwoordig lees ik sowieso minder (shame on me, I know) en doordat ik in de laatste jaren veel verhuisd ben, heb ik ook minder interesse in een grote manga-collectie bijhouden. Ik heb nog wel een paar grote series die ik volledig zou willen verzamelen (zoals Yu-Gi-Oh!, wish me luck lol). Maarja, dat gecombineerd met minder vrije tijd tegenwoordig, zorgt er voor dat ik liever 'tijd en moeite' bespaar en een anime serie zo af en toe kijk, dan dat ik reeksen manga aan ga schaffen. ^^'

Met betrekking tot Yu-Gi-Oh!, zijn wel de eerste paar volumes verfilmd! Alleen is dat in een losse anime gebeurd, die bekend staat als season 0 en nooit buiten Japan gereleased is, je kan er ook hier info over lezen: [ext link ] . Ik raad deze serie zeker aan! Het is veel afwisselender qua type games die gespeeld worden en ook een stuk meer volwassener. Helaas lijdt het wel onder een laag animatiebudget, haha. Ik vind het zo jammer dat de 'bekende' anime serie gewoon KABLAM meteen in de card games ramt en je in 2 minuten verteld hoe iedereen vrienden is geworden. Season 0 laat duidelijker hun relatie en opbouw zien en ook hoe Atem en Yuugi met elkaar omgaan als ze net samenkomen.

Als je groot Yu-Gi-Oh! en/of Bakura fan bent raad ik de figure zeker aan, maar hij is echt stukken minder mooi dan de rest van de set. :/ Ze zijn gewoon een beetje lui geweest. Duidelijke seamlines in het haar, weinig shading, het bare minimum aan details. Het enige wat echt leuk/goed is, vindt ik zijn gezichtsuitdrukking (love it!) en ik ben verder heel blij dat ook het bebloede armverband gedragen wordt. Verder is 'ie er voor mij gewoon voor completions sake. Hopelijk krijgen we nog een mooie Thief Bakura voor bij Atem, want WOAH ik ben zo onder de indruk met mijn Atem! Kotobukiya heeft daar duidelijk weer meer liefde en moeite in gestoken dan ze bij Bakura wilde doen... :P

Wel jammer dat jij zo teleurgesteld was met die Naruto figure. :( Om welke gaat het? De enige keer dat ik echt spijt had van een aankoop en de figures meteen heb opgeborgen was bij item #253346 en de anderen van de NECA set (6 totaal). Ik denk dat ik in ieder geval Black Magician ga verkopen zodra ik 'm weer tegenkom uit de verhuisdozen want CHECK.DIT.HOOFD. picture #1384891 NECA moet zicht echt schamen... De set heeft ook Summoned Skull en Red Eyes + Blue Eyes, welke niet zulke interessante figures hebben. Dus wellicht dat ik die 3 hou en de andere 3 verkoop ofzo. Ik moet er nog even over nadenken. Eerder was ik een YGO completionist, maar nadat ik 35+ euro p.s. voor deze belachelijke NECA figures heb betaald, ben ik wat meer terughoudender en heb ik ook meerdere recente BMG releases en allerlei kleinere merch geskipt (die ik enkele jaren terug nog wel gekocht zou hebben).

Is inmiddels de AoT hype niet 'over'? Ik hoorde van veel mensen dat ze hun interesse verloren omdat het tweede seizoen zo lang op zich liet wachten. Nu is seizoen 2 er en ik heb niet nieuwe figure- of andere merchandiseaankondigingen gezien? :/

Ik heb zelf net een paar dagen terug voor het eerst SAL Parcel als verzendmethode gekozen, heb jij daar ervaring mee? Het zou ongeveer net zoals registered SAL moeten werken, maar dan dus voor grotere paketten. Een soort van lower priority EMS.

Hehe, ik denk dat het zo is voor veel mensen die naar FACTS en soortgelijke beurzen (ipv cons) gaan. In Nederland noemen veel mensen dat soort beurzen veredelde dealerrooms. :P
07 days agoMaakieMaakie
Sasunarufan13 (11 days ago) #23325957Het ironische is dat de mangaka op een gegeven moment gewoon Sakura wat vergeten was. Naruto en Sasuke hadden elk al hun achtergrond getoond gekregen (zeker Naruto natuurlijk) en zelfs Kakashi (hun sensei ) kreeg een eigen arc om meer van zijn achtergrond te tonen. Toen fans aan Kishimoto vroegen wanneer Sakura eindelijk wat meer achtergrond zou krijgen, gaf hij toe dat hij haar eigenlijk vergeten was >_> Kishimoto zelf leek ook geen plannen te hebben voor een romantisch verhaal voor Sakura - de geruchten doen de ronde dat hij enkel Naruto/Hinata en Sasuke/Sakura heeft gemaakt omdat die als het 'populairst' werden beschouwd - never mind dat Sasuke/Naruto de meest populaire ship in die serie is, maar ja, ze zijn natuurlijk twee jongens en dus niet goed genoeg om als echt canon ship te dienen *rolls eyes* Laten we voor het gemak even vergeten dat ze letterlijk soulmates zijn in de series >_>
De ships worden nu wat gepusht ondanks het feit dat ze totaal geen ontwikkeling hebben gehad - niet dat de fans van die ships dat realiseren want voor hen telt gewoon dat hun ship canon is, zelfs als het op niets slaat.
Hm, ik heb echt mijn twijfels over Boruto, maar ik blijf het lezen om erachter te komen of ze nu echt Sasuke en Naruto hebben vermoord of niet. In het eerste hoofdstuk wordt er geïmpliceerd dat beide dood zijn, maar ze zouden echt gek moeten zijn omdat daadwerkelijk te doen. Sasuke en Naruto zorgen voor de meeste ratings, dus ze zouden zichzelf in de voet schieten als ze die twee laten verdwijnen. Maar ja om daar achter te komen moet ik natuurlijk de series volgen - slim van hen, he?
Dat doet me eigenlijk denken aan het nieuwe seizoen van Twin Peaks dat ze nu aan het airen zijn. Mijn ouders hebben het eerste seizoen bekeken en ze waren er toen laaiend enthousiast over. Dus keken ze uit naar het tweede seizoen, maar ze zijn teleurgesteld met wat ze tot nu toe hebben gezien. Het slaat totaal op niets en ze zijn er niet over te spreken - duidelijk nog een geval waarbij de heisa overroepen was.
Ik volg YuGiOh wel een beetje; ben overgeschakeld van de Nederlandse naar de Engelse omnibus maar daar zit ik behoorlijk wat achter XD Ik ben nog steeds aan het twijfelen of ik de andere spinoffs zou opnemen daarna of niet. Ik heb wel nog nooit een film van die series bekeken.
Eugh ja, Bakura ._. Hij staat nog steeds op mijn lijstje om aan te schaffen. Voor zijn re-release was hij echt belachelijk duur geworden - de prijzen dat sommige vroegen was gewoon er echt over - en toen hij eindelijk op pre-order weer open ging, kon ik hem niet pre-orderen omdat ik al een hoop andere figuren op mijn pre-order lijst had. Dus ja, die figuur laat nog wel even op zich wachten vrees ik >_<
Hm, dan denk ik dat ik het erop ga wagen. Moet zien hoe ik dat gaan regelen met mijn budget, maar eerlijk gezegd: ik denk niet dat ik hem ooit nog goedkoper ga vinden en ze lijken niet van plan die bepaalde lijn te re-releasen >_<
Nope, toen ik hun pagina aan het lezen was stond er letterlijk dat niemand hen berichten moest sturen in verband met pakketjes, want ze wisten toch niet waar die waren - wat vreemd is aangezien zij diegene zijn die de pakketten onderzoeken >_> Toen ik eens meer dan een maand op mijn EMS pakketten aan het wachten was heb ik uiteindelijk een mail gestuurd naar een afdeling van BPost die met de douane iets leek te maken te hebben en hoewel ik nooit een antwoord heb gekregen, konden ze wel opeens de tracking van mijn figuren updaten *rolls eyes*
Ze zijn hier liever lui dan moe heb ik de indruk.
We hebben niet zoveel anime-specifieke conventies. Voor zover ik weet zijn er maar twee echt op anime gericht: Atsusacon en Made in Asia, waarvan Made in Asia de grootste is. We hebben ook nog FACTS natuurlijk, maar anime is daar niet de focus van. Pas op, je vindt er een hoop anime spullen, maar het is ook gericht op westerse merchandise en comics en zo.
Het is al een paar jaar geleden dat ik naar Made in Asia en Atsusacon ben geweest en voor zover ik me kan herinneren heb ik daar geen bootleg aangetroffen - tenzij het om wel heel overtuigende examplaren ging :/


Wauw, dat is een mooie zeg. :') Dus de originele tekenaar had dus ook niet echt interesse om op het character Sakura verder te gaan, lol! Wat mij verder ook vaak irked aan series is dat ze dan 'verplichte' (hetero) koppels aan het einde gaan vormen met de (zo goed als) main characters. Ik weet weinig van Naruto, maar wel dat Sakura en Hinata de belangrijkste meiden zijn. Dus dat die dan ook 'automatisch' gekoppeld worden aan de twee belangrijkste mannen verbaasd me niks... En tsja als het gaat om in populaire/groot publiek series koppels hebben, dan zijn veel schrijvers bang (zeker als het om series gaat die ook bij een jonger publiek populair zijn) om er een niet-hetero stel in te hebben, want dan krijg straks meteen hun manga een yaoi/yuri 16+/18+ label... *steun* Het gaat denk ik nog laaaaaaaang duren voordat het wat meer 'normaal' gaat zijn dat niet-hetero koppels in populaire media gaan zitten, zonder dat het meteen een 'niet geschikt voor kinderen'-stempel krijgt. En dat doet me meteen denken aan deze comic, lol:

http://www.extrafabulouscomics.com/wp-content/uploads/2014/04/influence1.gif

Haha, dat is zeker een sneaky sneaky way om de fans aan het lijntje te houden. xD Ik ga er zelf van uit als ik het zo hoor dat Sasuke en Naruto nog leven, maar dat ze die pas een beetje richting het eind van de serie laten komen. En dat ze dan als mentor/hulp voor de nieuwe hoofdrolcharacters gaan zijn?

Ah, ik hoor redelijk wat goede dingen over Twin Peaks, ja. Alleen dat nieuws van seizoen 2 had ik nog niet gehoord. xD Echt jammer hoe dan soms zo'n serie meeleeft op de hype en er dan een beetje de pet naar gooit voor een vervolg...

Heb je ook (wat) van de anime series hun episodes gezien? De anime series hebben uitgebreidere versies van de card games, maar volgen in grote lijnen de verhalen van de manga best wel goed. Ik vraag het, omdat het vaak wat makkelijker is om een paar episodes van de anime een try te geven in plaats van dat je meteen 2-3 delen van een nieuwe reeks moet kopen om er een beetje in te komen. :P In mijn ervaring vind ik GX een stuk kinderachtiger, daarna probeert 5D's juist weer overlijk stoer te zijn (motorcycles, overgespierde mannen etc) en dan komt Zexal en is die ook weer wat kinderlijker. Dus de enige die mij qua verhaal en volwassenheid echt grijpt is Duel Monsters. Maar nou ben ik ook een beetje biased, aangezien ik gigantisch veel van Egyptische dingen hou. xD

Ik moet nog mijn review voor Bakura gaan schrijven (ik heb wel een tijdje terug foto's gemaakt!), maar ik kan je zeggen dat hij echt de meest teleurstellende figure van de YGO Koto's tot nu toe voor mij was. De details en displayopties zijn echt minimaal en die van mij heeft ook veel meer kleine foutjes in verf en sculpt dan de anderen van de serie. Alsof ze er een beetje met de pet naar gooiden, omdat hij toch wel populair genoeg was dat de fangirls zijn figure zouden kopen. :/ Hij is zeker niet de 200+ euro vraagprijs waard, waar hij toen voor ging. Ik heb hem bij release gekocht, maar vond dat zelfs al een beetje te veel toen ik hem in handen had en zijn kwaliteit zag. Ik heb zeker geen spijt van de figure bezitten (ik ben dol op Bakura!), maar hij is gewoon als losse figure...meh. Als je dan 200+ euro voor zo'n YGO figure zou betalen, dan vindt ik bijvoorbeeld Malik of Seto het meer waard. Malik komt met veel onderdelen en Seto is gewoon gigantisch groot.

Ik heb volgensmij van geen enkele van de Kotobikya AoT een re-release gezien? Ik hoop voor je dat het past dat je 'm kan kopen! Ik vond het ook een mooie prijs!

Ik weet wel van de Nederlandse douane dat ze ook geen berichten beantwoorden in de richting van 'een pakket van mij ligt bij de douane, hoe lang duurt het nog voordat ik 'm thuisbezorgd krijg?'. En de reden dat ze daar niet op antwoorden, is omdat ze veel te veel wisselen qua verwerkingstijden voor pakketten. In drukke periodes (algemeen de winter en feestdagen specifiek), kunnen ze er meerdere weken over doen, terwijl op rustige momenten pakketten er soms in een werkdag of 3-4 doorheen zijn. Gemiddeld kan je hier uitgaan van +/- 2 weken dat iets bij de douane ligt als je er een rekening voor moet betalen en/of ze het geopend hebben.

Hier in Nederland heb ik het idee dat ze gewoon tot over hun oren in het werk zitten en altijd understaffed zijn, dus daarom hebben ze geen zin om 'generieke' vragen te beantwoorden en zitten ze van 'stfu, je pakket komt ooit wel eens bij je thuisbezorgd'. >.<

Ohja, Made in Asia is ook meer comic con-achtig qua set-up, toch? Dat het voornamelijk een grote dealerroom is? Van FACTS hoor ik altijd goede dingen over de beroemde gasten die zij over krijgen, maar ik hoor slechte verhalen als het aankomt op de rommelige verloop van andere events tijdens de con.
011 days agoMaakieMaakie
Sasunarufan13 (16 days ago) #23137036Wel, er zijn al verscheidene novels gemaakt van side characters en de één is al beter dan de andere. Ik heb zojuist Sasuke's novel gelezen en het grappige - of het zielige, ik kan niet beslissen wat het juist is - is dat je wel kunt merken dat ze moeite deden om de hele Sasuke/Sakura relatie wat meer diepgang te geven. Het probleem is echter dat hun moeite op niets slaat. Je hebt een paar personages die opeens zich herinneren hoe erg Sakura voor Sasuke heeft gevochten en hoe miserabel ze was toen Sasuke ter door was veroordeeld. Enig probleempje: Naruto was degene die al die jaren hevig voor Sasuke heeft gevochten en degene die letterlijk een paniekaanval kreeg en flauwviel toen hij te horen kreeg dat Sasuke ter dood was veroordeeld. Sakura was bereid Sasuke te doden - Naruto was bereid samen met hem te sterven. Maar hey, laten we die zaken maar compleet vergeten zodat we de fucked up relatie tussen Sasuke en Sakura kunnen uitleggen! Ik heb zelfs bijgehouden hoe vaak Sasuke aan Naruto dacht doorheen de novel: Naruto wordt verschillende keren vermeld - als in Sasuke denkt aan hem - over twaalf pagina's. Sasuke denkt één keer aan Sakura (letterlijk één keer) en dan nog enkel omdat er gewag wordt gemaakt dat Konoha medische ninja stuurt naar andere dorpen. En dan nog denkt hij enkel aan haar nadat hij aan Tsunade dacht en dan enkel in de gedachte van "Oke, ze doet haar job".
Sakura op het einde van de novel, daarentegen, denkt letterlijk dat ze Sasuke gaat achtervolgen de volgende keer dat hij het dorp verlaat (hij reist voornamelijk en is nauwelijks in het dorp) zelfs als hij ER TEGEN IS EN HAAR NIET WIL. Yep, romantisch hoor *rolls eyes*
Dus ja, ik heb echt de indruk dat ze Boruto enkel maken om het succes te kunnen uitrekken. Mochten ze de personages nu nog in karakter houden, tot daaraan toe, maar dat is totaal het geval niet :/
Ik weet dat mijn ouders naar Hannibal keken, maar ik had geen idee dat er een derde seizoen van gemaakt was. Ben niet echt verbaasd dat het geen succes is geworden. Tegenwoordig lijken heel wat mensen niet te beseffen dat goede verhaallijnen niet per se in het oneindige moeten doorgaan.
Was ik triest toen Naruto stopte? Tuurlijk en ik was zelfs blij toen ze een vervolg aankondigden. Nu ik het vervolg zo een beetje volg, echter, besef ik dat het veel beter was geweest als ze het gewoon bij het einde hadden gehouden - zelfs niet de epiloog, want de epiloog was ook al slecht.
De prijzen rijzen inderdaad de pan uit, maar ik ben altijd een beetje iffy omdat ik niet weet of ze 1) gewoon in stock zijn wanneer ze uitkomen en 2) of de prijzen in de tweedehandsmarkt redelijk zijn of niet. De ARTFXJ van Mikasa en Eren bijvoorbeeld zijn nog een hele tijd gewoon in stock geweest, maar Levi was praktisch overal meteen uitverkocht en laat hem nu net de enige zijn die ik toen niet had gepre-orderd met de gedachte dat ik heb daarna nog altijd kon kopen -_-
Holy shit, ik wist niet dat Levi voor die prijs nog te vinden was :O Er lijkt ook niets mis mee te zijn afgaand op de commentaar erbij ... Is Solaris betrouwbaar? Want voor die prijs denk ik niet dat ik hem nog ga vinden :O
Tegenwoordig als de douane mij zo'n brief stuurt, stuur ik de papieren aangetekend terug. Het is vervelend dat ik bovenop de douanekosten ook nog eens de verzendkosten van die aangetekende brief moet betalen, maar dan ben ik er tenminste zeker van dat ze de informatie wel degelijk de volgende dag hebben en niet een week later of zo :/
Hm, ik weet zelfs niet of er inderdaad gecontroleerd wordt op de conventies hier. Waarschijnlijk gaan ze hier voornamelijk op de goodwill van de mensen af


Woah man, die samenvatting. o.O Ik weet dus niet veel van Naruto, maar ik heb altijd het gevoel dat de schrijvers/tekenaars/scenaristen Sakura een beetje willen pushen als 'gewild' character (zeker omdat er ook zo veel mannelijke cast is), maar uiteindelijk zijn het vooral de mannelijke characters onderling die meer (als vrienden) om elkaar geven dan om Sakura (als relatie/partner-optie).

Als fan, ga je denk je wel Boruto blijven lezen/volgen om zo alles te weten van het verdere verhaal, ook al valt het dus tegen?

Nou, mochten je ouders ook gestopt zijn bij seizoen 2: houden zo. Mijn man en ik hadden heel veel moeite om een episode of 5 van seizoen 3 te kijken en het kon ons gewoon echt niet meer boeien. Zo zonde...van alle heisa die er omheen was om dat 3e seizoen gemaakt te krijgen.

Ik denk dat het beter voor grote series met nog een fanbase is, om spin-offs te gaan maken en dergelijke. Zelfde universum/gebied, compleet nieuwe karakters en eventueel in een andere tijdlijn. Misschien een cameo/verwijzing naar een character van de eerdere serie, maar that's it. Ik ben bijvoorbeeld zelf Yu-Gi-Oh! fan en ookal ben ik het meest fan van de originele serie en Duel Monsters, vooral Duel Monsters duurt zooooo lang dat ze het niet nog meer hadden moeten doortrekken. Dus ook al doet GX, 5D's, Zexal etc. me niet zoveel, ik heb liever dat die series actief zijn (met eventueel hun eigen fanbase), dan dat DM nog meer gemelkt werd. :P Wel hebben ze pas voor de 20e verjaardag van YGO een DM film gemaakt waarin alle characters ook een stuk ouder waren en ik was al een beetje bang voor die film als in 'melktijd!', maar eigenlijk was het...best wel goed? Ik was positief verrast, haha! Ze hebben zich aangepast naar een nieuwe artstijl die gewoon verschrikkelijk mooi is en het was leuk om de characters allemaal wat meer volwassen te zien. En het verhaal was nog canon ook, waaaat. :P Maargoed, grote uitzondering dus hier, de meeste andere YGO films zijn behoorlijk lage kwaliteit.

Mijn ervaring met de meeste ARTFXJ is dat ze redelijk affordable zijn in de pre-orderfase, daarna op de aftermarket ook lang dezelfde prijs hebben en daarna ineens zomaar uit het niets in prijs omhoog schieten. En dan zijn ze afhankelijk van of er een re-release komt wat hun marktwaarde dan blijft/wordt. Ik weet nog dat ik het meest verbaasd was toen ik een tijdje de pagina hier op MFC niet gecheckt had van de Bakura ARTFXJ en toen was 'ie ineens ineens 25-30K yen overal??!?!?! Maargoed, hij heeft nu pas weer een re-release gekregen en nu is z'n marktwaarde weer iets van 9-12K.

Nou ik kwam op die Solaris link, omdat ze een MFC sponsor zijn, dus het lijkt me dat ze wel goed te vertrouwen zijn? Ik heb geen eigen ervaring met die winkel, maar voor die prijs en als je die figure zo graag wilt, zou ik het doen!

Ohja, dat is ook nog een idee inderdaad! De douane staat het trouwens bij jou niet toe dat je ze een e-mail stuurt? Vindt ik namelijk zelf ook betrouwbaar door de timestamp die dan aan een e-mail komt. Enige wat ik dan jammer vindt is dat ze niet reageren op je e-mail, maar dat ze dan wel het pakketje spontaan loslaten. Dus dan krijg ik een onverwachts pakketje. xD

Ja, je merkt hoe kleiner animecommunities zijn, hoe meer er wordt uitgegaan van goodwill. En daar wordt dus door sommige bootlegverkopers goed misbruik van gemaakt. :( Ik weet niet de exacte staat van de Vlaamse animeconventies (volgensmij zijn jullie anime-specifieke events best klein?), maar in Nederland merken we echt heel erg een commercialisering in vooral de laatste 2-3 jaar. Dus ook veel meer mensen die er alleen voor snel geld komen en dus neppe en/of laag kwaliteit spullen verkopen. *zucht* Dus ja, dat soort controles hebben we hier ook echt nodig tegenwoordig.
016 days agoMaakieMaakie
Sasunarufan13 (22 days ago) #22851147Voor zover ik weet heeft hij zelf assistenten die hem helpen en Kishimoto zelf is er ook nog bij betrokken. Naruto zelf had wekelijkse chapters - wel, buiten vakantie weken natuurlijk - maar blijkbaar wordt Boruto maar eens in de maand geupdated of zo volgens iemand die ik ken, dus als dat waar is dan kan het niet echt aan tijdsnood liggen.
Eh ... Tot nu toe heb ik het eerste volume alleen nog maar gelezen en aangezien dat voorlopig de Boruto film volgt, kan ik zelf nog niet veel zeggen over het eigenlijke plot. Maar ik ben niet bepaald onder de indruk van het karakter Boruto zelf :/ Het is echt een vervelend, arrogant ventje dat mij de keel uithangt. Echt, het enige goede aan het verhaal voorlopig zijn Naruto and Sasuke. En zelfs die hebben een aantal veranderingen ondergaan dat mij toch serieus doet afvragen of die assistent wel een idee heeft van hoe de karakters eigenlijk in elkaar zitten. Naruto bijvoorbeeld is een workaholic geworden dat meer tijd spendeert in zijn kantoor dan thuis en als hij thuis is, slaapt hij op de sofa. Zijn eigen zoon moet hem aanspreken met Lord Seventh in het kantoor - terwijl Sasuke hem gerust een idioot mag noemen.
Het is gewoon ... Je zou denken dat iemand die zonder familie is opgegroeid juist moeite zou doen om zijn kinderen een beter leven te geven :/
Dus ja, Boruto op zich ... Niet echt verbijsterend impressive. De enige reden waarom ik het zelfs een kans geef is vanwege Sasuke en Naruto - en volgens mij weten ze daar bij die editors en zo goed genoeg dat het Sasuke en Naruto zijn die het geld binnen halen, want de meeste merchandise is nog steeds van hen alleen.
Ja, dat is natuurlijk het nadeel van populaire series te verzamelen: afhankelijk van het type van item en de karakter kan het al heel hoog oplopen - en nu kijk ik voornamelijk naar Eren en Levi >_> Ik mis bijvoorbeeld nog steeds de ARTFXJ van Levi en de prijzen van oude verkopen op Mandarake liegen er niet om: hij is niet bepaald goedkoop nu >_< Maar ja, alles pre-orderen on the off chance dat het in de aftermarket een pak duurder wordt is natuurlijk onmogelijk.
Hm, dat zou ik eens moeten nakijken. Ja, ik zou denken dat ze geen problemen zouden hebben met gewoon snoep, maar tegenwoordig is dat ook al niet meer zeker :/
Ja, hier kunnen ze echt ongelooflijk traag zijn met het sorteren. Soms stuurt de douane mij een brief met de mededeling dat ze niet alle informatie van een pakket hebben (lees, ze hebben het wel maar geloven het bedrag niet) en ik heb al eens meegemaakt dat die brief bijna er vijf dagen over deed om tot bij mij te raken :/
True, dat is vaak een probleem. Ik koop eigenlijk alleen van standjes vanwaar ik zeker weet dat ze geen bootleg verkopen - zoals Archonia - of vanwaar ik duidelijk kan zien dat het geen bootleg is


Okee, dat is dan echt super raar. :/ Als ze meer tijd hebben om het te maken, maar de kwaliteit is lager, dan weet ik ook niet echt wat ze aan het doen zijn. Behalve dan meeliften op het succes van Naruto I guess, maar dat is niet echt leuk om een net startende reeks van te beschuldigen. :x

Urgh als ik jouw opvolging ook lees klinkt het echt alsof ze de need voelden voor een vervolg. Vaak merk je ook met (langlopende) series dat de fanbase blijft aanwakkeren en dat daarom ze er mee door willen gaan, om zo nieuwe content te blijven maken. Als het zo blijft doorgaan met Naruto gaan er waarschijnlijk allerlei spin-offs en vervolgen komen, waarvan dan de één heel goed is en de ander mwah. En de die-hard fans zullen uiteindelijk wel alles kijken/lezen.

Ik weet niet of jij ook een beetje westerse TV-series kijkt? Want ik heb hier nog een heel goed recentelijk voorbeeld van: Hannibal. Seizoen 1 en 2 waren heel goed en seizoen 2 had een zo goed als gesloten einde. Maar fans wilden zo graag meer content dat ze allerlei inzamelingen gingen doen, petities opzetten en weet ik het wat. Na vele jaren er aan werken, hadden ze eindelijk de financiën en acteurs bij elkaar voor seizoen 3 en nu is dus redelijk recentelijk (na een lange pauze aan het eind van seizoen 2), seizoen 3 gekomen en het is gewoon crap...? :/ Seizoen 2 had zo'n sterk einde en ze rammen er bij S3 allerlei geforceerd plot in en het kon me gewoon niet interesseren. En daar hebben dus al die fans jarenlang moeite in gestoken en bakken met geld in geïnvesteerd. Terwijl het 'beter' voor de franchise was geweest om gewoon gestopt te zijn na seizoen 2. *zucht* Echt een voorbeeld waarbij het fandom nog zo actief snakte naar nieuwe content dat ze wel 'moesten', maar tegenwoordig hoor je niemand meer over de serie. Bijna iedereen is afgeknapt op seizoen 3. :/

Tegenwoordig zijn figureprijzen (naar mijn mening) zo hoog dat pre-orderen het bijna nooit meer waard is. De enige figures die ik tegenwoordig nog pre-order zijn van Kotobukiya, aangezien die van een wat meer...euh eerlijke prijs zijn dan de meeste andere merken tegenwoordig. Misschien kan je met die Levi ooit nog in de toekomst een keer een ruiltje met iemand doen of vindt je een tweedehandse die wat eerlijker geprijsd is?

Ik wist trouwens niet dat die ARTFXJ Levi zo duur was, ik zie 'm voor 50-60K?! The fuck?! Maar eh, ik zag ook deze: [ext link ] Ik weet niet wat de conditie is van deze tweedehandse, maar een ruime 90 euro is niet zo slecht? :)

Ik denk dat snoep wel moet lukken, maar ik zou het niet gaan gokken op Saké of andere vloeistoffen gaan importeren. Anyway, don't trust me en vraag elders ook advies. xD

Oh, zo'n brief had ik pas ook. Normaal ligt een pakketje 1-2 weken bij de douane voor het controleren en toen was het met een ander pakket een ruime 3 weken. Toen kreeg ik een brief in de brievenbus met inderdaad de vraag of ik de originele invoice naar ze wilde mailen of terugsturen met een deadline van nog een week de tijd daarvoor. En het rare was dus dat die brief al een dagtekening had van een week geleden toen ik 'm kreeg?? Want je had dus eigenlijk 2 weken de tijd om ze bewijzen op te sturen, maar 1 er van was al verstreken doordat de brief zo laat kwam. :/ En er zat dus een envelop in om het terug te sturen, maar no way dat ik ze vertrouwde dat ze het snel genoeg zouden krijgen als de originele brief er ook al een week over deed om bij ze aan te komen. :P Dus ik heb ze gelijk een e-mail gestuurd met de invoices. :P

Ja, Archonia is altijd safe. Fake Is Sad controleerd natuurlijk op cons in Nederland en Duitsland, maar nog niet alle Vlaamse cons doen daar aan mee tot nu toe. Ik heb wel begrepen dat één van onze leden voor wat ik dacht de eerste of tweede keer naar Atsasucon zal gaan, maar volgensmij doen nog geen andere Vlaamse mee zo uit mijn hoofd.
022 days agoMaakieMaakie
Sasunarufan13 (28 days ago) #22571209De film Boruto was nog in de gewone tekenstijl omdat Kishimoto daar zelf aan mee werkte. Likewise, een oneshot van Sarada was ook nog in de goede stijl want again Kishimoto tekende het. Maar de eigenlijke manga van Boruto is inderdaad erg lelijk getekend :/ Wat een pure schande is want de hoofdtekenaar was Kishimoto's assistent gedurende heel wat jaren en hij was blijkbaar zelfs zo ver gevorderd dat hij Naruto en andere hoofdkarakters mocht tekenen. Aangezien hij het toen duidelijk wel kon, is er geen enkele reden waarom hij er nu zo'n boeltje van aan het maken is. Sasuke ziet er zelfs niet meer zo knap uit - echt een groot contrast met Sarada's oneshot - en hij wordt verondersteld één van de knapste te zijn in de series, dus ja :/
Echt, de enige reden waarom ik Boruto lees ondanks de povere tekenstijl is vanwege Sasuke en Naruto. Anders was het al lang fuck you geweest.
Ik ben echt wel een completionist als het aankomt op series die ik echt graag heb ^^; Niet echt een goed ding wanneer het over series zoals Naruto of Attack on Titan gaat, maar ja >_> Ik heb echt graag volledige collecties van dingen die ik graag zie LOL
Ik heb het nog niet volledig onderzocht, maar ik kan me wel bedenken dat de regels nu een pak strenger zijn geworden. Niet dat die regels vinden zo simpel is :/ Ik probeer er al maanden achter te komen of ik nu Japans snoep zou kunnen importeren zonder problemen of niet (aangezien Amiami vaak van die snoep bags heeft) maar tot nu toe heb ik nog niets gevonden, ongeacht welke zoekterm ik gebruik *sighs*
Ja, de post is hier niet echt bepaald snel *rolls eyes* Vorige week zaterdag had iemand van Nederland mij een paar Free! spulletjes opgestuurd die ik had gekocht van hen. Kreeg ze pas op donderdag aan >_> En zoals je zegt, het is nu niet alsof er zoveel afstand tussen onze landen ligt! Ik weet echt niet wat hun probleem is, maar ze zijn altijd redelijk traag geweest. Ik veronderstel dat dit is omdat ze geen echte concurrentie hebben.
Ik denk dat de wapen regel hier hetzelfde zal zijn - wat dus een probleem zou vormen als ik toch Sasuke's katana op een conventie zou kopen, want volgens mij geven ze daar de doos niet meeJa, ik had wat stukken van de manga gezien en wat mij opviel is dat het lijkt alsof er bijna geen shading/screentones worden gebruikt en verder zijn bij veel shots de proporties van de karakters ook erg...vreemd. Ik heb lelijkere manga-stijlen gezien, maar normaal was Naruto inderdaad veel beter getekend dus ik was zelf ook verbaasd. Werkt die assistent onder hoge druk en/of heeft hij zelf misschien weinig of slechte assistenten om 'm te helpen met Boruto?

Ben je als fan wel tevreden met het verhaal van de Boruto manga? Hopelijk is dat gedeelte in ieder geval goed!

Haha met Attack on Titan kan je het bijgebouw van je Naruto-villa vullen. xD En dat gaat zeker wel goedkomen, het verzamelen en zoeken houdt nooit op met die franchises!! En als je jarenlang je tijd investeert in een franchise, dan vindt je uiteindelijk de spullen wel voor de goede prijs, waardoor zelfs met een klein budget je een interessante collectie kan opbouwen! :) Daar ook wat leuks over: Eén van de hoofddingen die ik verzamel is zó onpopulair dat de meeste spullen er van (doujinshi, kleine knick-knacks etc.) voor 100-1000 yen per stuk op internet verschijnen. Het is een uitgebreide zoektocht om iets te vinden, maar niet duur voor de portemonnee. :P Dus heel leuk als verzamelaar om mee bezig te zijn, maar wel frustreremd als ik lang niet vind wat ik wil.

Hrmm, volgensmij zijn de meeste landen best okay met het importeren van snoep. Ik koop zelf vaak drinken en eten uit Japan en zolang het gewoon verpakte fabrieksdingen zijn, is het in orde hier. Ze doen alleen moeilijk over verse/handgemaakte producten zonder veiligheidsseal of ingrdiëntenlijst. Heb je anders niet lokale fora of websites met betrekking tot internationale verzendingen, waar je een vraag kan neerzetten hierover?

Dat is toch vreemd...zowat een week voor een pakket die naar een buurland moet. En ik weet van dingen die ik naar jou heb gestuurd dat het soms wel meer dan een week was. Volgensmij is de vertraging bij de sortering in België zelf ja. Ik weet nog van tracking codes dat het in 1-2 dagen Nederland uit was en dan lag het een paar dagen bij een sorteercentrum in België. :/

Geen idee. :/ Zo goed als alle wapenverkopers op conventies mensen met bootleg, dus waarschijnlijk wil je daar sowieso beter niet kopen. ^^''

View more comments

Sasunarufan13

Details

View moreHistory

View morePictures (199)

View moreFavorite Pictures (38)

togainu_no_chi shiki kotobukiya asada_saki nitroplus yamada_uiro es_series native nitro+chiral dramatical_murder seragaki_aoba honyarara grizzry_panda character's_selectionkyuubi nendoroid good_smile_company uzumaki_naruto nendoron naruto_shippuuden uchiha_sasuke susano-o kishimoto_masashi kirukiru ichihashi_takuya jarepeno

View moreFriends (18)

Clubs (3)