Loading
Buy from Japan. Easier than ever.
Sasunarufan13

Sasunarufan13

«…»
Last visit 1 hour ago • Joined 5 years ago35,212 hits (753)

Figures1,191

Goods691

Media396

About

I'm a shy, friendly girl who's absolutely obsessed with everything to do with England and Japan.
I'm especially obsessed with Naruto, Black butler and Nitro chiral (Sweet pool, Togainu no chi, Lamento)
I'm an avid yaoi fangirl
I'm also an avid collector of merchandise of Naruto, Black butler and Nitro chiral (also Death note, Bakuman, Hetalia and Bleach)
I write fanfiction and it's my dream to publish a book one day
Show(s)
Vampire shows, supernatural beings, House m.d., Grimm, Prison Break, Charmed
Book(s)
Everything supernatural or detective
Game(s)
Pokémon, Naruto
MOE Point(s)
yaoi, shounen-ai, supernatural ...

Articles15

Comments120 comments

0pt
Sasunarufan13 (3 days ago) #30901642Hm, het laat me nog altijd niet de comment kopiëren. Weet nu niet of het aan mijn laptop ligt - zou niet de eerste keer zijn -_- - of aan de site zelf. Zal het maar voorlopig zonder quote moeten doen :/
Ja, die nieuwe update kwam weer uit het niets. Maar je kunt nog steeds niet zien welke figure een nieuwe update heeft gekregen *rolls eyes* Er staat nu wel een melding specifiek voor figuren, maar niet de eigenlijke notificatie.
Heh, redelijk gemakkelijk eigenlijk XD Soms als ik na een hele lange tijd nog eens een van de oudere Pokemon games speel, kan ik wel zoiets hebben van wacht, waar ben ik nu exact weer? Wat was ik nu weer van plan? Maar dat heeft dan meer te maken met het feit dat het al zo lang geleden is dat ik het nog eens heb gespeeld dan omdat ik aan meerdere games tegelijk bezig ben LOL
Dat klinkt wel interessant! Dat zou heel handig zijn, aangezien ik nu geen doujinshi kan aanschaffen als er een 18 plus label op geplakt is LOL En zelfs daar is Mandarake niet consequent mee.
Baccano - al veel van gehoord, maar nog nooit gelezen. Is het interessant?
Dat heb ik in het begin gedaan toen ze opeens stopten met Shaman King en Naruto te vertalen. Voor Shaman King heb ik de meeste Nederlandse delen nog, aangevuld met de Engelse delen die ik nog miste. Ik had graag de hele serie in het Engels gehad, maar tegen de tijd dat het duidelijk werd dat Kana stopte met vertalen was het natuurlijk al te laat -_- Ik heb nog van geluk mogen spreken dat ze de laatste delen in het Engels nog hadden.
Bij Naruto schakelde ik vanaf deel 28 over naar het Engels - omdat ze daar toen al veel verder zaten dan het Nederlands - en daarna heb ik gewoon de eerste 27 delen vervangen door de Engelse versie toen ik ze tweedehands kon overkopen van iemand LOL De enige Nederlands series die ik niet heb vervangen zijn Marmalade Boy en Ikigami.
Er is nog een serie waarvan ik de delen in het Nederlands heb - maar drie of zo en dan stopten ze met vertalen. Kan het niet in het Engels kopen, want geen enkele uitgeverij pikt het op. Liar Game is wel in het Frans verschenen, maar ik vond de uitleg over het spel in het Nederlands al moeilijk te volgen, laat staan in het Frans >_<
Ja, de tekenstijl van One Piece was eigenlijk hetgeen wat me ook tegen stak in het begin ^^; Om nog maar te zwijgen van de haat dat er op sommige forums was als je aangaf dat je Naruto beter vond dan One Piece. One Piece is niet slecht - zodra je gewend raakt aan de tekenstijl - maar het is nu ook niet zo ongelooflijk perfect zoals sommige lijken te beweren. Het is een leuke serie om te lezen, maar ik vind Naruto - ondanks de imperfecties in de series - toch nog altijd een pak beter.
Ja, zeker sommige Attack on Titan figuren >_> God, die zijn een ramp om weer in hun doos te krijgen zonder per ongeluk iets te verkloten. Zeker de 3D gear is een nachtmerrie bij sommige figuren >_< Als ik ze afstof moet ik altijd heel voorzichtig zijn en dan nog kan het gebeuren dat ik meer dan een kwartier moet zitten prutsen aan een figuur om de 3D gear terug op zijn plaats te krijgen.
Ja, ik heb je bericht gelezen :/ Echt klote voor je. Je hebt tenminste je geld terug, maar het was natuurlijk beter geweest mocht je de kalender hebben.
En hier is hetzelfde probleem: wij zijn praktisch verplicht om BPost te gebruiken. Alleen bij online shops heb je de keuze tussen verschillende bedrijven.
Het goede nieuws is dat ik wel mijn geld terugkrijg dat de douane onrechtmatig had gevraagd. Wanneer ik mijn geld terugkrijg is een andere vraag, maar ze hebben tenminste wel geantwoord.
Archonia is op het gebied van figures wel een pak verbeterd. Ik weet nog toen ik in het begin bij hen kocht - wat blijkbaar sinds 2011 is - dat ze dan heel wat figuren op hun site lieten staan die totaal niet meer in stock waren. Toen ik ze eens een berichtje stuurde over één van die figuren - een Ciel Phantomhive figure eigenlijk - die als Currently Not Available stond en ik dus wou weten of ze die ooit nog binnenkregen, kreeg ik geen antwoord terug, maar verdween de figure wel opeens van de site. Okay, dat was dan een duidelijk antwoord >_>
Maar blijkbaar moeten ze het team veranderd hebben, want als ik ze nu berichten stuur - in verband met bestellingen of zelfs gewoon om te vragen of ze bepaalde figuren gaan verkopen - dan krijg ik nu altijd een antwoord terug. En het is grappig genoeg steeds hetzelfde meisje dat mijn vragen beantwoordt LOL Gisteren heb ik ze ook weer gecontacteerd in verband met een paar Naruto figuren dus ben benieuwd of ze er aan geraken LOL
Ze zijn ook beter geworden bij het in handen krijgen van limited editions en zelfs van releases die normaal alleen voor de USA bestemd zijn. Dus ik kan eigenlijk niet klagen LOL Mijn top drie shops zijn zelfs: Archonia, Mandarake, Amiami.
Het is natuurlijk ook leuk dat ik weer een cadeautje van Archonia heb gekregen voor het nieuwe jaar LOL
Ik koop wel novels, maar het hangt af van de series. Is Durarara!! niet ook van Yenpress? Want die novels verzamel ik - hoewel ik wel al ferm achter sta met die bepaalde collectie. Wel stom dat ze nu opeens met een nieuwe divisie komen afdraven.
Ik gebruik Mandarake voornamelijk voor Naruto merchandise en nu ook de auctions LOL Of voor bepaalde figuren van series zoals Attack on Titan en Black butler. En als ik yaoi manga via de auction koop, moet ik me ook geen zorgen maken over PayPal LOL
Niet bepaald één in gedachten. Waarschijnlijk zal het een Ford worden, aangezien mijn vader met een Ford rijdt en hij erop staat dat hij erbij gaat zijn als ik er eindelijk één kan krijgen. Denk niet dat hij bereid is om naar een andere merk te gaan.
Doet me denken aan een nieuwsartikel dat ik gisteren heb gelezen. Eén of andere rijke pippo uit de USA had voor zijn zoon's verjaardag twee strippers ingehuurd en dat hele spektakel laten filmen door zijn gasten. Pittig detail: de jongen is nog maar 12 jaar :/
Zoals vele in de commentaren opmerkte: als het een twaalfjarig meisje was geweest die twee mannelijke strippers over de vloer kreeg, zou het kot te klein zijn en zou er onmiddellijk van aanranding worden gesproken. Maar met de jongen, niks. En nochtans kon je aan zijn gezicht zien dat hij er behoorlijk oncomfortabel bij stond toen die vrouwen met hem bezig waren.
Als je op een bepaalde manier zou reageren als het gebeurt bij een meisje, moet je op dezelfde manier reageren als het gebeurt bij een jongen vind ik. Anders ben je verdomd hypocriet en ben je bezig met double standards.
Hier staken ze bij wijze van spreken om de maand of zo. We raken er bijna aan gewend, hoewel ze ons natuurlijk wel pissig maken :/ Ze blijven beweren dat ze de gewone mens niet willen raken met hun acties, maar als je wegen blokkeert en er praktisch geen openbaar vervoer rijdt - wie denk je dan dat hier de dupe van wordt? Niet de politici aangezien die praktisch allemaal een chauffeur hebben.
De prijs voor de manga is eigenlijk nog goedkoop in vergelijking met de prijzen van de post hier ^^; Ik denk dat ik gemakkelijk aan 25 euro of meer aan verzendkosten zou zitten met dat gewicht - en dan denk ik niet dat tracking inbegrepen is. Het is dus echt een dure grap om met Bpost naar het buitenland te verzenden.
Ja, ik heb de UPS optie uit mijn topic ook gehaald. Ik heb dan alleen nog BPost over, maar de UPS site is gewoon te omslachtig geworden en ik heb geen zin om elke keer weer bijna een uur bezig te zijn met gewoon wat gegevens in te vullen =_=
Oh wow, zo'n mensen zouden me echt op mijn heupen werken =_= Lijkt me ook niet eerlijke concurrentie ...
De focus is op de kinderen, ja, maar Naruto popt wel regelmatig in beeld - voornamelijk omdat het begin van de manga nog gebaseerd is op de film en Kishimoto heeft meegewerkt aan de film. Je kunt de man van heel wat dingen beschuldigen, maar één ding is zeker: als hij aan een project meewerkt dan heb je tenminste interactie tussen Sasuke en Naruto. De Boruto film was praktisch meer over Sasuke en Naruto dan Boruto zelf XD Om nog maar te zwijgen van Sarada's oneshot -Kishimoto heeft dat oneshot getekend en wel, je merkt daarin wel wat hij van de gevestigde pairings denkt. NaruHina en SasuSaku kwamen er niet bepaald positief uit ...
Craig, dat was de naam! Kon er even niet meer op komen XD Ja, ze zijn een erg schattig koppel; ik ben blij dat South Park zo'n relaties niet in het belachelijke trekt, maar ze gewoon behandelen zoals anderen.
Mijn voornaamste frustratie met Gift is dat ze niet in gewone winkels te koop zijn. Voor een paar uitzonderingen stonden ze toe dat Amiami ze verkocht, maar je moet voornamelijk op hun site bestellen en ze aanvaarden geen PayPal voor zover ik kan zien :/


Je probeert dan nog steeds te quote op je eigen pagina? Want quoten op je eigen pagina werkt wel voor mij, alleen de reply knop is nog steeds verwijderd. Wat me een raadsel is waarom ze die functie hebben weggehaald, het werkte toch goed in de vorige versie? :/

Ja, hè bah. Ik heb net de nieuwe PM inbox gezien. Ook qua design een look van 3x niks. Maar volgensmij is alle functionaliteit nog hetzelfde en is daar niet veel veranderd (heb nog geen PM gestuurd sinds de wijziging). Als het gaat om notifications is daar volgensmij idd niet iets verbeterd, maar ik gebruik sowieso de medlingen uit mijn e-mail nu.

Ik krijg in ieder geval heel erg zin om Pokémon Sun nu te gaan spelen, maar ik heb er voorlopig nog geen tijd voor. :P Waarschijnlijk pas weer in maart/april als ik weer wat vrije dagen heb.

Ik kan bij interesse de exacte prijzen opzoeken, maar hou er rekening mee dat de proxy ~500 yen service vraagt per item en dat er dan nog binnenlandse verzending, verzending naar Europa en eventuele douanekosten komen. Dus zelfs al vindt je 100 yen doujinshi naar je liking, dan wordt het totaalprijsje een stuk hoger. :P Meestal koop ik zelf doujinshi van tussen de 100-1000 yen en dan met alle proxy fees en shipping er bij komt het er vaak op neer dat ik tussen de 8 en 15 euro totaal voor ze betaal. Een best redelijke prijs in verhouding tot wat lokale resellers voor doujins vragen. Wat we dan bijvoorbeeld ook doen is dat iedereen een evenredig deel van de shipping betaald. Bijvoorbeeld: Er gaan 20 items in het pakket zitten en 3 er van zijn van jou, dan betaal jij 3/20ste van de binnenlandse en buitenlandse verzending.

Je kan waarschijnlijk uit mijn collectie en introotje opmaken dat het mijn #1 franchise is, lol. Dus ja, ik raad iedereen Baccano! aan! De boeken worden op dit moment redelijk sloom vertaald, dus ik raad het op dit moment meer aan om de anime een kans aan te geven. Is ook erg kort trouwens, maar 12 episodes en een paar bonus episodes. En als je de anime leuk vindt (maar 2 middagjes kijken en je bent er klaar mee :P ), kan je kijken of je ook de boeken wilt kopen. ^^ Gaat er denk ik vooral om of het stijltje je aanspreekt (de serie kan soms nogal chaotisch zijn en dat zijn de boeken ook, maar het zorgt wel dat je door het plot en de hoeveelheid pagina's raast). :)

Mja, dat is dus ook wat ik bedoelde met onze Nederlandse markt. Er zijn zoveel series die echt maar 2-3 delen vertaald hebben gehad. :/ Ik heb vroeger ook een tijdje de Nederlandstalige Dragon Ball gekocht en die releases waren ook heel irritant, omdat ze na een tijdje alleen nog maar dunne boekjes uit gingen geven met 1 chapter (ipv een normale mangapocket), dan stapelen de aanschafkosten zich gigantisch op! Heb uiteindelijk ook mijn Nederlandse maar doorverkocht en heb een deel weer terug aangeschaft als Engelstalige pockets.

Volgensmij is One Piece meer een feel-good serie, zelfs al gebeurd er iets vreemds of is er een slechte arc, dan is de serie meer laid back en komen ze er wel mee weg ofzo (zo komt het in ieder geval op mij over :P ).

Mijn meest hatelijke figure (die ik nog steeds niet heb uitgepakt sinds onze verhuizing, die bewaar ik expres als laatste om pas neer te gaan zetten), is ITEM #284 . Al die gele strikjes zijn LOS en zitten alleen simpelweg met een peg er in. Je hoeft de deur van de kamer maar dicht te doen of met een stozuiger in de buurt van de vitrinekast te komen en alles trilt alweer los.

https://memegenerator.net/img/images/400x/14260053.jpg

Ik heb geen reactie meer van de shop gehad, maar ik ben er redelijk zeker van dat ze nooit de kalender hebben geshipped door de problemen die er zijn. Zeker nu we al naar eind januari gaan en die kalender begin december officieel geshipped zou zijn. De feestdagenvertraging zou inmiddels ook wel over moeten zijn, maarja, we hebben het wel over PostNL lol.

Hier zijn ook alternatieve verzendmethodes bijna niet te doen voor de normale consument. Ik biedt naast PostNL nog wel DHL als verzendkeuze aan, maar dat is vooral om mensen niet af te schrikken met de startprijs die PostNL voor binnenlandse paketten vraagt (7 euro...). Ik kreun dan ook een beetje als iemand alsnog aangeeft het met DHL geshipped te willen hebben, want dat is zo veel moeite met al die online formuliertjes en het pakketje tot op de MM moeten opmeten voor de online tabellen (hoezo willen ze het ook zo specifiek weten??).

En hey, dat is in ieder geval mooi meegenomen dat je nu je gelijk hebt bij de douane. Geef het een week of 2-3 en ze komen wellicht toe aan je terugstorting lol!

Archonia is toch veel ouder dan 2011?? Ik zou zweren dat ik al aan het begin van mijn studententijd, zo rond 2008-2009 al bij ze aan het bestellen was! En dat ik ze voor die tijd ook al in dealerrooms op conventies zag! En lol, wellicht is hun klantenservice zo klein dat ze er maar met 1-2 man zitten? xD En die cadeautjes die jij krijgt heb ik nooit van ze gezien, ookal bestel ik er nog steeds meerdere keren per jaar. :( Misschien dat ze die pas bij een bepaald bedrag besteed in een jaar gaan geven ofzo... Mijn meest favoriete pre-order shop is nog steeds Big in Japan, aangezien die niet zo ruim lopen in te pakken als Mandarake en AmiAmi doen. Ookal is het wel balen dat ze sinds een ruim jaar geen unreg SAL meer willen doen.

Durarara!! is ook van YenPress/On, ja (zelfde schrijver als Baccano! lol). Ik geef het een grote kans dat als je daar dan meer recente drukken (of herdrukken) van gaat kopen dat je dus ook die nieuwe logo's op de boeken gaat hebben. :/ Alleen geven ze volgensmij Durarara!! uit als softcovers, right? Baccano! wordt in kleinere en luxere oplage gedaan en zijn allemaal hardcovers met een omslag.

Oh dat is wel lachen. xD Dus die hele 18+ regeling is van de baan mocht je iets op de auction vinden? Leuke omzeiling, haha!

Veel mensen (of soms hele families) zijn gehecht aan een bepaald merk. Mijn zus is ook Ford-fan en elke auto die ze tot nu toe heeft gehad is een andere variant van de Ford Ka. Is denk ik wel een goede beginnersauto om aan te raden, omdat het een kleintje is. :) Zelf zijn wij heel erg Suzuki-fan en zijn vaak algemeen de meer 'budget' Japanse merken aan te raden, aangezien die ook bij vervangingen of beschadigingen er ok mee zijn als je ze vervangt voor generieke onderdelen. Scheelt veel geld!

Wow, wtf met die 12jarige jongen en de strippers. Ik denk dat iemand (maakt niet uit man of vrouw) pas voor het eerst op 14/15/16 zoiets kan waarderen en zelfs dan is deze persoon er gewoon nog te jong voor. Wat apart dat die strippers er ook zo in mee gingen, maar die zullen wel vaker hele gekke dingen zien als ze bij rijke mensen over de vloer komen...

Ik las een paar dagen geleden ook nog een leuke in de #metoo: Een vrouw beschuldige een bekende producer er van dat ze tegen haar wil naakt in één van zijn films moest. Wat kwam uit: Ze had een contract getekend die zei dat er twee naaktscènes waren. Toen ze hiermee werd geconfronteerd was het 'Ja maar, als jonge actrice kan je niet anders!'. That's showbizz? Je zal niet altijd een klapper van een rol krijgen, dus dan moet je gekke dingen doen als je snel omhoog wilt op de ladder: En dan kan je kiezen tussen 'makkelijk' je dignity weggooien of langer aanklooten met reclame, modelwerk etc. Bruce Willis moest ook naakt in zijn eerste film en Jason Statham was eerst (erotisch) danser voor videoclips voordat deze acteurs beiden beroemd werden als actiefilmhelden. En dat zijn beiden ook nog eens mannen. Get in line? xD Ik zeg niet dat dat soort exploitatie goed is, maar hierbij je kiest er zelf voor? En als jij denkt dat het je carrière ten goede komt om bij die beroemde producer z'n film te zitten, dan moet je zelf een afweging maken met je dignity.

Hoe zijn jullie binnenlandse post prijzen? Hier in Nederland begint alles binnenlands al bij 7 euro voor een klein/licht pakket, wat ik ook al redelijk heftig vindt.

Ok, dan ligt het in ieder geval niet aan mij dat er geen zak van te volgen is met UPS. Ik hoorde al wel eens vaker Amerikaanse mensen online over het gebruik van hun UPS site klagen en nu hebben wij Nederlanders dus zo goed als dezelfde site, maar dan vertaald, voor onze UPS. Schiet niet op zo... Je zou verwachten dat ze graag extra klanten willen, vooral omdat er in dit land veel te halen valt met die dure verzendprijzen, maar zo jagen ze iedereen weg. Ik zie zelfs niet eens mensen op Marktplaats nu UPS aanbieden, ookal zou het blijkbaar vaak goedkoper moeten zijn dan DHL.

Het ergste is dan ook dat de meest shabby van die commerciële verkopers ook doet alsof de figures en merch nieuw zijn (nieuw 'seal'stickertje er op en hoppa in de kraam er mee). Dan hebben de bezoekers die bij die commerciële verkoper kopen vaak niet eens door dat ze een tweedehands figure te pakken hebben tot ze thuis rustig hun figure gaan openmaken en stof of ontbrekende onderdelen zien... :/ Af en toe klaagt er ook wel eens iemand over op Aniway als ze het doorhebben, even gezocht, moet je de comment van Mappa op deze pagina eens lezen: aniway.nl/forum...

Nou, laat het me weten wat je er van denkt, mocht je South Park kijken weer oppakken. xD Ik raad het trouwens wel aan, want ik vindt zelf ook South Park erg leuk voor tussendoor. Korte afleveringen ook, dus als je wacht tot een seizoen af is en het in 1x kijkt, ben je in principe zo klaar.

Oh, ik dacht dat AmiAmi bijna alle Gift knuffels stockte. :x Maar nu ben ik er ook al lang uit met Gifts kopen. Wellicht heeft Suraga-ya ze ook als je dan interesse ooit hebt in onze group order?
1 day ago
0pt
Sasunarufan13 (9 days ago) #30896472Moet het zonder quote doen, want ik krijg hem maar niet gekopieerd. Scrollen wilt niet lukken >_>
Ik speel verschillende Pokemon games tegelijk LOL In het begin kocht mijn moeder nog de andere versie voor mijn zus, maar die had er op den duur geen interesse meer in, dus ik krijg nu beide versies LOL Zeker nu dat je niet dezelfde Pokemon in beide versies kunt vinden. Ik heb het altijd al zo zitten spelen dus ik geraak er niet van in de war LOL
Ik verzamel doujinshi ook, ja, maar ik ben voornamelijk afhankelijk van lokale verkopers aangezien de meeste doujinshi op Mandarake 18 plus zijn en ik heb geen credit card LOL En PayPal weigert natuurlijk om zo'n items te laten betalen *rolls eyes*
Geen boeken of films, nee, maar ik heb altijd al een zwak gehad voor lycanthropes en plots die met zoiets werken :')
Ik was begonnen met Case Closed te verzamelen in het Nederlands, maar die uitgeverij is er mee gestopt en het is een bitch om de vroegere Engelse uitgaven te vinden >_< Ik hoop dat ze die terug opnieuw uitgeven, want het was wel een leuke serie om te lezen.
One Piece heb ik de eerste twee boxen al aangeschaft LOL Daar ben ik mee begonnen een jaar nadat Naruto gedaan was en ik wou nu eens weten wat nu al de fuss errond is XD Ik zit nog maar in het begin en het is wel een leuk verhaal. Kan niet tippen aan Naruto :P Maar het is niet slecht.
Ik vind het juist handig als ik meteen een hele hoop kan aanschaffen in één keer. Scheelt me weer het zoeken en jagen op volumes achteraf XD
Ik durf me zelfs niet voor te stellen hoeveel verhuisdozen ik ga nodig hebben *groans* Om nog maar te zwijgen van al die figuren terug in hun doos te krijgen *whimpers*
Ja, ik heb het ook gelezen. What the hell hebben die daar gedaan dat het mogelijk zo lang kan duren? O_O Dat is praktisch een half jaar dat die bepaalde pakjesservice niet kan werken dan!
Ik hoop voor je dat jouw kalender toch nog snel aankomt, want je hebt er inderdaad weinig aan als het pas later in het jaar aankomt :/
Ja, ik heb geen idee wat er nu feitelijk aan de hand was, want ze hebben me nooit een uitleg gestuurd :/ Dit is de eerste keer dat er zo'n probleem was, though. Toen ik de vorige keer langer dan normaal op een boek moest wachten (die moest worden bijbesteld aangezien hij niet direct meer in stock was) lieten ze me elke keer weten waarom het vertraagd was.
Nu, noppes. Geen enkele uitleg en ik kan me alleen afvragen hoelang ik op mijn boek zou hebben moeten wachten als ik ze geen e-mail had gestuurd :/
Rond de 25e van deze maand komt er nog een boek uit die ik heb gepre-ordered bij hen (bedankt krant om die uitgave te melden LOL) dus ik ben eens benieuwd of ze nu wel op tijd kunnen zijn.
YenPress is van naam veranderd? O_O Daar wist ik zelfs niets van! Ik heb recent nog wel iets van YenPress gekocht, maar die bepaalde uitgave was al wel tijdens de vorige zomer verschenen ^^; Ik denk niet dat ik buiten die uitgave iets anders van YenPress heb gekocht. Nu ga ik eens op de logo's letten wanneer ik nog eens manga van hen aanschaf.
Wel vervelend, want nu gaan de lopende series er niet allemaal hetzelfde eruit zien :/ Doet me denken aan sommige oudere series van Viz die ik heb, waarvan het middelste gedeelte een andere logo vorm had dan het begin en het einde >_<
De meeste figuren schaf ik aan bij Archonia aangezien het met shipping kosten en douane uitgerekend bij hen goedkoper is dan dan ik het zou aanschaffen bij een Japanse shop. Alleen in het geval van unieke spullen of zeldzame/oude spullen ben ik aangewezen op Japanse shops aangezien Archonia de spullen ofwel allang niet meer heeft of er gewoon niet aan kan geraken.
Normaal moet je niemand meenemen als je een auto aanschaft hier - tenzij je inderdaad minderjarig bent - maar mijn ouders staan erop dat mijn vader er bij moet zijn, dus ik heb niet veel keus :/
Ik geef Deneuve helemaal gelijk. Er lijkt een soort heksenjacht te zijn ontstaan op mannen en nu kunnen ze bij wijze van spreken nog niet eens hoesten of ze worden al aangeklaagd *rolls eyes* In sommige steden hier kun je blijkbaar zelfs een boete krijgen als je catcalled naar een vrouw. Like, really? Met fluiten is er toch niets mis? Mochten ze je echt fysiek lastigvallen of opdringerig blijven, oke, maar gewoon even fluiten ...
Alsof wij vrouwen niet naar de mannen kijken *rolls eyes*
Staken laat hier ook geen indruk meer na op het parlement of de regering precies omdat ze het zo vaak doen. Ze hebben al zo vaak het land gegijzeld, de boel platgelegd, dat de meeste partijen het gewoonweg beu zijn. Als ze hun zin niet krijgen, staken ze meteen in plaats van deftig overleg te plegen.
En wanneer staken ze vooral? Tijdens examenperiode, maan-en vrijdagen of in de buurt van vakanties. Ja hoor, het valt niet op *rolls eyes* Het zijn net een bende klein kinderen als ze weer eens hun zin niet krijgen -_-
Met de gewone post is verzenden van Be naar het buitenland echt belachelijk duur. Maar ja ze hebben praktisch een monopolie hier dus ze kunnen zelf hun prijzen beslissen.
Daarom dat ik Kiala aanbood omdat dat een pak goedkoper was, maar de vorige keer heeft het me meer dan een uur geduurd voor ik eindelijk dat verdomde ticket kon afdrukken -_- De nieuwe website is gewoon onnodig gecompliceerd geworden *sighs*
Wel ik kan de vergelijking niet maken want ik heb nog geen Nederlandse conventies bezocht XD Ik denk dat het voornamelijk afhangt van de persoon of zo. Het kan best zijn dat je hier spullen goedkoper kunt vinden, maar ik durf het niet met zekerheid zeggen LOL
Natuurlijk is het een cashgrab geworden :/ De meeste lezen het enkel nog denk ik omdat ze willen weten of Sasuke en Naruto nu echt doodgaan of niet. Mochten ze niet met die twijfel de serie hebben geopend, denk ik dat velen het allang zouden hebben laten vallen.
Hell, de enige reden waarom ik het nog een kans geef IS vanwege Sasuke en Naruto.
Het feit dat Boruto maar één keer in de maand update of zo zegt denk ik ook al genoeg ...
Oh ja! Is Tweak niet de naam van één van die jongens? Degene die zo vaak nerveus is en twitched? Ben alleen de naam van de andere jongen even kwijt *frowns*
Maar ja, mijn zus heeft me een paar scenes van hen laten zien LOL Ik vind het echt geweldig dat South Park hen zo representeert. Ze zijn gewoon daar net zoals alle anderen en zo moet het gewoon zijn.
Oh wow, dat ziet er inderdaad behoorlijk goed uit! :O


Ik weet het ook niet, maar er is weer een update geweest en nu staan dingen allemaal weer vreemd. >.< Maar in goed nieuws, nu heb je ook met een gratis account veel meer opties om dingen met je profiel te doen. Heb zelf toen ik er achter kwam meteen mn verkooplijsten omhoog geschoven, zodat mensen niet elke keer gaan vragen of ik dingen uit mn collectie verkoop. :P

Hoe hou je nog het overzicht? xD Ik heb voor mijzelf de best wel 'stricte' regel dat ik 1 game per console tegelijk speel. xD En zelfs dan heb ik dus veel openstaande games waarbij ik soms vergeet wat ik exact in de game aan het doen was. xD

Ah, ja ik haal dus wel mijn meeste doujins van Suruga-ya. Ongeveer even duur als Mandarake, maar dan kan wel alles met PayPal via mijn proxy. Mijn proxy kijkt niet eens of het 18+ of AL is (heb een mix van beide). xD Dus mocht je ooit aan onze group order mee willen doen, kan je dus wel unieke dingen van daar halen. ^^

Nou, ik hoop dat je dan Lycantrophe Leo leuk vindt! ^^ In ieder geval staat er al een halfgevuld pakketje klaar al voor je, maar eerst wil ik zelf mn nieuwste Baccano! boek uitlezen en nog het meest recente Gorillaz mini-artbook en dan ga ik weer aan de manga, haha!

Wat ook veel NL sprekende mensen doen is dan waar de Nederlandse edities stoppen, deze gaan kopen vanaf dat deel in het Engels. Ookal is het wel zwaar irritant als je inderdaad niet matchende delen hebt. Zelf wil ik ook wel de NLse mangamarkt supporten, maar die uitgevers pakken vooral langlopende series en geven dan op ze te vertalen na een deel of 10 ofzo. >.> Met de meeste Engelse uitgaves kan je er nog wel van uit gaan dat ze afgemaakt worden.

One Piece (zowel de manga als anime heb ik nooit geprobeerd), hoor wel van beide veel goede dingen, maar de lengte schrikt me zo af. xD En de tekenstijl vindt ik ook niet echt super, ookal is het wel uniek.

Figures weer in hun dozen krijgen allemaal duurt laaaaaaang. En dan nog eens alles gaan tetrissen in verhuisdozen. >.< Maar gelukkig zijn die dingen allemaal licht. :P

Het ergste van dit allemaal vindt ik dan ook dat PostNL er nog mee wegkomt, zelfs met zulke slechte service. Het is dat wij als Nederlanders geen keuze hebben wie onze pakketjes behandeld, ze doen maar wat ze willen en wij mogen het maar ondergaan... Over de kalender heb ik inmiddels ook op Aniway gepost (weet niet of je het had gelezen), maar dat wordt 'm niet meer. Ik heb m'n geld terug van de winkel, maar de kalender is waarschijnlijk nooit verzonden uit de loods van de winkel, of is kwijt bij PostNL. :/

Klinkt als pre-orders bij Archonia. >.> Daar moet je maar de productpagina aanstaren of hun klantenservice mailen. Nou is Archonia wel een betrouwbare shop dat je ook weet dat je sowieso wel je spul gaat krijgen, maar echt chill is het niet. :/

Ik heb wat dieper onderzocht en ondanks dat het niet superduidelijk op de website staat, denk ik dat ze nu 2 divisies hebben: YenPress voor de manga en YenOn voor de novels. Vroeger gaven ze beiden onder dezelfde naam uit. Nu heb ik dus 5 edities van Baccano! met YenPress en zullen waarschijnlijk alle volgende YenOn gaan worden, stom zeg. :/ Jij koopt (bijna) alleen maar manga bij ze, toch? Dan zal jij het verschil niet gaan merken als wat ik hiervoor heb gezegd klopt. Ik heb hetzelfde ook meegemaakt met Viz en ook met Tokyopop boeken. Je zou hopen dat uitgevers doorhebben dat mensen ze zo graag uitstallen als verzameling, dus dat ze dan voor de loop van de serie hetzelfde logo houden (bij herdrukken à la, maar originele drukken moeten matchen vindt ik).

Vroeger was ik gigantisch Mandarake fan, maar aangezien ik nu veel minder figures koop tegenwoordig, ben ik bijna compleet overgestapt naar orderen uit Japan bij de auction houses en lokale winkels. Ik heb als laatste paar ervaringen bij Mandarake ook wat irritante dingen met shipping gehad, dus de lol was daar een beetje weg. >.< Ze zijn wel een hele goede plek om oudere prize figures te vinden, dus dat haalde ik dan daar vroeger vooral. Wel heel veel goede koopjes daar destijds gehad. :)

Heb je trouwens wel een droomauto in gedachten? Of een bepaald type die je graag wilt rijden? Ik had zelf les in een mega-Jeep-achtige auto, maar ik wist altijd al dat ik voor mezelf een kleintje wilde. xD

Catcallen vindt ik niet per se leuk, maar ik ben zelf niet beledigd of geïntimideerd er door ofzo. Het wordt anders bij echt lastig vallen (je volgen, aanraken etc.). Andersom gebeurd ook heel veel. Doet me denken aan een verhaal van een tijdje terug, ik kan het nu niet zo snel via Google vinden, waarbij 2 vrouwen (dacht ik), een man hadden verkracht. Toen waren er ook allemaal positieve feministische reacties er op, zoals 'woohoo! eindelijk gebeurd het eens andersom!'. Pardon?! o.O Maargoed, dit is dus een proces dat waarschijnlijk nog vele jaren gaat duren voordat het andersom ook als een heftig misdrijf wordt gezien. o.o Echt, de fuck.

Staken gebeurd hier juist ook op de belangrijkste momenten, omdat het 'juist' aandacht trekt. Ik weet nog dat ik in mijn studententijd toen ook een keer een dag niet op school kon komen. Er was toen slecht weer, waardoor er sowieso minder treinen reden en toen besloten ze ook nog eens te gaan protesteren toen er al beperkt treinvervoer was. Niemand kon op werk/school komen terwijl het al moeilijk en soms zelfs gevaarlijk is om te reizen met zulk weer, thanks NS. >.> Ik weet nog dat het een niet fijn en veilig fietsritje naar het treinstation was en dan krijg je meteen zulk nieuws in je gezicht...kon ik weer terug op de fiets, proberen weer het weer goed door te komen, urrrghhh.

Als je als Nederlander naar buurlanden verzend is de prijs acceptabel, ookal is het niet heel goedkoop (ik vindt de manga naar jou ook nog redelijk duur tbh, maar het is niet helemaal van de pot gerukt), wat echter niet acceptabel zijn, zijn de verre Europa en buiten Europa prijzen. Startend bij 20 euro voor een zeer klein pakket (waar een grote figure met z'n doos nog niet eens in zou passen), en dan heb je nog niet eens tracking. Dingen die niet in een envelopje passen aan mensen in het buitenland verkopen is zowat niet te doen, tenzij je echt unieke of superzeldzame items hebt.

Kiala was eerst ook goed te doen voor mij. Ik vond het niet supergebruiksvriendelijk (zowel verzenden als ontvangen), maar het was tenminste cheap. Nu het UPS is geworden is het zo moeilijk om van tevoren de prijs te bepalen dat verzending gaat zijn. Onze UPS website vertoond niet eens een prijzentabel, je moet eerst 100 menuutjes door met informatie voor je pakket invullen voordat je een prijsinschatting in beeld krijgt. Ik verlies al alle motivatie om hun services te gebruiken al op dit manier... Niet dat er nog iemand naar vraagt, maar ik ga dan denk ik maar bij deze al mn Kiala-verzendopties weghalen uit m'n verkooptopics. Anders gaan mensen er straks naar vragen en is er geen hout van te volgen als ik zelf een prijsinschatting moet maken. :P Hoe moeilijk is het nou om tarieven te vermelden, ookal is het maar een inschatting en niet per se de 100% final prijs?

Soms heb je ook in NL dat iemand zn spullen zwaar onderpriced bij de B&B, maar wat dan meestal gebeurd is dat commerciële kraampjes die gaan wegkopen en vervolgens in hun eigen kraam zetten. :/ Je ziet een paar specifieke iffy dealers er altijd als de kippen bij zijn in de 15-30 minuten voordat de dealerroom opent, om dan daar al spullen weg te snaaien voor het normale publiek binnen komt.

Maar focust de nieuwe serie dan niet voornamelijk op hun kids, met Sasuke en Naruto af en toe als side-character in beeld? Dan kan je wel heel lang wachten wat er met die SaNa gaat gebeuren. :P Het zou me niks verbazen als ze het vaag blijven houden, om mensen te blijven trekken die nieuwe serie te volgen.

Klopt! Dat koppel is Tweek en Craig. Tweek is idd die ene die altijd overcaffeinated is en supernerveus en hyper is. Nu samen met Craig, een niet heel erg opvallend klasgenootje (tot nu toe dan :P), maar ze zijn een heel erg goed matchend koppel omdat Craig best wel kalm is. Het laatste seizoen had een supercute episode waarbij Craig het ook voor elkaar kreeg dat Tweek zich kalm ging gedragen. Ik zit dus zelf ook niet om het 'iee yaoi!'-gehalte dat ik het leuk vindt, het is gewoon algemeen, een heel cute koppel. Als ze nu met meerdere andere koppels rondlopen, zijn ze ook hand in hand lopen en het is zo cuuuuute. TT^TT En dus ook niet vreemd of geforceerd in de serie gedaan, ondanks de jonge leeftijd van de characters. Ik weet zeker dat ook nietLGBQT-aanhangers hun een leuk koppel moeten vinden. :P

Het is vooral die gezichtjes en ogen die veel minder details hebben, maar hun kleding ziet er goed uit idd. Ik heb ze dus zelf ook gehad en ze zijn ook bijna hetzelfde formaat als Gift (klein beetje kleiner). En dan is hun releaseprijs 1/3 van de prijs waar een Gift voor released. o.O Dus als je characters hebt die je leuk vindt en Ensky maakt ook knuffels van ze, grijp je kans lol. Ookal zit Ensky volgensmij voornamelijk van Ensemble Stars! die knuffels te maken en dat is niet echt populair zowel lokaal als op MFC.
4 days ago
0pt
Sasunarufan13 (13 days ago) #30893634Quote was verpest, dus heb 'm ff weggehaald. xD

Hrmm, dat is vreemd. En wow, speel je nu 2 Pokémon game varianten tegelijk? xD Een beetje om en om per gym ofzo? Ik zou in de war raken met welke ik wat aan het doen was, haha! Ik ben trouwens ook de laatste tijd erg druk geweest, maar waarschijnlijk heb ik weer in april vakantie, dus dan kan ik hopelijk zelf aan Pokémon Sun starten. :)

Manga blijft over het algemeen ook goedkoper dan figures (op een enkel zeldzaam boekje na), dus dat is ook logisch. ^^ En de mindere ruimte die het inneemt haha. Verzamel jij ook doujinshi trouwens? Ik vindt die zelf ook erg uniek om te verzamelen. Ik denk dat het met mijn nieuwe doujin aankopen en juist manga verkopen niet lang duurt voordat ik meer manga dan doujin heb. :P

Ok, ik reserveer dan ook Lycantrophe Leo voor je! ^^ Had je dan vroeger die boeken ook of is er een verfilming van dat je het al kent? :O

Jij verzamelt dan zowel One Piece als Case Closed? :O En daar ben jij wel uniek in hoor. xD De meeste mensen hebben zelfs al is het maar een setje van 5 ofzo, dat ze me nog steeds vragen of ze alleen deel 1, 2 en/of 3 van me mogen overkopen. :/

Oh wow. xD Jij gaat heel veel verhuisdozen hebben bij een verhuizing lol. Moet je van die plastic bakken op wieltjes kopen of dus net zoals ik heel veel verhuisdozen en een groot deel van ze vullen met lichtere spullen zoals beddengoed en kleding.

Ik las kort na mijn vorige wall comment van jou op Aniway dat de problemen die er bij het sorteren in Nederland zijn, naar verwachting pas in de lente opgelost gaan worden. Dus ik mag al blij zijn als ik in de eerste 3 maanden van het jaar die kalender kan gaan zien. >.> Ik heb een paar dagen terug ook nog een extra berichtje naar de klantenservice gestuurd, maar dit zijn ook problemen buiten hun om. Ik baal wel als een stekker, aangezien het hier echt om een product gaat die, hoe langer het duurt, hoe minder plezier je er van kan gaan hebben. Straks komt 'ie pas eind januari ofzo en dan heb je gewoon een hele maand aan gebruik gemist en wel de volle mep er voor betaald. :(

Oh wow, dat is een vreemd verhaal bij bol.com. Klinkt voor mij alsof ze niet alle pre-orders konden vullen en toen jouw bestelling maar doorschoven naar een tweede lading van de boeken die zou gaan komen? Dan was het wel zo netjes geweest als ze je daar van op de hoogte hadden gebracht. :/ Zeker omdat veel verzamelaars de eerste editie willen en speciaal daarom vroeg gaan bestellen.

Trouwens iets dat mij ook opviel, kreeg pas het nieuwste deel van Baccano! binnen en in plaats van Yen Press als drukker, staat er nu Yen On? Ook met een nieuw logo op de zijkant, dus het kan de kriebelende collector in mij zijn, maar ze zien er nu aan de ruggen niet allemaal in 1 stijl meer uit. >.< Geen idee waarom ze die logo- en naamsverandering ineens doen.

Dat het meer dan een week duurt bij de post is ook in NL zeer normaal. >.> Regelmatig denk ik er over na dat het allemaal makkelijker zou zijn om gewoon lokaal te kopen met het gezeik van de douane en nu de sorteerachterstanden bij PostNL ook, maarja, dan bedenk ik me dat het supermoeilijk kan zijn om de meer unieke dingen die ik wil in NL te krijgen en dat alles ook zo mega veel langer wachten is... There is no winning. :(

Oh, dan werkt dat systeem best wel anders dan hier. Dan moet jij dus minimaal één persoon (je vader of moeder) mee hebben om een auto te kunnen kopen? Hier in NL kan je zelfs zonder rijbewijs een auto kopen, geen enkel probleem, alleen als je er één op je naam wilt zetten, moet je 18+ zijn en is het wat minder papierwerk als je ook een rijbewijs hebt.

Lol, don't sweat it. De eerste paar keren dat ik alleen ging rijden was ik ook paniekerig. xD Je bent gewoon zo gewend de hele tijd met de persoon naast je te kunnen overleggen en ineens moet je alles alleen doen. Het was voor mij toch wel zeker een keer of 5 wat langere afstanden rijden voordat ik me meer op m'n gemak voelde.

Met mijn kalender staat de teller voor het vervangende product nu al op meer dan 1,5 en het is een ruime 2 maanden sinds mijn eigen bestelling er van. Zo deprimerend. :/

Ik had het gedoe bij Catherine Deneuve gemist, dus even wat artikelen er over gelezen. Ik weet nou niet 100% haar standpunt, maar van wat ik zo snel lees ben ik het best wel met haar eens. Flirten (zelfs al is het een ongemakkelijke situatie) is geen misdrijf. Ook van dingen zoals catcalling gaan we denk ik nooit helemaal afkomen (andersom gebeurd het ook van meiden die bezwijken over knappe mannen). Verder zag ik ook een quote van haar van elke vrouw die #metoo kan zeggen, wat ook waar is. Ik merk zelf ook verschrikkelijk het verschil in hoe ik mezelf presenteer. In cosplay of juist netjes verzorgd met make-up en een goede outfit = grote kans op op z'n minst één ongepaste reactie per dag. Niet dat het goed is, maar het is gewoon iets om rekening mee te houden. Als ik in m'n netste kleding op kantoor kom, is er een grotere kans dat bouwvakkers naar me fluiten, ja. :P Als ik er als een slons en make-up loos bij loop krijg ik (bijna?) nooit dat soort gedrag. Veel mensen in Hollywood zijn als ze de deur uit gaat op hun best gekleed en gemakeupped, om nog maar te zwijgen over hun beroemdheid en meestal ook zeer goede looks van zichzelf, dus zij hebben dit probleem in verhouding tot een normale vrouw x1000.

Alles van wat ik van de stakingen die ik van jou hoor, klinkt veel heftiger dan hier. Nederland is vaak een land met veel klagers die weinig actie ondernemen. Of ze doen een petitie ofzo. Massaal op een plein staan om te protesteren is iets dat alleen maar kleine groepen doen. En ik weet niet of het komt door de per se kleine groepen, maar staken algemeen lijkt niet echt indruk te hebben op de tweede kamer bij ons lol.

Volgensmij zijn de BE -> NL verzendkosten ongeveer even hoog als de NL -> BE kosten. Oftewel, ongeveer 150-175% van binnenlands verzenden. Wat wel een klein beetje meer aantikt, maar geen dramatische verschillen zijn. Ik heb sinds Kiala UPS is geworden het 1x gebruikt en ik vondt het een verwarrende boel. Ik weet niet hoe verschillende BE UPS is van NL UPS, maar het tarievensysteem is één puinhoop, waarbij enkele grammen gewicht of een doos van 1 CM groter voor verschrikkelijke andere tarieven kunnen zorgen. Dus je kan niet zo gemakkelijk zeggen hoe duur nou iets is om te verzenden totdat je alle spullen hebt verzameld en ingepakt. En dan is er een kans dat de koper zegt 'nah, te duur'. >.> Dus daar heb ik helemaal geen zin in met hoe flakey de meeste Nederlandse geïnteresseerden zijn. Als ik nog de NL UPS ooit ga proberen doe ik het alleen met mensen waar ik regelmatiger aan verkoop.

De reden dat ik het vroeg, was omdat ik namelijk op een conventie afgelopen weekend hoorde dat blijkbaar veel Belgen hun tweedehands producten veeeeeel goedkoper prijzen dan Nederlanders. Dus dat mensen me ook aan het aanraden waren om naar Belgische cons te gaan om daar (volgens hun dan hè :P ) betere B&B koopjes te kunnen scoren. Alleen zijn Belgische cons zo veel reizen voor mij (de meeste grote cons in NL zijn voor mij al +/- 2,5 uur per enkele reis), dat ik niet speciaal voor een B&B er heen ga lol.

Sorry dat ik het zeg, maar wat Naruto nu aan het doen is en wat ik van jou hoor en er over lees, is dat het gewoon een cashgrab is en dat zelf ook Kishimoto er niks meer mee te maken wil hebben. >.<

Ah, de reden dat ik begon over South Park is omdat er sinds de laatste 2 seizoenen een gay koppel in zit en die is cuter samen dan elke ander koppel (inclusief de volwassenen die kinderen met elkaar hebben), lol. Dus ookal is South Park 'maar' een parodie-animatieserie, zij hebben op een hele goede manier er een goed gay koppel ingesneakt die gewoon werkt en waarbij niet de nadruk ligt op 'huehuehue gay'. En dat dus voor een simpele animatieserie! Dus als andere franchises (ook door mensen gespeelde series enzo), ook soortgelijke manieren gebruiken om er gewoon LGBQT koppels in te stoppen tussen de hetero's zonder de nadruk te leggen op 'het anders zijn'...dat is wat ik graag wil zien. Ik hoop dan dat ook het 'reguliere volk' die niet per se met LGBQT te maken heeft er wat meer begrijp voor krijgt.

Ja, lol, hier diegene die ik heb: ITEM #446087 . De details zijn niet zo hoog als Gift, maar er zit toch behoorlijk veel detaillering in de kleding voor een prize plushie! En de stijl is zeer soortgelijk.
9 days ago
0pt
Sasunarufan13 (22 days ago) #30626958Happy New Year :D
Blijkbaar kwamen sommige aanvallen niet goed door of zoiets. Dat de Pokemon ze niet konden uitvoeren? Iets in die trant. En ja, je kunt het best van tevoren doen want die patches downloaden duurt ook wel even.
Ik heb veel meer manga en figures dan dvds XD
Die Lycanthrope Leo klinkt erg interessant; is dat de volledige bundel die werd uitgegeven?
Recast en Hikkatsu mag je er zeker aan toevoegen :D
Ik heb een paar weken geleden weer wat series kunnen aanvullen - of zelfs beëindigen in sommige gevallen - maar ik zit nog steeds hopeloos achter met de meeste series die ik volg LOL
Ik ben nog nooit verhuisd, maar ik voel het wel degelijk in mijn spieren als ik mijn kamer nog eens volledig op orde stel en ik constant met de manga heen en weer zit te sleuren XD Ik sta er zelfs van versteld dat ik de enorme verzameling kwijt kan in mijn kamer als ik naar het getal in mijn excel file kijk LOL
Ik heb tot nu toe in ieder geval nog geen natgeregende dozen aangekregen. De dozen worden alleen wat nat als de postbode voor mijn deur staat en ze overhandigt als het al aan het regenen is LOL
Wel goed om te horen dat de nendoroid zelf droog is gebleven!
Oh wow :O Dat is echt wel behoorlijk frustrerend! Hier onze straat is een mix van jonge families en oudere mensen, maar wij zijn voornamelijk degene die de pakketten moeten aanpakken van de buren, want die zijn meestal niet thuis :')
Hm, heb geen metallic versie van Levi, maar ik kan me wel voorstellen dat die ongelooflijk duur is geworden *winces*
Wel, mijn pakketten waren allemaal opeens vorige woensdag geregistreerd, dus ik neem aan dat ze misschien een opmerking hebben gekregen. Ik kreeg mijn Sasuke cel zelfs al op donderdag - zonder douanekosten voor een keer - en de meeste van mijn pakketten (buiten één en nog een andere die op donderdag in Japan op de post is gedaan) zijn vrijdag ook opeens vrijgegeven, dus die kan ik morgen verwachten normaal.
Alleen kan ik al direct een klacht gaan indienen want ze vragen zo maar eventjes 40 euro douanekosten - voor een pakket met de waarde van 100 yen. Eh, excuseer? 40 euro voor 100 yen?! Dat zouden ze niet eens mogen aanrekenen aangezien het ver beneden de toegelaten belastingvrijgestelde grens is!
Maar ja, ik moet het wel weer eerst gaan betalen voor ik het kan krijgen -_- Maar daarna ga ik een klacht indienen. Sorry, maar dat gaat er gewoon grof over!
Eugh, het maakt me nog steeds zo pissig als ik er aan denk!
Wauw, niet echt zo'n goede klantenservice :') Neem aan dat je nooit bij hen bent langs geweest daarna? XD
Dan moet mijn vader nog thuis zijn >_> In theorie zou ik het wel kunnen, alleen weet ik dan niet of ik er een vind die ook in lage-emissie zones mag :/ Plus dan heb ik nog steeds het probleem dat mijn vader erbij moet zijn in verband met de papieren en zo ...
Je zou denken dat al die postbedrijven op den duur wel gewend raken aan de December rush en er zich op voorzien ^^;
I agree. Het is gewoon zo vreemd dat er niets van rechtszaken wordt vermeld in de media. Je zou denken met al die exposure dat ze wel zo snel mogelijk aan die rechtszaken zouden willen beginnen. Maar nope, complete stilte op dat front.
Ja, ik denk niet dat die deuren bij de originele bouw hoorden. Als ze het wel deden, dan is het zeker een compleet mysterie hoe die op de zolder zijn geraakt.
Dat kun je vergelijken met Thuis en Familie hier. Die series draaien ook al van begin jaren 90 mee en heel wat van de originele cast is er ondertussen al uit verdwenen. De verhaallijnen worden ook meer en meer cliché of absurd en ik vraag me echt af hoe lang ze nog doorgaan met die series. Er komt een punt waarop je echt wel moet denken, "Misschien moeten we er een mooi einde aan breien in plaats van het te blijven uit rekken."
De verhoging van de pensioenleeftijd is ook iets dat ze over zitten te discussiëren hier. Ik geloof dat ze nu die leeftijd op 67 hebben gezet, tenzij je een zwaar beroep uitoefent of zo.
Hm, voorlopig hou ik me maar bij de shops die ik nu al regelmatig bezoek XD
Ik heb al verscheidene figuren in de verkoop gegooid die ik toch niet meer zo leuk vond LOL Degene die ik nu nog heb/heb gepre-ordered zijn de figuren die ik echt niet kan missen XD
Bedoel je Boruto en Sarada? Boruto is Naruto's zoon en Sarada is Sasuke's dochter (hoewel me dat nogal vreemd lijkt, maar goed). Het lijkt erop dat ze Boruto en Sarada door de strot van de fans willen rammen met al hun scènes die op die van Sasuke en Naruto lijken. Nog maar eens een reden waarom de echte Naruto fans so pissed off zijn.
Het is echt pure double standards. Hier op tv zul je ook sneller een vrouw volledig naakt zien in plaats van een man. Waarom? Waarom mag de ene wel bedekt blijven of zelfs voornamelijk uit het beeld blijven terwijl de andere in volle glorie constant wordt getoond?
We kunnen hier moeilijk spreken van eerlijkheid.
Ik hou de Gift plushies voornamelijk in hun plastic om te voorkomen dat mijn katten hun haren er tegen aan wrijven XD


Pfff, stom weer. Maar dan zal ik m'n 3DS aanzetten met de game er in nog ruim voor we weer eens een lange reis ondergaan. >.< Heb sowieso nog weinig met m'n 3DS gedaan, dus moet 'm ook nog eens gaan instellen op m'n WiFi lol.

Vroeger was mijn manga collectie ook veel groter dan mijn figures, en die met mijn DVD's is altijd het kleinste van de 3 geweest. Alleen zijn de figures het toen rap gaan overnemen van de manga. xD Maargoed, nu ben ik dus zowel met m'n manga als figures zwaar aan het verminderen. Uiteindelijk zal ik nog wel veel meer figures dan manga hebben, maar mijn artbook en doujinshi-collectie groeit ook zeer veel, dus hrmmm. Ben benieuwd waar mijn collectie over een paar jaar staat!

Lycanthrope Leo is alleen deel 1 van de Amerikaanse comic uitgave, dus zo'n dun volume-boekje zoals comics daar uitkomen. Hoef er dan ook maar 2,50 voor ipv 5 euro. Ik weet niet of je er dan ook nog interesse in hebt?

Recast en Hikkatsu hou ik sowieso voor je apart! En ik had je PM gelezen. Lol, ik had ook niet verwacht dat je de Donald Ducks wilde. xD In ieder geval laat ik het weer weten in een wallpost zodra ik weer wat nieuwe manga voor je heb! ^^

Het helpt ook niet dat vaak succesvolle manga series zo belachelijk veel volumes krijgen. xD Ik denk dat de langste serie die ik ga verkopen 18 delen gaat zijn en daar knijp ik 'm zelfs al een beetje of er wel iemand is die zoveel delen van me wil gaan kopen. :P

Lol, dat had ik dus ook toen mijn manga collectie nog groot was. Ik had dan boekenplanken waar ze 2 rijen diep in konden staan. Dan leek het allemaal niet zoveel, maar was het echt veel (en écht zwaar lol) wat ik allemaal in bezit had. Met verhuizen kon ik dan ook steeds maar maximaal 1/3 van zo'n verhuisdoos met manga vullen, anders was de doos veel te zwaar om nog menselijk tilbaar te zijn. :P

Als ik het sowieso hoor hebben jullie denk ik in België meer vertragingen dan wij hier, maar wordt er wel voorzichtiger met al jullie spul omgegaan. Dat zou ik dan liever hebben dan wat we hier regelmatig hebben... >.<

Mja, ergens kan je niet verwachten dat de postbezorging qua tijden zich aanpast, maar het kan wel behoorlijk frustrerend zijn als ze alleen kunnen langskomen onder kantooruren en je er zelf dan (bijna) nooit bent. Wat trouwens ook frustrerend is, weet niet hoe veel ik hier al over gerambled had tegen jou, is m'n kalender voor 2018. Ik had begin november deze besteld in de hoop de kerstdrukte voor te zijn. Kreeg ik eind november het pakketje van de winkel en was ik enthousiast het nog op tijd te hebben, doe het pakket open, verkeerde items aan de binnenkant (leerboeken voor kinderen >.>). De webshop z'n klantenservice 'Geen zorgen! We sturen je het item opnieuw!'. Goede service, maar nu is het alweer een stuk in januari en heb ik m'n kalender voor 2018 nog niet. :'( Door een fout buiten mij om...ik wil gewoon de goede kalender hebben hangen en niet nog een jaar naar m'n vorige hoeven kijken. :P

Hoe is de Sasuke cel? Weet je nu of het een origineel of reproductie is?

Wat, dan hebben ze vast die 100 yen als 10.000 yen misgelezen? Alleen dat zou die 40 euro verklaren. :S En ik ken de frustratie, eerst betalen, dan een klacht indienen en dan nog gaan hopen dat je wel je gelijk krijgt... Succes er mee in ieder geval! Zegt het papierwerk bij het pakket nog iets vreemds? Raad je aan om goed foto's van alles te maken!

Lol nee, nog erger. Toen hadden we de afspraak weer omgezet naar een tijd die voor ons wel uitkwam en belden ze uiteindelijk 1 dag van tevoren dat de auto inmiddels een koper had en de afspraak daarom afgezegd moest worden. Dus super veel gehannes de hele tijd geweest en we hebben uiteindelijk nooit een proefrit in die auto gehad. :') Gelukkig had een garage wat meer in de buurt uiteindelijk de auto die we nu al veel jaren in ons bezit hebben. ^^ Ik denk dat we deze auto ook wel gaan rijden tot 'ie het niet meer goed doet (we zijn er heel tevreden mee namelijk), wat zou betekenen dat de volgende keer dat we een auto moeten gaan kopen, we weer auto-loos zijn lol.

Hrmm, maar je hebt toch een volledig rijbewijs nu? Dus je mag ook alleen een auto kopen? Ik weet niet zoveel van die lage-emissie zones, maar dat is dus strenger in België, dat je een best wel recente en zuinige auto moet gaan hebben?

Ja, je zou verwachten dat de postbedrijven in oktober/november al druk aan de slag gaan om een hele reeks uitzendkrachten aan te nemen, om zo deze mensen klaar te hebben staan om in de decemberdrukte te helpen. Maar nee hoor, PostNL gooit gewoon half december hun pakketjestoevoer dicht want 'het is te druk'. Alles stopzetten, de beste manier van oplossen (kuch), a la PostNL. :') Ben benieuwd wanneer ik nu ooit m'n 2018 kalender krijg, want de 2e zending was toch van eind november en het komt uit de UK, dus ook daar zijn we weer een ruime maand verder...

Er zijn nu ook veel 'kleine' beschuldigingen zoals 'op een feestje jaren terug heeft een keer een beroemd persoon mijn kont geknepen'. Wat uiteraard een nare ervaring is, maar met het drugs- en alcoholgebruik daar iets dat me lijkt dat veel voorkomt (?), zeker niet dat ik het daarmee goed praat, maar er gebeuren veel gekke dingen op Hollywoodfeestjes, waarvan zeker heel veel dingen veel erger zijn dan het grijpen van een kont... Nu lijkt het dus ook alsof elk mini-incidentje extra belicht wordt, waarbij ook vaak de situatie is dat de beschuldigde het zich niet/amper herinnerd. Daarom blijf ik van mening dat de slachtoffers een stap verder zouden moeten gaan dan de beschuldigingen. :/ Nu weet ik niet wat te geloven.

Tsja, als bij jullie die 2 soaps ook nog steeds genoeg kijkers hebben dat het ook genoeg geld blijft verdienen, dan blijven ze er mee doorgaan? Hier bij GTST is ook merkbaar dat de meeste kijkers tieners of middle-aged mensen zijn. Dus die kijken het dan ook maximaal 5 jaar van hun leven voordat ze naar andere series over gaan. Er zijn vast wel die-hards die het al die tijd volgen, maar dat aantal is zoveel lager dan de paar mensen die een paar jaar intens kijken/meeleven/merchandise kopen. Nouja, net zoals veel anime en game-reeksen, die brengen dan steeds net genoeg geld in het laatje dat ze er nog een seizoen of game uit kunnen rammen die dan net weer genoeg opbrengt voor de volgende...etc. xD

De pensioenleeftijd is in Nederland nu al heel lang 67, maar zelfs toen we nog op 65 zaten wilden ze maar al te groot 68 er van maken. We hebben nu denk ik een jaar of 5 dat het 67 is, maar de discussie voor 68 is dus al 7-8 jaar bezig ofzo? En nog steeds niet door. Het was blijkbaar al veel moeite om er 67 van te maken (veel protesten ook van vakbonden en normale burgers), dus ze moeten zich goed voorbereiden als ze er 68 van gaan maken. :P Zelf zit ik qua papierwerk er al in te kijken of vervroegd pensioen mogelijk is (met een hoge 'boete' kan je alsnog met 65 met pensioen). Ik heb nooit een hekel aan werken gehad, maar ik heb liever vrije tijd. xD En met mijn man die 3 jaar ouder is dan ik ben, zou het waarschijnlijk wel goed uitkomen qua geldbedragen die we maandelijks kunnen ontvangen als ik dan ook eerder m'n pensioen laat starten. (Heb door m'n nieuwe baan veel penisoenonderzoek moeten doen, daarom zit ik er nu weer helemaal in lol.)

Mocht je een keer iets op Suruga-ya zien dat je heel graag wilt en elders niet kan krijgen, kan je het me wel laten weten. Ik doe gemiddeld 2-3x per jaar een group order daar. :) Ookal doen we wel ze meestal in de herfst en winter, dus dat gaat nog even duren voordat we dat weer oppakken. :P

Ik zag het in je Aniway-topic, ja! Lukt jouw verkoop van figures een beetje? Verkoop je voornamelijk binnenlands of heb je toch wel veel Nederlanders die ook interesse in de spullen hebben?

Ik bedoelde Boruto en Sarada ja, sorry ben een beetje in de war met al die namen van Naruto, zit er niet helemaal in. :') Maargoed, dat is dus wel een hetero koppel, dus die kunnen ze uiteindelijk wel gaan koppelen, wat ze niet bij de vaders konden doen, dat is wat ik bedoelde. xD

Zelf merkte ik de double standards voor het eerst toen ik jonger was en videoclips zag. Dan had je clips van mannelijke zangers en rappers en waren er altijd danseressen met bijna niks aan. Maar andersom zag je dit bijna nooit en als iemand wat deed met wat naaktere of meer sexy mannen werd het meteen bestempeld als 'gay'. :/ Ik denk dat het nog laaaaang gaat duren voordat die double standard minder erg wordt... Ik ben dan ook steeds vaker blij als in Westerse media gay koppels ook steeds vaker voorkomen in series die niet per se 'volledig gay' zijn. Volg je trouwens ook South Park? (Anders ratel ik nu meteen door in een spoiler. xD)

Oooh, dat ook ja. xD Ik ga binnenkort mijn eerste Gift 'kloon' plushie te koop zetten (Ensky maakt nu prize-plushies die zeer soortgelijk zijn in stijl aan die van Gift), ben benieuwd of er een beetje interesse voor is (is er eentje van Ensemble Stars!, wat meer een ding is in Japan dan hier).
13 days ago
0pt
Sasunarufan13 (28 days ago) #30384630Happy belated Christmas :D
Ik moet ook nog steeds aan mijn games beginnen - ook al heb ik ze voor bijna een maand al >_< - maar er waren inderdaad patches die je eerst moet installeren. Ik denk dat die patches betrekking hebben op sommige aanvallen van Pokemon als ik het me goed herinner.
Voorlopig zie ik er geen dvds tussen die mijn smaak zijn, maar ik moet wel toegeven dat ik onder de indruk ben dat je een aantal zeldzame had XD
Ik ben een paar maanden geleden nog eens door mijn verzameling manga gegaan toen ik mijn figuren aan het afstoffen was - en ze nogmaals van plek aan het veranderen was - en toen heb ik een aantal manga in de verkoop gesmeten, waarvan ik zeker ben dat ik ze toch niet meer ging lezen. Van sommige series heb ik maar een paar volumes gelezen, maar het verhaal kon me uiteindelijk toch niet zo boeien dus in de verkoop dan maar XD
Maar als ik aan een serie begin en het is interessant, dan blijf ik er mee verder gaan tot ik het compleet heb, ja. Dat leidt natuurlijk tot heel wat stapels manga in mijn kamer nu ...
O_o Hebben ze een deel van je pakje in de zee gedumpt of zo? Hoe zijn ze er in geslaagd om het pakket zo zwaar te beschadigen? Ik heb ook al ferme deuken in mijn pakketten gehad - gelukkig tot nu toe niet in pakketten met zeer breekbare items - maar nog nooit half natte pakketten aangekregen *knocks on wood to be certain*
Maar met de nendoroid was alles in orde?
Misschien zijn ze op vakantie? De buren aan de ene kant van mijn huis laten vaak op regelmatige tijdstippen hun licht aanspringen in huis, zelfs als ze er niet zijn om het te doen lijken alsof het nog steeds bewoond is. Misschien dat jouw buren ook zoiets doen?
Dat of ze zijn zoals de mensen die een paar huizen verderop in mijn straat wonen en gewoon niet willen opendoen - zelfs als het een pakket voor hen is -_-
Welke prize figure van Levi? Die in zijn yukata? De prize figure die ik heb gekocht is er een van Naruto; die werd toen uitgebracht in een set met Sasuke en Kakashi. Sasuke heb ik al en Kakashi popt af en toe op voor de redelijke prijs van 6000 yen, maar Naruto was het moeilijkst om te vinden - toch voor minder dan 20 000 yen. Vind ik er eindelijk één die goedkoper is en toch niet beschadigd en dan wil de douane hem maar niet registeren -_-
Ik geef ze nog tot deze week - als ze dan nog steeds mijn twee pakketten niet hebben geregistreerd, dan zoek ik dat één e-mail adres op dat ik in mei heb gebruikt en dan stuur ik hen een bericht erover. Ze zullen niet antwoorden, maar hopelijk schieten ze dan zoals in mei eindelijk in gang en registeren ze mijn pakketten.
Sorry, ik kan best geduldig zijn, zeker in December, maar mijn pakketten die later zijn verstuurd, heb ik al lang binnen! Deze zijn al bijna een maand geleden verstuurd - sorry, maar dat vind ik overdreven lang voor EMS. Ik betaal niet extra, gewoon om dezelfde wachtperiode te hebben als SAL of Airmail.
Yep, exact dat. Mijn vader gebruikt de auto van maandag tot vrijdag - zelfs op zaterdag als hij gaat werken - en wel tijdens het weekend is hij thuis en lijkt het me redelijk belachelijk om de auto dan te lenen; zeker omdat hij zou klagen als ik naar een winkel zou rijden om iets te kopen of zo.
Om een auto te kopen heb ik - again - mijn vader nodig aangezien er geen enkele shop in de buurt is en het openbaar vervoer brengt me ook niet in de buurt van zo'n shop. Dat niet alleen, maar hij weet meer van al die papieren die moeten ingevuld worden, dus ik zou hem sowieso moeten nodig hebben daarvoor.
Dus ja, mijn rijbewijs is praktisch geheel nutteloos op het moment ^^; Toen ik voor mijn examen slaagde, moest ik praktisch meteen de volgende dag naar het gemeentehuis gaan om mijn rijbewijs aan te vragen, maar snap niet waarom er per se zo'n haast was, aangezien ik sindsdien niet meer heb gereden - letterlijk de laatste keer dat ik heb gereden was vier december tijdens mijn rijexamen. Sindsdien noppes.
Mijn neef (18) daarentegen heeft al zelf een auto - hoewel hij maar een voorlopig rijbewijs van 36 maanden nog maar heeft - en mijn jongste nicht (17 jaar) gebruikt mijn tantes auto wanneer ze maar wilt. Ben dus wel een beetje jaloers nu :')
Ja, dat doe ik voornamelijk met de notifications hier ook LOL Dat rode getal bij mijn profiel werkt behoorlijk op mijn zenuwen anders XD
Ja, heb het ook gelezen. Onder andere AmiAmi en Mandarake hadden die waarschuwing op hun site gezet. Mandarake herhaalt zelfs die waarschuwing wanneer je de verzendmethode wilt selecteren.
De douane hier is niet veel beter om eerlijk te zijn :/ In plaats van eerst de oudste pakketten te registeren en weg te werken, doen ze precies alleen de meest recente eerst - waardoor de backlog blijft =_=
Ja, ik hoop het ook! Lijkt me wel leuk om te doen!
Ik heb in ieder geval nog niet veel nieuws gezien van mogelijke rechtszaken. Er zijn acteurs bij die hun job bij verschillende projecten hebben verloren, maar er wordt geen melding gemaakt van eventuele rechtszaken. Daarom dat ik ook een naar gevoel bij die hele metoo affaire heb :/ Als er echt iets concreets is gebeurd, waarom wordt er niets gezegd van rechtszaken? Anders staat de media er bol van, maar nu buiten de zoveelste beschuldigingsartikel, wordt er helemaal niets gezegd over rechtszaken.
We hebben een tijdje een internetkabel gebruikt, maar dat gaf meer miserie dan het waard was ^^; Dus nu gebruiken we dat niet meer.
Wel, mijn moeder heeft het zojuist opgezocht en blijkbaar is de eerste akte van verkoop van 1934, maar ik vermoed dat het huis iets ouder is dan dat. Denk niet dat de deuren veel waard zijn, though LOL Ze zijn gewoon effen wit, met geen enkele details erin en gewoon een paar kleine raampjes bovenaan denk ik.
Baantjer is inderdaad hier ook op tv geweest en het was inderdaad behoorlijk populair. Ik heb er ook nog naar gekeken toen ik jonger was LOL Hier is het zowat een mix van van alles dat wordt gemaakt - sommige soaps zouden ze beter eindigen, though, want ze blijven het maar uitbreiden en het begint wat langdradig te worden.
Ja, ze zijn een paar jaar geleden begonnen met de besprekingen maar tot nog toe zit er niet veel schot in de zaak -_-
Hm, al van gehoord, maar nog nooit gebruikt. Ik dacht er wel over om ze eens te proberen, maar als ze blijkbaar maar één premade factuur gebruiken voor het buitenland, lijkt het me niet echt handig om daar bij te kopen dan.
Het grappige is dat ik in het begin mijn moeder verzekerde dat ik alleen van Kuroshitsuji zou verzamelen. Dan werd Naruto er aan toegevoegd. Dan BL series zoals Togainu no Chi. Dan volgende Attack on Titan en Durarara, Free! en Yuri on Ice :P Met nog een paar misc series erbij, hoewel mijn main focus inderdaad Naruto is.
Mijn moeder kijkt zelfs niet meer op van het feit dat ik een paar 18+ figures van girls op het oog heb XD
Eerlijk? Ja, want hun relatie zou nog steeds hetzelfde zijn geweest, of één van beide nu een meisje of een jongen was. Hun relatie is letterlijk de sterkste, de most close one van heel de serie en nu proberen ze dat cheap na te doen met carbon copies :/ Het is eerlijk gezegd een slag in het gezicht van de echte Naruto fans.
Wel, Sasuke lijkt echt op zijn moeder en de joke toen hij geboren was, was dat iedereen dacht dat hij een meisje was, dus het zou mogelijk kunnen geweest zijn :P
Blijkbaar heeft Kishimoto enorm veel moeite moeten doen om de Reverse Harem no Jutsu (waarin Naruto zich veranderd in een bunch of naked guys) er door te krijgen - terwijl de editors totaal geen probleem hadden met de regular Harem no jutsu. Een beetje hypocriet kun je ze wel noemen ...
Yep :/ Ik heb twee van de Attack on Titan plushies te pakken kunnen krijgen - de Cleaning versions van Levi en Eren - omdat AmiAmi ze toen voor een redelijke prijs aanbood, maar de rest is in de aftermarket echt gigantisch gestegen :/ Op sommige sites staat Levi zelfs voor meer dan 120 euro te koop ...


Dan ben ik nog redelijk op tijd om je een vroeg nieuwjaar te wensen! :D

Dat de game crashed ofzo of de verhoudingen van sommige aanvallen niet goed zijn? :S Nouja, nu ik dit weet zal ik wel ruim voordat ik plan de game te spelen de 3DS opstarten zodat 'ie de patches er op kan gooien. Voor mij is de (3)DS altijd een vakantie/onderweg-apparaat en speel ik er bijna nooit thuis op, dus ik moet er wel aan denken om thuis (met goed internet) die patches te gaan downloaden.

Thanks, haha! Ik heb vroeger heel veel anime DVD's verzameld. Nu heb ik een jaar of 2 geleden mijn collectie gehalveerd en nu ga ik er nog een stuk of 10 totaal weg doen denk ik. Ben m'n favorieten aan het vervangen voor de Blu-Ray's of (mooiere) boxsets. Mijn priority ligt nu wel nog steeds op m'n figure collectie uitdunnen want die nemen veel meer plaats in dan de DVD's. :P Maar ik heb wel het gevoel dat er wat meer tijdsdruk zit op die DVD's verkopen, zeker nu Blu-Ray het standaard medium aan het worden is.

Ik heb trouwens wat comic en manga voor je, waar ik ook vanaf wil! ;)

Comics:
- Butcher Knight
- Lycantrophe Leo

Manga:
- Hikkatsu 1&2
- Kitchen Princess Angel Cake standalone Novel
- Nana 1 & 2
- Night Head Genesis 1
- Recast 1-6 (volledig)
- World Embryo 2

Laat maar weten of er iets tussen zit! ^^

Mja, ik zit nu dus zelf ook bij het punt van, dat ik alleen series wil hebben die ik zo leuk vindt, dat ik ze sowieso ga herlezen. Dus series die al jaren in de kast staan en waar ik de inhoud al zo goed van vergeten ben, vallen ook onder die noemer. xD Ik heb ook zo veel incomplete dingen...dat ik alleen de eerste 2 of 3 delen heb enzo. Anyhow, het gaat nog eventjes duren voordat ik je de volgende laat weten die je van me kan kopen, heb nog 2 novels van series die ik volg die ik even tussendoor uit wil lezen. :)

Er is ook niks mis met een grote manga collectie! :D Vroeger was die van mij ook super groot. Ik ben toen alleen in 5 jaar tijd 3x verhuisd en dan voel je wel de moeite (en het gewicht!) van al die boeken, dat is ook één van mijn keerpunten geweest. Want qua kastruimte heb ik nooit echt tekort gehad. Dunne plankjes hebben en je kan er honderden op kwijt. xD

Het is hier heel slecht sneeuwweer geweest en na de sneeuwstorm toen heeft het dagenlang heel veel geregend. Dus ik heb het idee dat er een behoorlijk groot stuk pakketten verregend is. :S Ik heb nu...ik denk 3 of 4x gehad dat een pakket zo nat was geworden dat PostNL het in een plastic zakje moest doen om het nog bezorgbaar te maken. Lijkt er op dat bij onze Nederlandse sorteercentra die dingen vaker buiten staan dan bij jullie? Maar eh ja, de Nendoroid heeft wonderbaarlijk genoeg niks opgelopen. Gelukkig zat er dus dikke bubble wrap omheen en nog een plastic zak om de figure zelf. Die waren wel nat geworden dus die heb ik zsm weggegooid en de figuredoos zelf was nog helemaal droog gelukkig. Small Christmas miracle. :')

Hrmm, weet niet hoe erg ik dat eerder aan jou had uitgelegd, maar mijn buurt is zwaar vergrijsd en 2 blokken verderop hebben wij een buurthuis waar ook allemaal dingen voor de oudjes georganiseerd wordt (bingo, klaverjassen etc.). Dus het is bij ons in de buurt heel merkbaar dat ze dan allemaal vroeg avondeten 4-5 uur 's middags en dan 's avond van 6 tot 'laat' daar activiteiten doen en dan weer naar huis gaan. Vervolgens zijn ze dan overdag vroeg op en de hele dag thuis. Oftewel: Ze zijn de hele dag overdag beschikbaar om pakketjes voor ons en andere buren aan te nemen, maar op de momenten dat wij uit werk komen (met huidige banen rond 6 uur en eerder was dat voor mij rond 7), dan zijn ze weg. En als ze dan 's avonds laat thuis komen is het lullig om nog aan te gaan bellen, want ze gaan meteen op bed. Je kan daardoor dagen lang je buren mislopen en ik vindt het dan ook eigenlijk heel irritant als ze bij buren worden gedropt. Ik heb dan liever bij het postkantoor, want dan kan ik zelf kijken tijdens hun openingsuren wanneer het me uitkomt om er langs te gaan.

Terug naar de rest van het verhaal. xD De ouderen in onze buurt hadden dus voorheen nooit hun lichten aan als ze er niet zijn. Dus dan was de hele straat zowat donker na 6 uur 's avonds. :') Alleen nu dus wel en we zien bij de specifieke buur die nu een pakket voor ons heeft de hond ook steeds rondlopen in de woonkamer. Dus ze zijn niet op vakantie lijkt me, met die hond daar. Het is dus weer een kwestie van een uniek moment gaan vinden dat zij thuis zijn en wij thuis zijn. *zucht*

Ik weet zelf ook niet zo snel welke Levi het was, maar het was niet één in yukata. Het was er één in zijn uniform, maar dan was de herkleuring metallic of iets anders bijzonders ofzo. Ik zie die figure regelmatig bij webshops in de 'aanbieding' voorbij komen voor prijzen zoals 12K-15K yen. En het ziet er dus bijna hetzelfde uit als de normale versie van die Levi figure. >.>

Ik kan me voorstellen bij die van jou dat je idd gefrustreerd raakt, zeker als het met EMS verstuurd is. Ik zou dan binnenkort ook maar even gaan 'klagen' er over. Ik hoor ook zo veel Nederlanders dingen zeggen zoals 'tsja, bij de PostNL is het een puinhoop, dus klagen heeft geen zin', maarja, als niemand z'n mond opentrekt dan gaat er ook niks gebeuren. Niet dat ik elk klein probleempje meldt ofzo (bij die natte doos zat een excuusbrief en kan je er verder ook niet zoveel mee doen), maar ik laat toch wel ~75% van de ongeadresseerde problemen weten.

Ohja, dat was ook een leuke toen wij onze eerste auto gingen kopen. We hadden toen wat bezichtigingen gepland en toen zat daar ook een flakey winkel tussen die me steeds belde om de afspraak voor de proefrit te verzetten. De laatste keer dat ik ze aan de telefoon had was het zo dat ze de rit heel vroeg in de ochtend wilde doen, maar de bus kon ons toen daar nog niet brengen. Dus toen ik ook aan de telefoon liet weten dat we niet zo vroeg er konden komen was het eerst heel lang stil, gevolgd door 'JULLIE HEBBEN NOG GEEN AUTO?!'. Euh nee, iedereen moet ooit ergens z'n eerste kopen...? En om nou een huurauto te gaan regelen voor een paar uurtjes is al helemaal gedoe (en moet je ook weer op een goede tijd met het OV bij het terrein van het huurauto bedrijf zien te komen...). Vermoeiend inderdaad.

Ik raad je wel aan om op te letten dat je eens in de zoveel tijd toch even een stukje in de auto rijdt, dat je het niet verleerd! Nu ik ook niet meer dagelijks met de auto naar werk rijdt, merk ik dat het steeds weer even wennen is en ik ook meer kleine foutjes maak als ik een tijd niet heb autogereden. >.< Heb je trouwens geen mogelijkheid om met je spaargeld een simpel, oud tweedehandsje te kopen?

Ik bestelde pas wat bij Plamoya en HLJ en die hebben het ook staan. Ookal zijn bij beiden pre-orders, dus die gaan als het goed is niet meer te maken hebben met de decemberpaniek bij PostNL. PostNL is trouwens inmiddels wel hun backlog aan het wegwerken en het lijkt er op dat ze nu wel nieuwe pakketten weer aan nemen.

Ja, dat is ook wat ik bedoelde. Het is dik moddergooien met allerlei beweringen en verhalen, maar er zijn geen rechtzaken die worden opgezet. Dus de beschuldigende kant lijkt dan niet de stap van de rechtzaak te willen doen, wat mij dan weer laat twijfelen aan hoeveel er van waar is. Ik geef het een grote kans dat het er zeker waarheid in zit, maar dat het er misschien een beetje dik opgelegd is dan wat er echt gebeurd is. Wat zou anders de reden zijn dat je geen rechtzaak doet of het ook officieel meld bij de politie? Zeker nu de media er bol van staat kan je zeker zijn dat je ze gaat winnen en/of veel support hebt of sponsors krijgt etc.

Ah, dan zijn het misschien ook niet deuren die bij de originele bouw horen. Het huis van mijn ouders is van net voor 1900 en de tussendeuren bij hun hebben ook allerlei ruitjes en versiersels en ze zijn van massief hout dat een gigantisch gewicht heeft. Maarja, je wilt zulke originele details ook niet kwijt uit een huis. Ons eigen huis is een jaren '60 wonen met ook veel onderdelen in die stijl, wat best wel gaaf is. Helaas was onze originele trapleuning zeer onveilig met allemaal stukken roest die uitstaken enzo en moesten we ze weg doen. Het huis was veel meer waard geweest als die nog in goede conditie waren geweest. >.< Of we hadden ze voor een flinke mep los kunnen verkopen.

Baantjer was echt de jaren '90 hit hier, ieder gezin keek het, ookal keek je verder geen/weinig Nederlandse TV. Hier in Nederland kan je dat ook zeggen over de meeste van onze soaps (waaronder de beroemdste GTST die al sinds 1990 onafgebroken loopt met alleen een korte zomerpauze elk jaar). GTST is ook op zo'n punt dat bijna alle originele acteurs (of wellicht allemaal inmiddels) er al uit zijn en ze steeds neefjes en nichtjes of andere verre familie van de mains introduceren om er weer wat nieuw leven in te blazen. :') Ik keek GTST nog wel een beetje als tiener en omdat ik dit nu zit te typen ben ik er weer even op gaan Googelen en ik herken zowat niemand van de castfoto's van dit jaar lol.

Zoals alles in de politiek wat veel te lang duurt. :S Wat soms ook weer goed kan zijn, want ze hebben het ook al veel te lang over alweer een verhoging van de pensioenleeftijd. Van mij hoeft die nooit te gaan komen lol.

Ligt er aan, hun factuur zegt alleen maar 'collectible goods', dus als jij alleen plant om daar figures en andere producten in de hoogste belastingschijf in België te gaan kopen, maakt die factuur niet uit. Het is echter zonde als je daar een stapel manga of artbooks zou gaan halen.

Haha, je moet dan alleen voor jezelf oppassen dat je niet mijn kant op gaat: Ik had op een gegeven moment ook te veel items van series waar ik niets/weinig vanaf wist (waaronder dus ook 18+ original characters figures) en uiteindelijk werd ik daar toch niet zo gelukkig van als dat ik weer een super rare item (die vaak lage kwaliteit was lol) van Chrono Crusade ergens opgraaf. :P

Hadden ze niet beter Naruto en Sasuke hun kinderen een jongen en een meisje kunnen laten zijn ipv 2 jongens, zodat ze dan wél een koppel 'mogen' worden? >.>

Lol heb even de Reverse Harem no Jutsu opgezocht (deze zit zelfs in sommige van de games?? xD) en dat is echt hilarisch! Beetje jammer hoe dan inderdaad die double standards zijn. Ook een voorbeeld in Nederland is bij ons op TV doen ze totaal niet moeilijk over naakte vrouwen, maar een man volledige naakt, oh nee oh nee. Niet dat ik per se naakte mannen hier op TV of in de bioscoop hoef te zien (lol), maar het is wel raar hoe ze zo moeilijk doen over ook maar een klein beetje van een man z'n edele delen zien, terwijl vrouwen ondertussen vol naakt in allerlei series en films zitten...

Yikes, dan moet je ook zeker voorzichtig doen met diegene die je nu hebt! Hou je ook je plushies nog in het plastic om hun waarde te behouden?
22 days ago
0pt
Sasunarufan13 (1 month ago) #30214647Hey, no need to apologise :) Ben blij dat je je goed voelt op je nieuwe werk!
Ik kan me in ieder geval niet herinneren of mijn oude Pokemon games ook problemen hadden. Voor zover ik me kan herinneren heb ik er nooit problemen mee gehad. Nu is het bij elke nieuwe release: oh, je moet eerst de patch installeren zodat die en die bug verdwijnt! -_-
Ik ben wel geïnteresseerd in anime, ja. Laat me maar weten welke anime je van plan bent te verkopen; misschien zit er iets bij dat mijn interesse wekt ^^
Captive Hearts heb ik inderdaad XD Alle vijf blijkbaar, na een vlugge check LMAO Moet de serie wel nog lezen - zoals verscheidene andere manga in mijn collectie XD
Ik hoop echt voor je dat je je pakketje niet kwijt bent, maar de hoeveelheid tijd die al verstreken is ... Dat zou me niet echt geruststellen :/ Het kan natuurlijk zijn dat ze zoals hier te lui zijn om de oudste cargo's eerst te checken.
Hopelijk komt het toch nog aan - zeker omdat nendoroids niet bepaald goedkoop zijn *winces*
Ik heb eindelijk vandaag mijn Attack on Titan wallet gekregen - die maandag door de douane was vrijgelaten -_- Gisteren lieten ze nog drie pakjes vrij, maar alleen twee daarvan zijn daadwerkelijk gesorteerd. Mijn Durarara!! kussen is nog niet eens in het sorteercentrum geraakt -_-
En mijn eerste twee pakketten zijn ook nog altijd niet geregistreerd :/ En die hebben Japan al rond de achtste verlaten met EMS, dus begin behoorlijk gefrustreerd te worden. Zeker omdat het ook geen goedkope items bevat- het ene pakket is een Naruto prize figure die dankzij de zeldzaamheid redelijk duur is geworden (en dat me jaren heeft gekost om het voor een redelijke prijs te kopen) en het andere pakket bevat mijn nieuwste Free! DVD
Met die dvd schijnen ook problemen te zijn - met een bepaalde sound functie - dat heeft Amiami me laten weten. Mochten er inderdaad issues zijn met die van mij, dan moet ik het hen laten weten, maar ja, kan dat niet doen zolang het pakket hier niet is -_-
EMS zou hier normaal binnen de week bij mij thuis moeten aankomen. Soms duurt het amper een dag voor het wordt vrijgegeven, maar zoals nu kan het ook meer dan twee weken duren -_-
Meestal koop ik de cadeaus in de gewone winkels, maar dat ging gemakkelijker toen ik nog naar de universiteit ging. Toen kon ik gewoon even tijdens mijn pauze wat gaan rondsnuffelen in de winkels.
Nu is dat al wat moeilijker aangezien ik nog altijd afhankelijk ben van het openbaar vervoer - ondanks mijn rijbewijs - en wel, het is niet alsof het openbaar vervoer hier zo betrouwbaar is >_>
Voornamelijk consoles en games die kortingen hadden. Maar de consoles zijn al uitverkocht natuurlijk. De prijzen van de games vallen hier nog mee in vergelijking met die van de FNAC of zo. Ik koop ook niet zoveel games van hen - enkel Naruto LOL Dus dat scheelt wel wat.
Ja, in de mail staat het wel LOL Meestal wacht ik nu tot de melding via de mail doorkomt - wat wel met een redelijke vertraging elke keer gebeurt.
Ja, ik heb eens in het topic gekeken en dat was inderdaad een erg mooie artbook! :D Maar een maand vervroegen lijkt me inderdaad beter; zeker omdat de rush nu ook al midden november lijkt te starten >_>
Ik snap je volledig en ik geef je ook volkomen gelijk. Er zijn vaak jaren gegaan tussen het zogenaamde incident en dan hun verhaal nu. Wie kan de waarheid er nog van achterhalen?
Het is nu gewoon een grote heksenjacht geworden - voornamelijk op mannen dan. Alsof vrouwen zich er niet aan schuldig kunnen maken :/
In plaats van het gerecht hun werk te laten doen, worden ze nu al meteen afgeschoten in de pers en dat is totaal verkeerd vind ik. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is zeggen ze altijd, maar dat lijkt niet voor bekende mensen op te gaan :/
Ik weet maar al te goed hoe frustrerend het kan zijn als het internet plots uitvalt. Mijn internetconnectie valt nu regelmatig weg sinds mijn laptop een aantal updates downloadde een paar maand geleden. Soms kan ik het direct fixen door gewoon de connectie af en terug op te zetten, maar ik heb ook al vaak meegemaakt dat ik mijn laptop helemaal moest opnieuw opstarten om mijn internet terug te hebben.
Dat opstarten moet ik vaak doen wanneer ik dringend een verhaal moet afwerken of zo -_- Wat natuurlijk nog meer stress geeft.
De postbode hier zou allang geklaagd hebben en gewoon geweigerd hebben om nog post te brengen LOL
De deuren zijn te groot om onze gewone deuren te kunnen vervangen. Ze vormden letterlijk de scheiding tussen de living en de eetkamer, maar ze hebben die opening versmalt en wat lichtjes verbouwd, dus de deuren passen er allang niet meer in.
En zelfs als ze er nog in pasten, zouden we de deuren gewoon niet van de zolder krijgen :/ Ze zijn gewoonweg te zwaar om op te tillen en zelfs de werkmannen die aan onze zolder - en nog wat andere kamers - werkten, hebben er nooit kunnen achter komen hoe de vorige eigenaars er in geslaagd zijn om die deuren helemaal op zolder te krijgen.
Aw, dank je wel XD Er is wel een duidelijk verschil merkbaar tussen hoe ze de programma's vroegen opnamen en nu. Ik kan op basis van hoe het beeld er uit ziet meestal goed raden hoe oud een programma al is XD
Nieuwe wegen dat ze constant moeten herstellen dan, want ze zijn te gierig om meteen goed, deftig materiaal te bestellen *rolls eyes*
Ja, ze zijn ook over zo'n verdrag aan het praten hier. Niet alleen zou er een handelsverdrag komen, waardoor de btw inderdaad zou dalen - of zelfs tot nul zou worden herleid, zoals je nu ook niet moet betalen voor pakketten die vanuit Europese landen naar je toekomen - maar ze zijn ook aan het praten over rechtstreekse vluchten aan te leggen tussen ons land en Japan zodat je geen overstappen meer zou moeten maken.
Maar zoals je zegt is het een werk van lange adem, want sinds vorig jaar heb ik er ook niets meer over gehoord :/
Welke shop was dat? O_O Tot nu toe heb ik geen problemen gehad met labels van Mandarake en Amiami. Ik check die altijd, en ze geven altijd correct aan wat er in zit.
Ik ben zo iemand die altijd wel plaats vind XD Ik ben goed geworden in tetris spelen met mijn figuren LOL
Blijkbaar hebben ze nu ook de beroemde kus tussen Naruto en Sasuke (ironisch genoeg de enige echte canon kus in de series) nagedaan maar dan met Sarada en Boruto -_- De manier waarop ze SasuNaru scenes kopiëren voor Sarada en Boruto - en een paar andere pairings - is gewoon een slag in het gezicht van de SasuNaru fans. Daarmee willen ze eigenlijk zeggen dat hey, onze pairing had officieel canon kunnen zijn als één van hen een meisje was geweest!
Ik begrijp dat Japan nog steeds niet zo modern is op dit vlak en ik had ook niet een SasuNaru ending verwacht, maar nu maken ze gewoon de personages belachelijk en praktisch alle koppels komen ongeloofwaardig over. Ze hadden het beter op een open einde gehouden, dan hadden ze tenminste respect gehad voor de personages.
Hm, mijn limiet voor Gift plushies ... Rond de dertig euro, misschien veertig, maar dat is het echt al pushen :/ Ik heb vandaag Yuri P. aangekregen die ik voor achttien euro heb kunnen strikken op Mandarake - nog goedkoper dan Gift het verkocht - dus ik hoop evenveel geluk te hebben met de volgende Yuri on Ice Gift plushies XD
Voor Yuri K. en Victor heb ik wel elk iets minder dan veertig euro voor betaald, maar zoals ik zei, dat is echt het absolute maximum dat ik er aan zou willen geven. Meer als veertig, en nope, niet voor mij.


Fijne kerst trouwens! :D Wij doen onze 2e kerstdag rustig aan, de afgelopen 3 dagen hebben we veel rondgerezen naar allerlei familie & morgen moeten we alweer beide aan het werk. Gelukkig maar een kort weekje, want ik ben kapot. :P En heb veel te veel gegeten, haha!

Nou, heb dus Pokémon Sun met kerst gehad, maar nog niet aan begonnen. Jij herinnert je ook problemen met Sun z'n patches?

Nou, ik zal hier ook even posten wat ik van de week in mn topic heb gezet:

https://lh3.googleusercontent.com/3Xtx7U1X6czf8fbp5SDbLWyxyj0bul2qBV6ynL7qPZq2luudfbiTmhIn5dvuyjLb6USYFL34iGcZ7djHsTBphJkq5IYEal3r3ZW3rUfwYhYt_DB5BTQn6tdKxOUKQknAabeqyO7s724-v2N2Nu_SfQgSKlkLbOxnsJNmiXkKe2KKP2jri2r4VCIUG9-HYrgL3u7N6pm92gC6X_O_7lE-cVpgEwZeZUCdJleRlmVYsOvfs5eZJOIosdbUsyMr1LyqhujaECEJYqDYglc1l9xVU0gVgQRd1LN6vAs3ZDxr9s4QCYvM2r0NG1DQbq75Heln67fhAdj8y3PH_Zno9Aqs0GobgOHFT0rzR1UM_-tAObrZ-RwNL5plCDC8vA6rrG8bzAA2TQ_tWYE-WGV3jf9FmknhwuLb-xLlGOZ1kYqIzqY-1tvE64eb-m2xoupWQCGzcXnIzy0V_soGOtSjNUL6-gGcepnmsyU_73WTvuSodfsK9RWYlQsSh7rCp15KN72IBZD_mbX8zFnd88sm-Hw0Z1zF5M8m9nCcd5er9bxUlAETGNqPThL_jyx_MSysV7H5kUa9R566BmgjZ6GDos_tcV3RsLhVYX9aQpMyNiloLQ=w1555-h968-no?.jpg
Item: Angelic Layer Limited Edition DVD OOP box. Collectors box, bevat DVD’s deel 1-5 (nog niet compleet). Zeer zeldzaam! Alle DVD’s zijn 1x afgespeeld en is zeer voorzichtig mee omgegaan. Regio 1 (Amerikaanse uitgave).
Verkoopprijs: 50 euro

https://lh3.googleusercontent.com/bENzC30_SPuGOaRiBbSXjKgUWqoIvWQKX9dc_qqaAZoD1EunsXFo3SPuT5D4Z9YoJ4xJMxXu1ZCmAaPXs-dtMrcLFRvBHTYff2I1eu01jYgR67TfghsZsQ-__o6VFTDi6WrS8AhhlXHOoTUBor-S6GyvvSZqcpIMjkaataLobeSUuJ1r0Rgu3Pkz1RGxYgsrKpp-MgPRXkdQBkgJ7UhloFNMmKCIgoFAb8arhxUoi77jK0VVaF2bnHCfObSU6oK-6ynJyTgYgwWqkEEGjJOxt47AiyfzwvjQrENpKW0lXd3x-brFw41VQBTpwAS-sm4YI-lYZY7X71w--UBeLyQr16IFENX6nA8FxgUqOV8qe50smsAwqcYMKmuEopqjGp9UqrOv6WjnxP7yRYaqR8-BKMPQcyM6QSZyGsFEn8hkP5sCkxR0tQGcKHrN4vJWZuPoQSCC5lG5vAHsoUSpwX8_BdvE8bF54EKbNuITFps0ouC1Je2U2I5qPMkhQniVOMc2uTS96rqYymST1yH6bdNxxtmeI4yl8f1iLIsrFzNIKsJTOYXOTQ5bceeGUfL3JIe_axRIz86jKD-lwC066cChuiWMFPdExI2mPymijJ6x9w=w726-h968-no?.jpg
Item: Azumi DVD, een paar keer bekeken. In zeer goede conditie! Regio 2 DVD.
Verkoopprijs: 5 euro

Verder heb je bij deze een primeur, deze gaat pas volgende week in m'n topic. ;)

https://lh3.googleusercontent.com/ptkUWC98nSXXc61jPCVKCEr8vAs_Kles2XfZHM6rxfoGnajoxG5HvAUXtOEjEr63mfpVPDSghyr6sz6dnvueCek9SgIO0Zys9jvdNFzz3EkGpNGGN5Rx6KpmuK-_513UiA09eIQW6Yjypa9b7zrjbpBp8xhlB8BoBz6xUgBoLhQUFU_0qPN1fyalHGvDz9HcUgAy1uVNVpTqULBhzOqY29W12asUciX5CZNPUxKFFvS6eDuSvgdGsoWdMCSK6hgo2zDx97XPN2_phF9s0b59lZUTMD7D5oQToJ5X-0kYWp85_5gpoer_h6S7SqwAPIJjtw9EJ1_T-l_yFSTL51QTRZ7PjLxO3FSyXo_f_tf_RHIM4u1npie15Piw5wkJBkxP5gPtC_KyS6DDOHAl2AguKggc7j1-VXgq4L3vCV9_OsmhyPvn30j8Jh82RfkTUwWZjhuRcUVt75wyP99XZc8T6dkDgYHSllj7e3_9isPa4ihZs3Y8UPGu1DLBpEEYlJ_ibvpuh2wmHK3MSpuf1q_D4kFjxT9HofY3bGWhyPaeZSXnc6yIh-maxm_BeYrWW7dhb25N0pz4UOc5qXImunaYvW6ZscuzEZBC_nj21Ds=w726-h968-no?.jpg
Item: Witch Hunter Robin complete serie DVD box set. Zeer zeldzaam! Alle DVD’s zijn 1x afgespeeld en is zeer voorzichtig mee omgegaan. Regio 1 (Amerikaanse uitgave).
Verkoopprijs: 45 euro

En ik heb er nog geen foto's voor klaarstaan, maar deze wil ik ook gaan verkopen (wordt later misschien nog meer):
- Jubei Chan the Ninja Girl Complete Collection DVD 20 euro
- Akira Special Edition DVD 7,50 euro (heb deze vervangen voor de Blu-Ray ;) )
- Shrine of the Morning Mist Complete DVD set 20 euro

Laat maar weten als je er iets tussen ziet! ^^

Ik vindt Captive Hearts zeker vermakelijk, dus jij hebt vast ook wel lol zodra je aan alle delen toelezen komt! ^^ Maarja, ik hou dus alleen manga van series die ik wil verzamelen of complete sets die ik regelmatig plan te herlezen, daarom gaat die van mij in de verkoop. ^^''

Ik heb de Nendoroid net binnen gekregen. ^^'' Wacht, had er al een tekstje voor Aniway voor geschreven (sorry voor de copy paste): Vlak voor de kerst een pakketje in de brievenbus gepropt gekregen: De eerder hier besproken unreg SAL van half oktober (die ik dacht dat ik kwijt was). Het is duidelijk waarom er vertraging was: Het pakketje was gigantisch ingedeukt, nat geworden en door PostNL in een plastic zak gedaan om de boel bij elkaar te houden. Thank god dat de webshop de figure ook nog individueel in een plasticje met bubbel wrap heeft gedaan, anders was waarschijnlijk van de verpakking van de Nendoroid er in niet veel overgebleven door al dat water. Opvallend was dat de rechterhelft van de verzenddoos zeer nat was geworden en de linkerhelft van de doos maar een klein beetje nat, maar met zeer grote deuken. Die theorieën over slecht onderhouden sorteermachines beginnen steeds aannemelijker te klinken... (Mijn pakketje kreeg de grote deuken tijdens het sorteerproces en de natheidsproblemen kwamen pas bij de bezorging/doorsortering in NL?)

Dus de vertraging kwam waarschijnlijk door de beschadigingen en het extra papierwerk dat daar bij komt kijken...

Er ligt nu ook een pakketje van me bij de buren, maar ze doen al meerdere keren niet open (ondanks dat het licht in huis brand :/ ). Ik denk dat ze mijn nieuwe kalender hebben voor 2018, dus ik hoop ze snel te pakken te hebben. December is al bijna voorbij en ik wil wel op tijd de nieuwe hebben hangen. :P

Hier in Nederland hebben ze ook vaak bij douane-loze pakketjes dat bv. 5 euro pakketjes sneller doorscheuren dan 20 euro pakketjes. Omdat ze die dan langer willen onderzoeken om te kijken of ze er alsnog wat geld voor kunnen vangen. >.> En je dure prize figure, is dat die beroemde van Levi? Zo ja, daar heb je dan vast de prijs van een scaled voor betaald? :S

Je kan niet vaak de auto van je vader lenen bedoel je en daarom ben je alsnog veel het OV aan het gebruiken? Zelf heb ik een auto zo'n 2 weken na het behalen van mijn rijbewijs gekocht. xD Maar het ligt natuurlijk ook aan je spaarrekening en/of mogelijkheden in de buurt voor parkeren.

Ik klik notifications hier alleen weg om het getalletje weg te zien, allee notifications volgen doe ik vanuit m'n e-mail. :P

Ja, de post in NL was ook dramatischer dit jaar dan alle voorgaande jaren. Je hebt waarschijnlijk ook inmiddels het nieuws gelezen dat ze halverwege de maand zijn gestopt met nieuwe SAL aannemen, alleen omdat ze al zo erg achterliepen met SAL verwerken van de weken ervoor. De postaanvoer stoppen zorgt er niet spontaan voor dat je de oude backlog oplost, je creeërt alleen maar nieuwe backlog. :/ Internetshoppen wordt steeds populairder, maar PostNL niet er niet meer mankracht voor aan, dus op deze manier kunnen wij als Nederlanders er van uit gaan dat elk jaar de post steeds erger vertraagd wordt rond november/december/januari. >.>

Anyhow, hopelijk kan je volgend jaar meedoen met de Secret Santa! Ik heb zelf ook erg mooie cadeautjes gehad en net afgelopen week wat foto's van in het topic gestopt!

Veel verhalen zijn dan ook 10-20 jaar later en ook de schuldige kan inmiddels zich helemaal hebben verbeterd en/of het zelf al weer helemaal vergeten zijn (Hollywood is a crazy place...). Ik heb trouwens ook het idee me het hele #metoo gebeuren dat er bijna geen rechtzaken (laat staan veroordelingen) uit komen? Het is vooral modder gooien op de carrières van mensen. :S Ik had trouwens wel één verhaal gezien van een vrouw die was beschuldigd door een andere vrouw, maar in de stroom van mannen die dingen fout hebben gedaan, kan ik me nu al niet meer herinneren wie die vrouw was. ^^''

Als mijn laptop internetproblemen heeft, doe ik altijd de internetkabel er in ipv wireless. Met de internetkabel heb ik bijna nooit problemen. Nouja, tenzij dus het hele internet er uit ligt voor de buurt zoals pas bij ons. >.>

Hrmm, zolang je die ruimte niet dringend nodig heb, dan maar die deuren laten liggen. :') Ik weet niet hoe oud je huis is, maar wellicht zijn ze wel wat waard als het oud is en van de originele bouw van je huis? Mijn ouders hebben namelijk een oud huis met ook schuifdeuren tussen de woon- en eetkamer en die zijn antiek met ook veel details er in (ze hebben ze nooit geprobeerd uit hun huis te krijgen though lol).

Haha same here, ookal is bij ons de kwaliteit niet echt zo hard omhoog geschoten dan wat ik heb gezien van jullie hedendaagse series. :P Maar nou focussed Nederland zich met lokale TV meer op realityshows en soaps en maken we niet al te veel detective's meer, wat ze vroeger wel veel deden (wellicht is Baantjer ook nog bij jullie op TV geweest? Dat was echt een hit, ook in Duitsland.)

Oh ik had geen idee dat ze hetzelfde (of een soortgelijk) verdrag ook met BE aan het bespreken waren! Hopelijk schiet dat dan op inderdaad, voor ons collectors zou specifiek met Japan zo'n verdrag een verademing zijn. Als het doorgaat zal ik veel Japans snoep/eten gaan bestellen in ieder geval. Eindelijk Golden Curry direct van de source dan dure importprijzen. :P

Dat was bij Suruga-Ya. :T Ookal shippen die voornamelijk binnen Japan, dus die denken er totaal niet over na dat er verschillende labels moeten zijn. Ze hebben blijkbaar 1 premade factuur waar ze dan alleen het getalletje van je bestelling op veranderen, ondanks dat de shop allerlei types producten aanbiedt (bij ons zit er bv. ook minder belasting op CD's/DVD's dan speelgoed en figures, en op boeken het allerlaagste).

Mja, ik had een ruim jaar terug zo'n keerpunt dat ik echt dacht 'ik bezit te veel spul'. Ik verzamelde ook niet zo specifiek (jij verzamelt bijv. voornamelijk van Naruto, Attack on Titan en BL seris, ik had echt...van alles en nog wat lol). Ik vindt het niet erg om later alsnog een grote collectie te hebben, als het maar wel wat meer specifiek van de franchises en characters is die ik leuk vind! :D

Lol, die kus moest gecensored worden in de US versie, maar ze doen het wel weer na met Sarada en Boruto. :P Als ik het zo lees had het je eigenlijk laten hopen dat Sasuke of Naturo een meid was geweest zodat inderdaad de auteur er mee weg had kunnen komen ze een pairing te laten maken. Dat gezegd, hij had eventueel in het plot een reveal kunnen doen van 'surprise, Sasuke was eigenlijk een tomboy, altijd al!' xD, maar waarschijnlijk wilde z'n editor dat niet.

Oeh, dan gaat het denk ik niet lukken met die AoT plushies, want die zitten ruim boven de 40 toch? De Gift plushies hebben wel altijd mooi gedetailleerde kleding en zijn echt zeer bovengemiddeld voor knuffels, maar richting de 40 gaan vindt ik zelf ook al veel, ja. >.<
28 days ago
0pt
Sasunarufan13 (1 month ago) #29930988Dat is goed om te horen! :) Ben blij dat je het werk tot nu toe leuk vindt ^^
Het lijkt alsof elk nieuw Pokemon game patches nodig heeft na de release. Ik wil gewoon eens de game kunnen spelen zonder constant mijn 3DS te moeten updaten omdat er weer eens een nieuwe patch moet geïnstalleerd worden *rolls eyes* Ik weet dat fouten maken menselijk is en games maken kan niet gemakkelijk zijn, maar ik heb echt de indruk dat ze elke keer weer met patches moeten afkomen omdat de game nog niet perfect is. Ik wacht liever wat langer op een game om er zeker van te zijn dat alle bugs er uit zijn, dan het vroeger te hebben en mijn 3DS te moeten updaten - again - omdat er weer patches moeten worden gedownload.
Ik heb de series compleet, ja. Er zijn inderdaad maar drie delen in totaal verschenen. Het was op zich wel leuk om te lezen, maar meer zoiets van dat je niet te veel moet nadenken en gewoon je verstand op nul kunt zetten XD Op dat gebied is die hele Alice in the Country of Hearts series een pak serieuzer.
I Am Alice is meer zo'n feel good series kun je zeggen.
Zojuist die series opgezocht - ik had er al wel van gehoord, maar wist niet waarover het ging - en ja, dat lijkt me wel interessant :D Je kunt ze toevoegen aan het pakket!
En de post wordt hier nog beter *rolls eyes* Op maandag gaf de douane een klein pakketje van me vrij - letterlijk twee Naruto bad eendjes. Op dinsdag kreeg ik het volgende bericht: "We hebben een pakje van Japan voor jou ontvangen en zullen het morgen leveren op 12 december". Eh, dinsdag WAS 12 december. Pakje komt natuurlijk niet aan. Op woensdag zie ik op de tracking dat mijn pakje opeens naar een ander sorteercentrum werd gebracht - terwijl het eerste sorteercentrum dichter bij het postkantoor hier ligt -_-
Donderdag zou het weer geleverd worden, maar opnieuw niks. Op vrijdag heb ik het dan eindelijk aangekregen, maar holy shit heeft dat lang geduurd!
Tot een paar maanden geleden moest ik letterlijk maar een nacht wachten en dan had ik mijn pakje. Nu moet het bij wijze van spreken heel het land door voor ik het heb.
En de douane is ook niet meteen de snelste. Een aantal van mijn pakjes hebben Japan bijna twee weken geleden verlaten en ze moeten nog steeds geregistreerd worden *sighs*
Ja, normaal gezien probeer ik ook zoveel mogelijk pakketten in December te vermijden, maar nu zijn er juist een aantal leuke spulletjes op Mandarake, nghn >_> En bij Amiami staat er nog één bestelling, maar ik vermoed dat die pas op het einde van de maand uitkomt.
Ik heb vrijdag nog een brief gekregen van Gamemania waarin ze de koopjes voor december aanprijzen LOL Bij hen zijn de prijzen wel redelijk gedaald, dus het zou kunnen dat ik toch overstag ga morgen XD
Ja, het hele notification gedoe is zo lek als een zeef *sighs* Al de stappen die ik moet doorlopen gewoon om er achter te komen welke aanpassing ze bij een figure hebben gedaan ... En dan behoorlijk annoyed worden wanneer het niet een release datum betreft, maar gewoon de toevoeging van een creator of zo :')
Ik vertrouw de post niet meer om alles op tijd te versturen >_> Anders had ik wel meegedaan, maar als je ziet hoe lang ik moet wachten om gewoon nog maar een pakje aan te krijgen ... *sighs*
Ik zeg niet dat alle beschuldigingen vals zijn, maar ik begin zo het gevoel te krijgen dat er een soort massahysterie is ontstaan net zoals tijdens de Salem processen een paar eeuwen geleden :/ Nu kun je geen krant openslaan of er is weer een ander bekend persoon - altijd een man - beschuldigd van overschrijdend gedrag en ik begin me daar wel vragen bij te stellen. Zijn het allemaal lieverdjes? Nee. Maar dat er zoveel opeens over de schreef gaan en ze wachten jaren af om hen dan te beschuldigen? Hoe gaan ze het dan zelfs nog kunnen bewijzen? :/ Het fysieke bewijs is al lang weg, dus in de meeste gevallen is het een 'he says, she says' verhaal. Of je moet al sms of e-mails bewaard hebben of zo.
Ik weet het gewoon niet, ik vind het gewoon raar dat er zoveel mannen opeens beschuldigd worden. Hopelijk komt de volledige waarheid aan het licht, want het zou behoorlijk klote zijn mochten sommige mannen toch onschuldig zijn.
Heeft de stroom problemen dankzij het slechte weer? O_O Want die stoppen slaan wel heel vaak door - en ik dacht dat het hier al gortig kon zijn *shakes head*
Hopelijk wordt alles snel gerepareerd, want dat is inderdaad geen doen :/
Ik zou echt gefreaked hebben als ik een hoop spinnen tegen kwam bij het openen van de brievenbus XD Wie zet dat ook in een boom? :O Dat is zo'n vreemde plek ... Zeker omdat je inderdaad altijd met de takken moet rommelen.
Oh wow XD Wel, tegeltjes zijn tenminste nog te gebruiken LMAO Twee oude deuren zijn niet echt nuttig LOL
Toch redelijk wat, ja. Dat krijg je als een deel van je land Franstalig is LOL De Franstalige zenders staan wel wat verder beneden in de lijst van zenders dus je moet er wel specifiek naar op zoek gaan.
Hier is het voornamelijk een mix van Engelstalig en Nederlandstalig programma's. Het hangt echt af van zender tot zender eigenlijk.
Wel, de staatsschuld lijkt maar niet te verminderen dus ik heb geen idee wat ze eigenlijk met al dat geld doen :P
De douanekosten irriteren me ook het meest. Nu hebben ze het opeens naar 22 euro teruggeschroefd, maar zelfs dan nog zijn ze oneerlijk. Mijn pakje van deze week was letterlijk maar 22 euro waard. Oke, er komen al 15 euro aan papierwerk bij, maar op z'n hoogst verwacht je maar een euro, misschien twee als ze echt kleinzerig zijn, aan de eigenlijk belasting, aangezien het pakket letterlijk 22 euro was.
Nope, in plaats daarvan 11 euro :/ Eh, hoe maak je 11 euro van een pakket dat letterlijk evenveel waard is als de toegelaten waarde?
Ik wou dat ik een klacht kon indienen maar ik zou niet weten waar aangezien ze geen enkele contactinformatie vrijgeven.
Opslaan wel. Tentoonstellen wat minder, tenzij ik het in de gang of de living room zet XD
Ze hebben ook expres die pairings gemaakt zodat ze de series nog wat meer konden uitmelken met de kinderen. Er zijn koppels bij die letterlijk nog nooit met elkaar hebben gesproken, let alone elkaar gezien hebben! En de meeste vecht scenes met Sarada en Boruto volgen de vecht scenes van Sasuke and Naruto, dus origineel kun je ze ook niet meer noemen :/
De kinderen zijn letterlijk een carbon copy van hun ouders, alleen irritanter en bekende feiten qua jutsu worden gewoon genegeerd om toch maar iets logisch van de kinderen te maken.
Hah, ze waren sowieso niet meer gesealed, dus ik heb ze in een mini kastje tentoongesteld naast nog wat andere petit nendoroids XD Eerlijk, de prijs was ook wat aan de hoge kant, maar als ik kijk naar de prijzen die er normaal worden voor gevraagd, besloot ik het toch maar aan te nemen. Had ik dat niet gedaan dan zou ik waarschijnlijk nog altijd aan het hunten zijn en jammeren bij het zien van de hoge prijzen >_> (Dat is wat ik nu doe bij de Gift plushies van Togainu no chi, Dramatical murder en Durarara LOL Om nog maar te zwijgen van de Gift plushies van Attack on Titan, holy shit)


Ja, ik ben ook zeker blij dat het goed bevalt, want ik ga hier nog wel een tijdje zijn! ^^ Of nouja, dat is eindelijk ook eens mijn planning om ergens wat langer te blijven dan een paar jaartjes. ;) Nu heb ik ook echt het idee dat ik wat kan opbouwen of voor veranderingen kan zorgen bij het bedrijf. In plaats van een beetje taakjes uitvoeren en na mijn verdwijnen dat iemand anders die taakjes uitvoert. Sorry voor mijn geratel, haha!

Bijna elke game algemeen (ook met PC games, nu ik deze weer actiever speel), gooit meteen een stapel patches of updates er op zodra je ze in je console zet of op je PC installeerd. :/ Je moet er eigenlijk standaard mee rekening houden als je een nieuwe game hebt, dat je ze niet meteen kan spelen, maar mogelijk een paar minuten tot ongeveer een uur moet gaan wachten voor het downloaden en installeren van patches. :S Algemeen betaal ik weinig de volle mep en dat ik games meteen op release heb, dus dat scheelt dan weer dat ik niet vaak 'gebroken' games voor me heb.

Klopt, toen ik I Am Alice ook uit de kast pakte (had 'm jaren niet gezien) dacht ik 'Huh? Is dit hetzelfde als Alice in the Country of Hearts?" (ik heb delen van beiden namelijk xD). Alice in the Country of Hearts zit wel wat beter in elkaar tbh, maar I Am Alice is wel cute en slight BL fanservicey. En genderbender verhalen in het algemeen vindt ik interessant. Toch denk ik niet dat ik deze serie vaker ga overlezen, vandaar dat ik 'm toch in de algemene verkoop zal gaan zetten binnenkort. Ik ga trouwens ook binnenkort een hoop anime DVD boxen en losse films verkopen. Heb je daar ook interesse in dat ik deze aan je doorgeef?

En dat is goed! Dan komen die er ook bij! Er is nu nog ruimte in het pakket voor ongeveer 2-3 manga meer voordat we aan de 2 kilo zitten en ik het op kan sturen! ^^ Waarschijnlijk zal ik als volgende te koop zetten Captive Hearts 1-3 (ben ik nu aan het herlezen), maar iets zegt me dat je deze serie al (gedeeltelijk?) hebt. ;)

Waar ik me op dit moment zorgen over maak is dat ik 2 pakketjes van dezelfde webshop heb, beiden unreg SAL. Eentje verzonden half oktober en eentje verzonden half november. Nu is net het pakketje van half november aangekomen, maar waar is die van half oktober?? Er zit een Nendoroid in, dus het is ook nog redelijk prijzig. Welp, gaat dit mijn eerste verloren SAL zijn...?

Bij ons in Nederland zeggen tracking codes op dit moment wel dagen (met een 50/50 kans dat het klopt en anders is het 1-2 dagen later), maar doen ze geen tijdvakken meer omdat het een stuk minder betrouwbaar is nu. *zucht* :/ December is echt ultieme paniekmaand. Ik had ook pas wat sokken op Aliexpress gekocht en kreeg een week geleden een pakketje met daarin 4 mannenboxers (???). Meteen de verkoper een berichtje gestuurd, maar geen reactie. Die zullen ook wel te druk zijn. In goed nieuws, mocht ik niks meer van ze horen, 4 boxers hebben wel meer waarde dan 1 paar sokken? Lol. Dan gaat m'n man ze maar dragen, ze zijn knaloranje, haha!

Bij ons is de douane alleen snel met EMS (meestal gaat daar 1 volle werkdag aan controles overheen en geven ze het dan de ochtend daarna vrij). Bij douane met SAL kan je een eeuwigheid wachten. Nog meer redenen waarom ik eigenlijk of EMS doe (goede service en grote paketten) of unreg SAL en dan zie ik wel wanneer het ooit aan gaat komen lol.

Ik koop de meeste van m'n kerstcadeaus niet op het internet en als ik het wel doe, dan zijn het bestellingen al in oktober of begin november om dus deze paniek te voorkomen. Als zelfs pakketjes binnen eigen land 3 of 4x zo lang er over doen, dan gaat niks van je kerstcadeautjes op tijd komen als je dat pas rond eind november/in de loop van december besteld lol. Ik ben al verbaasd dat m'n Aniway Secret Santa er zo snel is bij diegene aan wie ik het stuurde binnenlands. :P

Heeft Game Mania nog leuke kerstsales voor jou lokaal? Game Mania in Nederland is...meh. Ze hebben tweedehands nog wel eens leuke koopjes, maar de nieuwe games zijn altijd duurder dan op andere plekken. Ik ga ook niet zo vaak in hun fysieke winkels meer langs tbh, terwijl ik er vroeger vaak kwam. Hun tweedehands aanbod wisselt ook weinig (rijen vol met Fifa's voor elke console en elke versie lol).

Staat er niet in de mail die je krijgt wel stukje van de figure pagina is gewijzigd? Ik zou echt helemaal overstappen naar op mails gaan letten. xD

Ik ga sowieso bij de Aniway Secret Santa (met de verwachting dat ik het waarschijnlijk weer organiseer), volgend jaar alle data met een maand vervroegen. Mijn cadeau's heb ik direct besteld nadat de lootjes getrokken waren en zelfs met EMS had ik de spullen maar 2 dagen voor de verzend-deadline binnen (en dan moet je nog alles inpakken, de kaart schrijven en de boel zelf weer posten), dus dat was super krap. Met een maand eerder is het wellicht ook mogelijk dat je dingen met (unreg) SAL uit het buitenland koopt. Ik heb verder ook het idee dat veel mensen vooral op lokale winkels de aankopen doen, maar ik kan vaak leukere en uniekere dingen in het buitenland vinden. ^^ Weet niet of je het topic had gezien op Aniway, maar ik heb een mooi artbook weten te scoren van één van de favoriete franchises van m'n giftee. :)

Volgensmij zijn heel veel mensen in Hollywood crooked, met wat voor (halve) misdaden dan ook. Het lijkt me een heel raar wereldje om in te zitten met al die beroemde acteurs enzo. Probeer dan nog maar een persoon te vinden die zich nog een beetje normaal menselijk kan gedragen met hoeveel impact het type werk en het verdienen van veel geld op mensen heeft. :P Daarom neem ik dus ook altijd de media over alle beschuldigingen met een korreltje zout. Ook als het om acteurs gaat die ik zelf erg leuk vindt. Wie is er nou helemaal onschuldig in Hollywood... Eigenlijk, dat gezegd. Ook veel artiesten die ik leuk vindt (buiten Hollywood om) hebben vaak bakken aan persoonlijke problemen en een slecht verleden (die ze juist goed invloed op hun art). Eigenlijk wil ik dat soort dingen gewoon niet weten van een persoon en liever de art als een los ding zien. :') Bij mijn favoriete band zijn er ook bakken aan drugs- en alocoholproblemen...*zucht*

Met die huidige beschuldigingen heb ik ook vaak het idee dat het redelijk uit proportie wordt getrokken. Ook dat ik verhalen lees over dat mensen aan de #metoo zitten, omdat er iemand is die jaren geleden op een feestje hun kont heeft gegrepen. Nu snap ik dat dat een nare ervaring is, maar als er jaren overheen gaan en die persoon het ook niet meer (bij jou) heeft gedaan, is dat nou echt iets om te zeggen na al die tijd? Laat ik [insert beroemd persoon] shamen, omdat hij ooit een keer halfdronken iets stoms deed/zei. :/ Er zit een groot verschil met echt aanrading of regelmatig langsvallen of een eenmalig incidentje. Nu heb ik dus het idee dat veel mensen met kleine incidentjes ook al meteen in de slachtofferrol kruipen. :x Niet om hun klachten teniet te doen, sommige mensen ervaren zoiets heftiger, hopelijk snap je m'n punt. xD

Inmiddels is het hier met stroom en internetverbinding zowel op werk als thuis beter nu er niet zo extreem veel sneeuw valt. Fingers crossed dat we hier niet weer zulk gek weer gaan krijgen verder... Vooral internetloos zijn kan veel frustratie oproepen in de huidige tijd lol.

Wij hadden zelf het idee dat de struik om de brievenbus heen was gegroeid. Dat iemand 50 jaar geleden een brievenbus neerzette voor een struik en over tijd is die struik de brievenbus gaan 'opeten'. xD Ik vindt het ook absurd dat de postbode voor jarenlang er OK mee was, want die moet ook steeds zn hand in die struik steken. Mij niet gezien lol.

Nee? Jullie kunnen die deuren niet bewaren om misschien ooit nog ergens in het huis te gebruiken als jullie eigen deuren verouderd zijn? Of zijn het voordeuren ofzo?

Wij krijgen ook wel eens wat Nederlandstalige Belgische detective of drama-series op onze zenders en het valt me op dat jullie opnamekwaliteit en video-editing echt veel hogere kwaliteit is dan onze eigen soaps en detective's. xD Dus ookal hebben jullie wellicht minder originele content, de kwaliteit is wel beter dan veel prut bij ons. Vooral de 'real life' soaps die we hebben (waarbij ze doen alsof het een waargebeurd verhaal is), zijn zooo slecht geacteerd.

Misschien gaan ze bij jullie nieuwe wegen er van bouwen? xD

Wij krijgen bij 21 euro waarde en meer mogelijk douane opgelegd. Dus bij kleine bestellingen probeer ik het altijd 20 euro of onder te houden ivm mogelijke kleine koersverschillen die er dan kunnen zijn door de verzendtijd. Er is al jarenlang overleg om de 21 euro regel af te schaffen en op alles douanekosten te gaan betalen. Dit dan vooral omdat het steeds populairder wordt om allerlei kleine frutsels van eBay en Aliexpress te halen, vaak met minder dan 5 euro waarde, en daar vangt onze overheid dan niks voor. :P Tegelijkertijd is er ook al jarenlang geklets over dat er een verdrag tussen specifiek Nederland en Japan zou komen als het gaat om international trade, want de belasting veel lager zou maken op pakketjes specifiek uit Japan. Nouja, afwachten dan maar. Ik ben benieuwd wat er van gaat komen. Dit soort dingen gaan nooit snel.

Hier in Nederland is er ook geen mogelijkheid tot een klacht indienen. En in mijn ervaring willen Japanse webshops ook niet echt helpen. :/ Ik had namelijk een tijdje terug een situatie met een pakketje die een hogere waardeschijf belast was dan wat eigenlijk de inhoud was (dat waren boeken), omdat de Japanse webshop het er verkeerd op had gezet dat het speelgoed zou zijn. Vervolgens is onze douane lui en let niet eens op wat het pakketje vertoond op de scanner en rekent meteen de hogere prijs aan. >.> Douane wil me niet helpen en de webshop zegt dat ze een standaard label hebben voor hun verkochte spullen en er niet op letten verder (wtf?).

Ik zou niet eens weten waar ik een 1/1 beeld moet opslaan, tenzij ik het in de garage zet, maar dat zal niet goed zijn voor de kwaliteit van het beeld. >.<

Jep, zo'n 'next generation' spin off gebeurd maar ook al te veel bij Westerse media. Waarom maken franchises niet eens series over de bekende characters, maar dan met een timeskip van 10-20 jaar? Dat bij wijze van spreken de ouders richting hun pensioen gaan en dat we dan gaan kijken hoe hun leven verder is gegaan. In plaats van de focus op hun kinderen gooien en de ouders negeren. Ik ga trouwens binnenkort beginnen met Dragon Ball Super kijken, dus ik ben benieuwd hoe ze het daar hebben gedaan. Volgensmij komen zowel de ouders als hun kinderen ongeveer evenveel in beeld in hun rol.

Ja, soms ga je gekke dingen doen door de hoge marktwaarde... Zo heb ik nog een artbook die ik wil die voor 25 euro gereleased was, maar nu overal knetterduur is. Regelmatig voor 10-15K yen. Dus waarschijnlijk zou ik die ook wel nog voor ~75 euro kopen, ookal is dat een absurde prijs eigenlijk voor een boek. Achja, daar zijn we collectors voor, niet? :') Met plushies heb ik wel wat meer moeite om er hoge prijzen voor te betalen, maar dat kan ook komen omdat ik ze niet uit kan stallen thuis. Dan voelt het zo zonde om er zeker hoge bedragen voor neer te tellen. Wat is jouw limiet wat jij voor die Gift plushies uit zou geven?
1 month ago
0pt
Sasunarufan13 (1 month ago) #29634513Hoe is je nieuwe baan tot nu toe? En je nieuwe collega's? :)
Ik moet nog altijd mijn twee nieuwe Pokemon games starten LOL Ik heb wel al gelezen dat er een nieuwe patch aankomt om een paar problemen in de games te verhelpen =_= Met andere woorden dat wordt mijn Nintendo 3DS voor de zoveelste keer updaten ... Kunnen ze niet gewoon alle bugs er eerst uithalen voor ze die releasen? Vroeger leken de games niet zoveel problemen te hebben - althans ik heb nooit problemen opgemerkt. Nu lijkt het alsof ze na elke nieuwe release nieuwe patches aankondigen omdat er bugs in blijven zitten.
I Am Alice - ik heb even gecheckt en die heb ik al :) Het is inderdaad één van de duurdere uitgevers XD
Hier zijn niet meteen vertragingen - behalve dan met PostNL soms - maar de Post heeft tijdelijke werkkrachten aangenomen om de rush van de holidays aan te kunnen en daar loopt het nu juist vaak fout mee :/
Deze week nog met een pakje van Mandarake voor mij. Op dinsdag had de douane het pakket vrijgelaten. Dankzij het nieuwe distributiecentrum werd de bezorgdatum pas op donderdag gezet. Goed, ik op donderdag wachten - ik moest ook nog eens betalen ook - en hoewel ik het pakketje aankrijg dat ze op woensdag hebben vrijgelaten (want het distributiecentrum werked in fucked up ways like that), mijn pakketje van dinsdag kwam maar niet aan.
Ik check rond half drie de tracking en blijkt dat ze dat om tien voor twee terug naar de opslagplaats in een andere gemeente hebben gebracht. -_- Ze beweren tot vijf uur te werken, maar dat is duidelijk niet het geval.
Op vrijdag werd een nieuwe leverpoging gedaan. Opnieuw krijg ik het pakket dat op donderdag was vrijgelaten, maar het pakket van dinsdag was er weer niet bij. Rond elf uur vertrok ik naar een andere stad om inkopen te doen, dus alleen mijn moeder was thuis om het pakketje te ontvangen.
Komt mijn pakket uiteindelijk in de namiddag toch aan. Wat blijkt? Mijn pakket was op donderdag in de verkeerde auto gezet en in plaats van het even snel af te droppen, plakte ze er gewoon een sticker op en brachten ze het terug naar het depot -_- De tijdelijke werkkrachten checken blijkbaar ook niet of ze alle pakketjes van één adres hebben en nemen vaak maar de helft mee.
Uiteindelijk heeft onze regular postbode het moeten meebrengen, maar zij was er ook niet over te spreken. Ze zei dat ze blij ging zijn wanneer het januari is, omdat ze dan geen tijdelijke werkkrachten meer nodig hebben.
Dus ja, het loopt bij de post compleet in het honderd -_-
Blijkbaar worden kortingen hier toch steeds populairder. Deze week nog een artikel in de krant gelezen dat er aan de alarmbel wordt getrokken. Mensen verwachten steeds maar korting te krijgen en willen bijna niet meer de volle prijs betalen. Met als gevolg dat winkels zich bijna kapot concurreren met kortingen om toch maar de klanten te lokken.
Over het algemeen, though, denk ik wel dat de Amerikanen erger zijn op dat gebied. Zeker als je sommige verhalen uit de retail leest ...
Ik moet nu steeds naar mijn manager gaan om er achter te komen of ik een figure notificatie kreeg of niet :/ En vreemd genoeg zelfs dat werkt soms niet :/ Dan krijg ik wel een melding, maar zie ik niets op de pagina en als ik naar mijn manager options ga, zie ik niets van updates either. Echt heel vreemd.
Ik heb maar een paar blogs op Tumblr wiens posts ik lees en dat is inderdaad omdat ze voornamelijk original content maken. Veel interessanter dan de zoveelste reblog te lezen/bekijken van een tekst of gif.
Dat gevoel heb ik ook! Op Aniway begint het ook steeds leger aan te voelen en deze site is dezelfde kant aan het opgaan. Nieuwe blogs blijven uren op de voorpagina staan, gewoon omdat er geen nieuwe worden aangemaakt.
Wel, Amerika is behoorlijk hypocriet op dat vlak :/ Een kind van vijf jaar kan daar een ander kind neerschieten omdat het toch aan een wapen is geraakt en weet hoe het dat moet gebruiken, maar anime wordt zwaar gecensureerd omdat het zogenaamd niet 'gepast' is voor kinderen *rolls eyes*
Nog altijd op de wachtlijst? O_O Wij zouden ook nog op de wachtlijst hebben gestaan om de verwarming te repareren, maar mijn vader bleef hen bellen totdat ze een definitieve datum gaven XD
Bij mijn weten is de regel hier dat brievenbussen volledig zichtbaar moeten zijn en aan de voorkant van het huis zodat de postbode er gemakkelijk aan kan.
Onze zolder was blijkbaar in het begin voor een deel een slaapkamer voordat het helemaal omgevormd werd. Er liggen daar ook nog een paar zware deuren die vroeger de living van de eetkamer scheidde, maar niemand van ons heeft een idee hoe die deuren op zolder zijn geraakt :') Ze zijn zo zwaar dat de werkmannen die aan onze zolder hebben gewerkt, ze gewoon niet opgetild kregen. De trappen naar de zolder zijn ook niet bepaald breed te noemen. De deuren liggen ook nog eens op een verhoogd platform, dus het is echt een raadsel hoe de vorige eigenaars er in geslaagd zijn om die zware deuren op zolder te krijgen.
Hell, ik vraag me nog steeds af waarom ze die deuren naar de zolder hebben gebracht in plaats van ze gewoon weg te doen.
Volgens mijn moeder keek ik toen ik nog een klein kind was - denk peuter, kleuter - naar een Frans tv programma dat met een soort bingo spelletje werkte. Het was blijkbaar het enigste uurtje van de dag waarop ik volledig stil was en ze kregen me niet weg voor het programma gedaan was LMAO
Vreemd genoeg is mijn Engels beter dan mijn Frans, ondanks het feit dat ik dus eerst naar Franstalige programma's heb gekeken. De Engelse grammatica en vocabulaire make more sense than the French one, so ... >_>
Het Frans werd ons ook verkeerd aangeleerd in het middelbaar, dus aan de universiteit moesten we basically vanaf nul weer starten *rolls eyes*
Ik denk niet dat ze een echte reden daarvoor gaan geven - overheden geven redenen voor een belastingverhoging niet graag toe :P
Voor zover ik weet kun je in principe in elke job hier een bonus krijgen, maar ja het hangt natuurlijk af van je prestaties en of het bedrijf bonussen wilt uitkeren.
Eerlijk? Als het van Naruto of Sasuke, of Eren of Levi zou zijn en de prijs is te doen, hoogstwaarschijnlijk wel XD Maar dan zou ik waarschijnlijk miljonair moeten zijn om het te kunnen verantwoorden LMAO
Wel, in het geval van Sakura en Sasuke, zijn er vermoedens dat de baby eigenlijk een experiment is en Karin heeft de baby aan Sakura gegeven om haar veilig te houden. Een andere theorie is dat Sakura Sasuke gedrogeerd heeft en hem dus eigenlijk heeft verkracht :/
Kun je voorstellen hoe barslecht die pairing is als ze met zo'n theories afkomen.
Ik heb nog die petit nendoroids kunnen overkopen voor ongeveer 80 euro denk ik? En dan nog alleen omdat de vorige eigenaar me al kende van vorige aankopen LMAO


Hoi! Het gaat goed bij mijn nieuwe baan en ik heb ook leuke collega's, ja. :) Het is echt heel afwisselend werk en ik zit nog veel nieuwe trucjes te leren. Het leukste is dat ik een eigen tak van het bedrijf heb waar ik verantwoordelijk voor ben. Vindt het zelf ook leuker om een eigen stuk te managen dan dat ik onder anderen moet werken, dus ik ben blij dat ik eindelijk een baan heb die ik zo zelf kan indelen. :)

Bij die opmerking heb ik 1 voorbeeld, er was namelijk ook een keer een gamecube-game die uitkwam en die had een bug waardoor iedereen op ongeveer 80% van het spel vast zat en het ook niet uit kon spelen. Dat spel kwam in no time in de rommelbakken van alle winkels terecht voor 1 euro, omdat je letterlijk een kapot spel had, patches bestonden nog niet. Tegenwoordig bestaan patches en lijkt het wel een standaard ding te zijn van 'ooh, als het niet werkt, releasen we later weer een patch en dan komt het goed'. Ergste wat ik daar ooit in heb gezien was met Batman Arkham Knight, dat spel was bijna onspeelbaar op release en iedereen die 'm gepre-ordert had kon ook pas een dag later 'm spelen omdat toen pas de fixes uitkwamen. :T De mogelijkheid tot patches heeft iedereen lui gemaakt. :P

Heb jij I Am Alice compleet gemaakt? Volgensmij heeft deze maar 2-3 delen totaal. Ik vind deel 1 wel leuk, maar ben niet overtuigd om de rest van deze miniserie te kopen.

Ik heb trouwens nu de volgende in de aanbieding voor je: Samurai Champloo volume 1 & 2. :) OOP, maar voor deze gewoon weer wel 5 euro, omdat deze boeken van voor het tijdperk waren dat manga 15+ euro waren. xD

Bij ons lijkt er een weigering van extra hulp aannemen te zijn en is er daarom mega-achterstand. Brievenbuspost is normaal gezien er de volgende dag, maar een envelop die ik vorige week had gestuurd, heeft er de hele week over gedaan om aan te komen bij de ontvanger. :T Om nog maar te zwijgen over de vertragingen van eigen pakketjes. Ik heb nog een unreg SAL van half oktober die mijn kant op moet komen en waarvan ik had gehoopt dat deze er voor de feestdagenrush zou zijn, maar blijkbaar zit 'ie er midden in vast, want het is er nog steeds niet. :x

Ik heb nu ook een EMS pakket die op dit moment van schrijven bij de douane ligt. Normaal gezien is bij EMS er veel rush en het er in 1 dag doorheen en zou ik maandag de eerste levering kunnen verwachten. Alleen betwijfel ik het nu heel erg of ik al zo snel het pakket hier aan de deur kan zien... >.>

Ik weet eigenlijk niet wat slechter is. Absurde vertragingen bij mij door mensentekort of kleine vertragingen bij jou, maar geklooi met tijdelijke werknemers die er niks van bakken. :T Ik probeer dan ook altijd zo veel mogelijk normale post te voorkomen rond december, maar soms zie je toch ergens een goed koopje, of zoals nu, die EMS is een secret santa cadeautje...

Je hebt vaak genoeg winkels die nepprijzen hebben om te doen alsof er korting is. Een net nieuwe game z'n adviesprijs was vroeger vaak rond de 60 euro. Tegenwoordig doen ze dan op een bordje alsof het spel van 69,99 adviesprijs naar 59,99 verkoopprijs is afgeprijsd, maar games hier (tenzij het super speciale collectors editions zijn), zijn nooit 70 euro bij release, 60 is echt de max. Ook vaag gedoe. :/

Ik zou als ik jou was net als ik maar alles uit je e-mail gaan doen. Het notifications systeem is hier totaal niet meer te vertrouwen. Als je je er echt aan stoort zou je nog specifiek over de notifications een klacht in kunnen doen?

Het zegt al genoeg dat we met de Aniway Secret Santa maar 4 deelnemers hebben, ondanks alle promotie lol. Geeft me ook vraagtekens voor wat er van de MFC Secret Santa moet komen nu het hier ook dood bloed. Een voordeel van weinig deelnemers is wel vaak dat je goed onder controle kan hebben dat het betrouwbare/actieve gebruikers zijn. Ook bij mij, er kan bijna niks fout gaan bij de Aniway Secret Santa. 2 van de 4 deelnemers zijn bekende schrijvers voor Aniway, dan heb je mij en de 4e persoon is een IRL vriendin van me lol.

Pas had ik daar ook nog een discussie met mensen over, om als voorbeeld dat Kevin Spacey schandaal te nemen. Kevin Spacey zijn carrière is compleet down the drain door één beschuldiging, maar er zijn genoeg andere acteurs met vele verhalen van mishandeling, gevangenis, afkickklinieken etc. en die hebben nog wel hun carrière. Hoe dan?! Eén van mijn collega's heeft als theorie omdat het komt dat het Kevin Spacey probleem met een minderjarige zou zijn en ze daar veel harder op afrekenen daar dan zo'n beetje elk ander mogelijk schandaal.

Mijn man gaat morgen ook nog naar de twee bedrijven bellen waar we allebei van op een wachtlijst staan. >.> Nu met het ijskoude weer sinds deze week is alles nog erger. Bij mij op kantoor is de kachel ook al een ruime week stuk, met een reparatieman die al 3x is langsgekomen en dan is het weer 1-2 dagen later niet werkend. Ook zijn er nu in NL veel problemen met elektriciteit. De stoppen hier op werk slaan gemiddeld 2x per dag door. Bij mij thuis is het over de week verspreid al 2x gebeurd. Echt naar en irritant gedoe, het weer is hier ook echt nog extremer in een paar dagen tijd geworden... Dus nee, een douche-afzuigkap staat nu nog lager onderaan de priority-lijst, lol. Maar irritant is het wel. We hebben maar een paar bedrijven om uit te kiezen met het merk afzuigkap die we hebben. :S

Lol, vertel dat maar eens aan de vorige bewoner van mijn huis. xD Die gekkie had letterlijk de brievenbus IN een boompje in de voortuin zitten. En dan knipte hij de takken steeds weg waardoor de postbode bij de brievenbus kon. De eerste keer dat we daar de brievenbus openden werden we begroet door een hoop spinnen, dus NO THANK YOU. Dat ding is meteen los op een eigen stok op een andere plek gezet. xD Ik wil niet dagelijk het risico op spinnen of andere beestjes in mijn mouw lopen, omdat ik mijn hand in een struik moet steken om mijn post te grijpen lol.

Dat is mysterieus met de deuren op zolder lol. xD Wij hadden ook wat gekke dingen in ons huis van vorige bewoners. Zo hadden ze blijkbaar 2x zoveel tegeltjes voor de badkamer gekocht dan nodig was en waren er mega-voorraden tegels in de kelder. Niet dat wij klagen, die laten we lekker opgeslagen. Als er ooit een nieuwe badkamer nodig is, kunnen we wellicht al die tegels gebruiken. xD Om nog maar te zwijgen over hoe zwaar die tegeltjes zijn, ik ga m'n rug niet vertillen over het keldertrapje. xD

Hrrm, spijtig dat je dan niet super professioneel Frans hebt geleerd door die spelshow op TV, haha! Trouwens, ontvang jij dan trouwens veel Franse TV-zenders? Die zou je dan op de achtergrond aan kunnen zetten om een beetje woordjes bij te spijkeren? :) Is er bij jullie ook veel Engels op TV? Bij ons is bijna al onze avond-TV Engelstalige programma's, voornamelijk de grote welbekende detective- en ziekenhuisseries uit Amerika.

Ik HOOP dat het geld tenminste gaat in staatsschuld aflossen? :P Maarja, iedereen vindt altijd dat we te veel belasting betalen, ookal was het maar een paar procent. xD Zelf hoop ik dat de postmaatschappijen een schop onder hun kont krijgen en dat ze daar eens wat aan al die douanekosten gaan doen. Dat is de enige belasting waar ik me *echt* aan irriteer, aangezien het systeem heel oneerlijk in elkaar zit.

Zou jij dan nu een plek in je huis kunnen hebben waar je zo'n beeld kan opslaan of uitzetten? :') Want dat was mijn probleem toen ik eerder een kans had om zo'n beeld te kopen. Dat ding was 2 meter hoog, bij 2 meter breed zowat (was dan ook een character in een hele grote suit lol).

Dat klinkt niet best met de officiële Naruto pairings inderdaad, wow. Zelfs al zijn de ouders ongelukkig, voelt het ook een beetje alsof ze expres kinderen in het plot wilden hebben, zodat al deze characters nog een extra iemand hebben waar ze verantwoordelijk voor zijn.

Pfooe, 3 petits Nendoroids voor 80 euro vindt ik ook echt heel veel. xD Maar ze zijn wel dang cute die je hebt. :P Ik zou ze denk ik wel als collectible ook bewaren en ze gesealed houden. xD
1 month ago
0pt
Sasunarufan13 (1 month ago) #29324097Pokemon Sun ziet er zo eenzaam uit tussen al die grotere PC games XD
Even opgezocht waarover die serie weer gaat - heb er al eens van gehoord maar wist de summary er niet van XD Na de summary te hebben gelezen, heb ik zeker interesse :D Ziet er zeer interessant en leuk uit eigenlijk.
Ja, heb de disclaimer ook gezien :/ Mijn pakketten kwamen een dag later dan normaal aan. Dacht dat ze dat ook gingen flikken met een pakket een paar dagen geleden - waarin de kerstcadeaus voor mijn moeder in zaten - omdat de bezorger om elf uur nog niet was vertrokken, maar rond de middag veranderde de tracking opeens.
Je zou denken na vorige jaren dat ze het op den duur wel door hebben wanneer ze extra personeel moeten inschakelen >_>
Ik heb al eens een paar filmpjes gezien van winkelcentra in the US tijdens zo'n weekend en ik snap echt niet waarom ze zo wild worden O_o Vaak zijn de kortingen niet zo groot of ben je zelfs goedkoper af tijdens het jaar zelf. Om nog maar te zwijgen van de ironie: op Thanksgiving bedanken ze voor wat ze hebben, om dan in wildemannen te veranderen op Black Friday *shakes head* Ik heb zelfs een video gezien waarin iemand gewoon een doos uit een kind zijn handen sleurde - hoe laag moet je dan wel niet vallen?
Voordien vond ik de notificaties op deze site nog te doen en ik kon altijd alles goed terugvinden, maar met de nieuwe update *shakes head* Ik krijg alleen nog de sales en de comments door; wijzingingen van figures moet ik in mijn mail checken gewoon omdat het hier niet wil verschijnen.
Dat of ik ben een volkomen idioot en kan er niet achter komen op welk knopje ik in feite moet drukken dan >///<
Ik heb er al over nagedacht om een Tumblr account aan te maken, maar dan vrees ik dat ik echt te veel zou worden afgeleid :P Ik zou dan waarschijnlijk niets meer gedaan krijgen XD Om nog maar te zwijgen van hoe bitchig het in sommige fandoms kan aan toe gaan >_>
Gisteren was het pas echt zielig LOL Urenlang geen nieuwe blog en de readers' selection was naar twee gebracht van een dag of twee ervoor. Als dat geen alarmsignaal is voor de creator weet ik het ook niet meer ...
Ja voor zolang ik het kan ga ik geen proxies gebruiken LOL Te veel gedoe en ze zijn ook niet bepaald goedkoop. Mocht ik nu geen douanekosten moeten betalen, zou ik het er misschien op wagen, maar al die kosten zouden gewoon teveel zijn.
Oh wow ik wist niet dat het zo erg was O_O Dat is echt wel een hele hoop gecensureerd. Japan zou beter eisen stellen dat de anime moeten blijven zoals ze zijn - de manga trouwens ook, want Hellsing hebben ze ook in sommige scenes hertekend. Hoe moeilijk is het nu om andermans materiaal in zijn glorie te laten?
Mocht je zelf proberen een van oorsprong Amerikaans ding te veranderen, zouden ze zitten steigeren. En trouwens, tegenwoordig hebben kinderen echt wel ergere dingen gezien. Er zijn nu al kinderen van negen jaar die GTA spelen of zo - dat is overduidelijk geen kindergame.
We hebben vorige winter maanden zonder verwarming in de keuken gezeten. De verwarming was stuk en ze konden de nieuwe verwarmingskachel pas leveren eind januari -_- We hebben ons dus met een elektrisch vuurtje moeten behelpen, maar we konden er altijd maar één opzetten omdat anders de verzekering sprong. Nadien hadden we natuurlijk nog een torenhoge elektriciteitsrekening erbij >_>
Een maand geleden was onze verwarming in de keuken weer stuk en pas de tweede reparateur kwam er achter wat het probleem was -_- De eerste beweerde dat we gewoon het moesten stofzuigen - de tweede kwam erachter dat bepaalde kabeltjes niet goed waren aangesloten, wat blijkbaar een veelvoorkomend probleem is met dat type. Vreemd dat de vorige dat dan niet kon vinden -_-
Dus ik hoop voor je dat jouw afzuigkap snel wordt hersteld en dat de reparateur er wel degelijk verstand van heeft.
Niet veel eisen, nee. De brievenbus eis is eigenlijk door de post zelf opgesteld omdat verschillende brievenbussen ofwel te laag hingen of te klein waren.
Tegen de tijd dat ik alles in hun dozen heb gekregen kan ik ze waarschijnlijk terug beginnen uitpakken ... De PVC figuren zelf lijken niet te budgen tot nu toe; het zijn voornamelijk de prize figures en sommige petit chara lands die van hun plaats donderen.
Wel, ik heb ze kunnen lijmen! Het was niet echt gemakkelijk -zeker niet toen ik er probeerde achter te komen hoe haar te plaatsen zodat de lijm kon drogen zonder de stukken zelf te verschuiven, maar ik ben er in geslaagd XD Je kunt het nog altijd een beetje aan haar been zien dat ze gebroken was, maar alleen als je echt van dichtbij kijkt. Ze ziet er redelijk goed uit voor een figuur die in verscheidene stukken was gevallen.
Mijn tantes en mijn grootouders hebben/hadden kleine zolders, maar daar ben ik nooit op zolder gaan kijken XD Voornamelijk omdat er geen trap was die er naar leidde. In plaats daarvan moet je een ladder naar beneden trekken en die treden zijn niet bepaald breed ...
Loopholes kennen ze hier ook maar al te goed ... De Vlaamse kant is over het algemeen wel een pak strenger als het op welfare aankomt. Mijn tante bijvoorbeeld kreeg een dag nadat ze zich had ingeschreven als werkloze - na al een tijdlang te hebben gewerkt - al te horen dat als ze niet onmiddellijk werk begon te zoeken, ze haar bijstand zouden afnemen. Eén dag na de inschrijving >_> Andere groepen daarentegen kunnen er jaren op zitten zonder dat er iets van wordt gezegd.
Ik kan wel Duits verstaan voor het merendeel als ik het lees, maar vraag me niet om het te spreken of zelf teksten te schrijven want dat kan ik niet meer. Ik was redelijk goed in Duits in het middelbaar, maar ik gruwelde van de grammatica kant :/ Plus het is ook één van die talen, zoals Frans, dat je constant moet bijhouden wil je het blijven onthouden.
Engels in vergelijking daarmee is een pak gemakkelijker om te onderhouden - vind ik dan toch.
Hier wil één partij doktorsbezoeken voor kinderen tot 18 jaar gratis maken - dat zou miljoenen kosten en het is niet alsof kinderen nu de volle pot moeten betalen. Ik denk dat elk bezoek maar 4 euro is of zo. Waar ze dat geld willen halen omdat te kunnen bekostigen wilden ze niet zeggen - maar iedereen weet dat ze eigenlijk het willen halen bij de belastingen en het is niet alsof die bepaald laag zijn hier.
Huh, ik denk niet dat we zo'n regeling hier hebben. Hier hangt je loon af van je positie, de ervaring, het aantal jaren dat je hebt gewerkt - meestal krijg je een bonus als je je job heel goed doet.
Sommige mensen op mijn vader's werk, echter, denken dat ze een bonus verdienen zomaar omdat ze daar een jaar werken of omdat iemand anders een bonus kreeg >_> Vaak is hun werk ook niet om naar huis over te schrijven.
Ja, de Japanse tracking is over het algemeen gezien een pak betrouwbaarder - maar hier kunnen ze alles up fucken -_-
Exactly! Sorry, maar het levensecht figuur mag dan wat duurder zijn, de prijs is tenminste evenredig met de grootte. Die prijs voor die kaart is niet bepaald evenredig te noemen, als je het mij vraagt .-.
Voor mij zal Zwarte Piet altijd zwart blijven. Iedereen weet dat hij zo zwart ziet omdat hij constant door de schoorstenen kruipt; ik snap niet waarom wij een stuk van onze cultuur opeens moeten aanpassen. Het is een kinderfeest! En niet eens een feest dat dagen duurt, maar letterlijk maar één dag in het jaar is!
Yep. In een oneshot - door Kishimoto zelf getekend - wordt duidelijk dat Sarada haar vader nog nooit heeft ontmoet. Ze vraagt zelfs aan haar moeder of ze wel degelijk getrouwd zijn. Als ze vraagt of ze ooit hebben gekust, krijgt ze te horen dat Sakura iets veel beters kreeg. Je weet wat dat beters is? Een poke tegen het voorhoofd. Itachi deed dat bij zijn broer - maar dat was om afstand te creëren tussen hen. Nu doet Sasuke dus hetzelfde bij Sakura - hoewel dat ook maar één keer was, vlak na de oorlog - en hij wil daarbij dus zeggen dat hij haar niet wilt, maar zij heeft er iets romantisch van gemaakt *rolls eyes*
In de oneshot wordt er zelfs twijfel gezaaid of Sakura wel de echte moeder is en niet Karin. Als je de Japanse tradities volgt - wat Kishimoto vaak doet in Naruto - dan moet je concluderen dat Karin eigenlijk de moeder is.
Hell, Sasuke was er zelfs niet bij toen Sarada geboren was! Ze hebben geen kus, geen affectie, geen echt huwelijk, hij bezoekt zijn familie nooit ... Hij is zelfs meer bezorgd om Naruto die een zwaard in zijn maag krijgt dan wanneer zijn "vrouw" wordt ontvoerd. Hij stond er letterlijk gewoon naar te staren - en niet eens in shock, maar meer in de zin van "eugh, nu dat ook nog". Het is gewoon duidelijk dat Sasuke geen moer om Sakura geeft, maar de SasuSaku fans willen dat gewoon niet erkennen.
En Naruto is alleen maar met Hinata uitgegaan omdat hij een guilt trip kreeg van zijn vrienden en nadat hij in een genjutsu was gestoken - wat ook al niet kan kloppen, want zijn training tijdens de oorlog had er juist voor gezorgd dat hij nooit meer in een genjutsu zou kunnen worden gevangen houden.
Ze zitten heel de manga series te butcheren gewoon om iets van logica aan de pairings te geven, maar dat is gewoon onmogelijk! Hoe meer ze tonen van de zogenaamde happy koppels, hoe meer je ziet hoe ongelooflijk depressief ze er allemaal uit zien :/
Verouderd qua plotlijn niet -de films volgens de anime voor het grootste gedeelte - maar qua beeldkwaliteit ben je beter af met de filmen LOL
Van manga kan ik alleen maar op JunJo Romantica komen, maar qua figures veronderstel ik dat mijn Tsume figuren voornamelijk het meest in waarde zijn gestegen. Oh en de Junjo Romantica petit nendoroids. Voor zover ik weet hebben die nooit een re-release gekregen.


Hi! Sorry voor de slome reply! Mijn nieuwe baan is alweer sinds een ruime week begonnen en ik ben dus weer terug op mijn vroegere tempo van sloom op alles reageren. xD Maar weet wel dat ik op alles reageer, ik hou het goed bij! ^^

En ja lol, die 3DS doosjes zijn echt tiny ook vergeleken met mijn normale DS doosjes. xD Ik heb er wel zin in om Sun te gaan spelen! :3 Hij is nu in beslag genomen door m'n ouders die 'm met kerst gaan geven, haha!

Top! Dan zitten we al over een kilo aan manga. xD Die 2 kilo voor het eerste pakketje gaan we in no time gehaald hebben, super bedankt voor al het overnemen! ^^ Ik heb trouwens nu weer de volgende in de aanbieding: I Am Alice, volume 1. Is wel een wat duurdere van Seven Seas, dus hopelijk vindt je het ok als ik daar 6,50 voor vraag ipv 5 euro? Laat maar weten of je die ook wilt! :)

Het is nu nog erger hier geworden: Inmiddels hebben postkantoren ook mega vertragingen. Als je hier een pakketje overdag mist, dan kan je het de volgende dag vanaf het eind van de middag ophalen bij het postkantoor. Alleen zijn die nu ook 1-3 dagen vertraagd met pakketjes naar het postkantoor brengen. >.> Ben dus al afgelopen week 2x voor niks naar het postkantoor geweest. Het meest irritante is dat de website beweerd dat er geen vertraging is en dat het er gewoon moet liggen, maar vervolgens heeft het postkantoor volgens hun papierwerk het pakket totaal niet binnen. *zucht* Ookal is er vertraging, zorg er dan in ieder geval voor dat je tracking code accuraat is? Voor niks door de regen gefietst. >.> Ik heb namelijk nog een pakketjes uit Japan van begin november, waar ik me best zorgen om maak, omdat het zo lang duurt. Ik hoop dus heel erg graag dat die daar nu ligt. Maandag weer proberen...

Heb jij ook die bezorgvertraging met je eigen lokale post of alleen met PostNL? Bij PostNL gaat het elk jaar fout en tegenwoordig lijkt het al rond half november te beginnen. :/ Meestal pas rond eind januari is het weer een beetje normaal. Er zijn genoeg (tijdelijk) werklozen in dit land, dus ik snap niet waarom ze niet extra mensen inzetten in plaats van hun al overwerkte bezorgers nog meer rondschoppen met de drukte. :T

Ik heb vaak het idee dat Amerikanen wilder worden van kortingen dan ons Europeanen. xD Een paar jaar terug zag ik ook een docu op tv hier over Black Friday in Amerika: Er was een gezin die letterlijk op Thanksgiving al om 4 uur 's middags ging avondeten, zodat ze meteen daarna door konden rijden naar het winkelcentrum om de hele nacht in de rij te gaan staan voor de electronicazaak voor Black Friday aankopen. o.O En wat ze toen deden is bakken aan electronica kopen, maar zelfs wanneer die mensen hun eigen koopgedrag goed gingen parten zat ik van ??? . Zo hadden ze bijvoorbeeld 3 verschillende gameconsoles gekocht (allemaal ongeveer ~50 euro goedkoper dan de retailprijs) en waren ze supertrots om rond de $200 op consoles te hebben bespaard. Maar eh, wie gaat er nou op 3 verschillende consoles tegelijk spelen??? De meeste mensen hebben er maar 1 of 2 per generatie. En zelfs de meest die-hard gamers gaan ook niet letterlijk om en om wisselen op welke console ze hun spel spelen. xD Dus tsja, cool hoor, $200 goedkoper, maar als je er dingen mee koopt die je bijna niet gaat gebruiken, of die nog maanden/jaren ongebruikt in de kast liggen, dan ???

Nee het klopt hoor, ik zie ook geen notifications van figurewijzigingen. Ik krijg alleen meldingen van foto's en comments lijkt het wel. Anders kan je het in de bugthread melden? De eerdere blog-bug die ik had hebben ze ook snel gefixed nadat ik het had gemeld.

Ik probeer de mensen die ik volg op Tumblr echt heel gelimiteerd te houden. Dus alleen mensen die eigen original content posten volg ik. Als je fanblogs van bepaalde franchises gaat volgen, krijg je alleen maar bakken aan reblogs en zit je voor altijd gifsetjes en screenshots te bekijken lol. De meeste mensen met originele content maken ook maar hoogstens een paar posts per week, dus mijn dash is nog wel redelijk clean. xD Het klinkt lomp, maar ik heb meerdere van mijn eigen vrienden ook ontvolgt, omdat dat van die mensen waren die echt 20-30 dingen van anderen per dag liepen te rebloggen. Ook vaak met fandoms waar ik veel minder in ben dan hun. :X

Ik vindt het nog steeds absurd eigenlijk, de site is slechter geworden inderdaad, maar dat er zo gigantisch uitloop is! Het begint hier nu een beetje zoals Aniway te voelen: Alleen een hardcore groepje die actief post en comment. :')

Ik zou zelf YGO op z'n ergst edgy noemen, aangezien ze best wel wat zware thematiek soms er in hebben, maar het is nog steeds zeer geschikt voor tieners en wat jonge kinderen zouden het ook kunnen kijken. Maarja, ze moesten het hier zo maken dat alles la-la-land was. >.> Vooral dat ze in Amerika zo moeilijk deden over pistolen, kogels, kanonnen etc. in YGO is absurd, zeker met hoe pro-guns Amerika is. Gelukkig is de YGO manga sowieso een stuk minder gecensored dan de anime, en de Nederlandse releases en de meest recente druk uit de USA zijn helemaal ongecensureerd.

En klopt, een gemiddelde Amerikaanse tienerfilm/serie gaat ook alleen over seks en vaak ook over drugs en alcohol. Om nog maar te zwijgen van actiefilms waarin heel veel gebruik van pistolen en explosies zit, die ook een 6+ of 12+ label krijgen. Maar ze steigeren in Amerika bij het idee dat ~tekenfilms~ ook maar iets van het bovenstaande zou vertonen. Zelfs al zijn het ~tekenfilms~ gericht op volwassenen. :T

We staan nog steeds op een wachtlijst bij 2 verschillende klusjesmannen voor de afzuigkap. >.> Schiet niet oooop. Het is zo vreemd dat we midden in de winter in de badkamer de kachel hoog moeten hebben + het raampje volledig open moeten doen. Dat gaan we ook zien op de afrekening voor de energie in december. >.> Kon die afzuigkap niet in de zomer stuk gaan ofzo? Zucht.

Oh wow, dat is interessant. :O Dus Bpost heeft dan gekozen hoe de brievenbus voor je buurt moet zijn. :O Hier kan je, als je wijk geen specifieke regels heeft, bijna alles als brievenbus gebruiken, met als enige regel dat je een kaart ook hebt, en je brievenbus zo specifiek mogelijk bij een aangewezen weg op die kaart voor je huis moet staan. Bij ons is dat dus helemaal aan de achterkant van de tuin, best onhandig. Sommige mensen hebben wel de brievenbus letterlijk voor de deur en weer anderen moeten met alle bewoners van de straat op 1 specifiek punt de brievenbussen op een rijtje zetten. Het is afhankelijk van waar je woont, super vreemd geregeld hier. :') Zeker omdat ik voorheen in flats woonde en daar heb je meestal gewoon brievenbussen in de main hall en verder geen omkijken er naar. Nu moet je ook vertrouwen hebben dat je buren of een random passerby geen dingen uit je brievenbus gaat grijpen als ze 'm vol zien zitten. :X Wij hebben die van ons een beetje 'verstopt' achter een boom ipv letterlijk aan de straat.

Ah ja, dat hebben veel Nederlandse huizen inderdaad. xD Zo'n uitschuiftrap of je moet een losse ladder gaan gebruiken om bij je eigen zolder te komen xD Daarom zijn hier zolders voornamelijk opslagplekken en doen we er verder niet veel mee. Een enkeling heeft ook z'n wasmachine op zolder soms afhankelijk van waar de aansluitingen in je huis zitten. Ik zie vaak huizen in andere landen op foto's waar de zolder zowat als een tweede woonkamer gebruikt wordt! :O Of een speelkamer voor de kinderen.

Lol, bij mijn werkloosheid deden ze dat al 2 weken voordat mijn uitkering begon. Ook al meteen dreigen dat ik vanaf het moment dat ik werkloos ging worden, ik een groot aantal sollicitaties per week moest doen terwijl ik nog werkte, of ik kon meteen al de uitkering afgepakt krijgen. Uiteindelijk ben ik ook best hard genaaid door die werkloosheidsuitkering, lang verhaal, maar kort gezegd waren er 'innames' op mijn geld waar ik niks aan kon doen (had te maken met bepalingen van mijn vorige werkgever). Ik was dan ook zo blij dat ik het maar 2 maandjes nodig heb gehad. >.> De fouten in ons welfare systeem zitten voornamelijk in de bijstand, waar bijna geen sollicitatieverplichting in zit. De echte werkloosheidsuitkering is heel streng en je hebt er vaak maar heel kort recht op. Je mag blij zijn als je voor een paar maanden geld krijgt terwijl je ondertussen je nieuwe baan zoekt.

De enige reden dat ik goed Engels kan, is omdat ik van jongs af aan allerlei tv series keek en games speelde die niet vertaald werden hier. Je 'moet' dan wel Engels leren als kind al, om al die dingen te kunnen doen. XD Duits en Frans ben ik pas voor het eerst gaan oppakken op de middelbare school en aangezien ik totaal geen talenknobbel heb, en er verder dus ook niet mee ben opgegroeid door TV/games, zijn die talen niet goed bij me blijven steken.

Volgensmij is de belastingverhoging hier vooral door de staatsschuld, maar echt duidelijk/eerlijk hebben ze de reden niet verteld. Ik hoop dat ze voorlopig niet de belastingen op loon ook nog eens gaan verhogen. Die zijn zo gigantisch hoog hier. Zat tijdens mijn werkloosheid ook zo veel te rekenen met die loonschijven om te kijken wat je uiteindelijk vaak zou overhouden aan de baan. >.<

Bonussen zijn hier afhankelijk van het type baan. Ik heb nu dus een account manager baan, waarbij het heel duidelijk is dat als mijn afdeling meer geld gaat verdienen, het betekend dat ik daar voor gezorgd heb. Dus ik heb dan een vast loon (die waarschijnlijk voor een lange tijd niet gaat veranderen), met een bonussysteem die er voor zorgt dat ik meer geld verdien als ik er voor zorg dat het bedrijf meer geld verdien. Dat is in principe het 'beste' dat je waarschijnlijk kan hebben, want veel bedrijven waarin je een type baan hebt zonder bonusmogelijkheden, daar zou je dus die 8% per jaar op moeten toepassen, maar die mensen krijgen het niet, omdat het bedrijf vaak niet letterlijk het geld ziet dat zo'n werknemer dan opbrengt. Mijn man als programmeur moet ook vaak knokken voor een beetje verhoging en is dan ook altijd jaloers op het type banen dat met bonussen kan werken. Nou is het dus goed nieuws voor hem dat ik nu zo'n baan geland heb. xD Maar ook zoiets als account manager is niet voor iedereen weggelegd. Het is heel veel werk en er wordt ook regelmatig verwacht dat ik wat kleine dingetjes buiten kantoortijd doe. Maar ik weet dan ook zelf dat een klein taakje hier of daar doen, weer voor extra inkomsten kan zorgen, wat weer kan zorgen voor een hogere bonus etc. :P

Zou jij ooit nog een keer een levensgroot figuur willen? Ik had er vroeger bijna één gekocht, maar in elk Nederlands huis is eigenlijk gewoon geen ruimte voor zo'n ding. Misschien als ik ooit in een landhuis woon of als we een grote aanbouw aan dit huis zouden doen. :P

Als de characters zo ongeliefd tegen elkaar zijn, vraag ik me dan af hoe er seks heeft plaatsgevonden? Of is iedereen hier de heilige maagd in Naruto en komen baby's zomaar? Of van de ooievaar? :')

Ik heb het gevoel dat de oude anime waarschijnlijk veel uitgebreider is qua plot, maar de nieuwe films zijn sowieso mooier. :P Mijn man is heel erg fan van Dark Souls en verward soms ook character designs of random figures die hij tegen komt op het internet met wat eigenlijk van Berserk is. xD Dus ik denk dat hij de oude anime ook wel kan waarderen. :)

Ohja die Juno Romantica Nendoroids zie ik nog wel eens voorbij komen en wow-wee. xD Volgensmij zijn dat de duurste petits die ik ooit ben tegengekomen! Ookal kunnen deze kleine figures er ook wat van: ITEM #83578 & ITEM #83579 . Laatste keer dat ik die set van 2 te koop zag, waren ze rond de 100 euro. o.O En zag ze voorheen ook regelmatig voor rond de 75. Maakt het tempting om wellicht die van mij te verkopen. Ik vindt ze leuk, maar ze zijn er echt for completionists sake en niet omdat ik ze 100 euro waard vind lol. Maar aan de andere kant, als ik ze verkoop, kan ik ze zeker weten nooit meer goekoop weer terugvinden mocht ik spijt krijgen...
1 month ago
0pt
Sasunarufan13 (1 month ago) #29194451Hey, als ze zo'n serieuze kortingen geven, moet je ervan profiteren vind ik! XD Wie weet wanneer ze nog eens die prijzen geven?
Zojuist eindelijk mijn pakket van Archonia aangekregen; was twee dagen geleden bij PostNl geregistreerd, maar ze hebben gisteren zelfs niet de moeite genomen om het in hun vrachtwagen te laden. Heb moeten wachten tot vanavond terwijl ik heel de tijd zat te hopen dat ze nog voor mijn vader hier zouden zijn >_< Juist op het nippertje kwam mijn pakje op tijd aan - vijf minuten later en mijn vader zou hier aangekomen zijn op hetzelfde moment als mijn pakje (en ik had geen zin in zijn opmerkingen dat ik geld uitgeef aan zo'n dingen *rolls eyes*)
Er zijn eigenlijk vier pre-orders van mij binnengekomen bij Archonia, maar ik durf ze nog niet volledig te bevestigen totdat mijn andere pakket eindelijk verstuurd wordt LOL
Ja, die indruk had ik dus ook met het voorbije weekend en de aanbiedingen - leken voornamelijk spullen die ze niet gemakkelijk verkocht krijgen en het daarom maar zo proberen :P
Ik dacht al dat het aan mij lag en mijn onkunde om met sites om te gaan LOL Maar nee, het is echt te onoverzichtelijk geworden nu :/ Ik kan gewoon de wijzigingen van figures niet meer vinden terwijl ik wel de notificatie ervan binnenkrijg - waarop slaat dat? Waarom alles zo moeilijk maken, terwijl het vroeger zo goed werkte? *shakes head*
Haha, als ik zo'n goede methode vind, zal ik het je laten weten XD
Ik check wel sommige fandoms en sommige bloggers op Tumblr maar zelf heb ik er geen account op LOL
Maar ja, de community lijkt inderdaad stil te vallen :/ Kijkend naar de tijd die tussen elke blog zit en hoeveel tijd er verstrijkt voor er een nieuwe wordt aangemaakt begint behoorlijk pijnlijk te worden.
Ik heb een paar jaar terug de volledige boxset van Ouran High School Host Club aangeschaft, dus die serie heb ik wel compleet. Moet hem nog wel verder lezen, maar daar moet ik me tenminste niet mee bezig houden met hoeveel manga ik nog achter zit met aan te kopen.
Ja, en aangezien het één van Naruto en Sasuke te samen is, is het bijna onmogelijk om op tijd die te pakken te krijgen >_< Ze zijn echt belachelijk populair - hoewel ik dat natuurlijk versta - en dat vertaalt zich in veel van hun merchandise dat praktisch direct uitverkocht is. Misschien heb ik geluk en duikt het later nog eens op *crosses fingers*
Ja, de tweede dvd box van Naruto is een pak goedkoper bij Mandarake dan bij CDJapan, zelfs met verzendkosten in begrepen. Ik geloof dat met EMS het bij Mandarake iets meer dan 100 euro zou zijn terwijl de box bij CdJapan alleen al meer dan 160 euro is :/
Voorlopig richt ik mijn hoop nog op Mandarake om ze te pakken te krijgen. Proxies lijken me veel te ingewikkeld LOL
Wat valt er zelfs te censureren aan Yu-Gi-Oh? O_o Ik vind censuur op zich gewoon belachelijk - zelfs Pokemon heeft er onder te lijden. Is het nu zo moeilijk om gewoon de tekst te vertalen zoals het is en de scenes te laten zoals ze zijn in plaats van ze krampachtig te veranderen? Pure bullshit als je het mij vraagt. Zeker omdat de Amerikaanse films op zich vol met geweld, bloed, gore en sex zitten >_>
Hoe hypocriet kun je zijn, echt ...
Ik vrees ervoor met al deze veranderingen dat er nog meer users gaan verdwijnen ^^;
Oh boy, ja, ik hoop echt voor je dat het snel gerepareerd is :/ En dat ze niet zo incompetent zijn als de reparateur van onze verwarming >_>
Een tijdelijke is waarschijnlijk om nog meer problemen vragen, zeker omdat ze aan allerlei vereisten moeten voldoen.
Ja, ons huis zit hier keer op keer te daveren - één van mijn Sasuke's hangt nu al gevaarlijk scheef en ik krijg hem niet meteen meer recht op zijn base :/ Ik heb ook al verscheidene van mijn prize figures en petit chara lands moeten oprapen/zoeken op de grond omdat ze door de trillingen gewoon naar beneden donderden ._.
Onze zolder is twee tot drie meter hoog of zo? Waarschijnlijk zelfs hoger op sommige plaatsen, afhankelijk van waar je staat. Met minder dan een meter hoog, zouden we het niet kunnen redden met al onze dozen :P
Ik ben redelijk paranoïde als het op mijn spullen aankomt - ik check bijvoorbeeld altijd drie keer of ik mijn tas en andere spullen mee heb als ik buitenshuis ben - dus een storage box huren, zelfs als het alleen maar voor mijn lege dozen zou zijn, zou niets voor mij zijn ^^; Ik zou me te druk maken dat iemand er in zou breken of zo.
Ja, er zullen wel algemene regels zijn, maar het hangt over het algemeen gezien gewoon af van bedrijf tot bedrijf en contract tot contract. Soms heb je geluk, soms heb je ongeluk.
O_O Dat is allemaal zo ingewikkeld! Dat is hier zo niet geregeld. Hier kan je bijstand krijgen, zelfs als je nog bij je ouders inwoont en een auto bezit. Ik denk dat ze kijken naar je loon en niet naar je bezittingen wanneer ze je aan de bijstand koppelen.
Pas op, het verschilt natuurlijk naargelang het deel van het land. In Vlaanderen is het bijvoorbeeld moeilijker om aan de bijstand te geraken en wordt je er ook sneller van afgegooid en gepusht om werk te zoeken, terwijl in Wallonië er plaatsen zijn waarbij drie generaties van dezelfde familie aan de bijstand zitten zonder ooit één dag te hebben gewerkt ...
In de advertenties die ik bekijk is het dus ofwel een Master hebben ofwel 2 tot 5 jaar ervaring ._. Of ze vragen een talencombinatie die ik niet kan of in ieder geval niet het vereiste niveau van heb - zoals Duits.
Holy shit O_O Dat is echt wel een serieuze stijging! Dat zouden ze hier niet eens moeten voorstellen want ze weten dat ze dat niet verkocht krijgen. De mensen klagen nu al dat hun lonen voor één jaar niet werden geïndexeerd - never mind dat ze zo'n stijging zouden proberen door te voeren O_O
Wel, sinds ik me heb ingeschreven voor die postbedeling regeling, krijg ik een e-mail wanneer mijn pakketje bij hen arriveert nadat de douane het heeft vrijgegeven. Wel, ik kreeg een melding van het eerste pakket, maar bij het tweede pakket een paar dagen geleden kreeg ik helemaal geen melding >_>
Nu wordt het nog gekker: ik kreeg vandaag een e-mail dat de post een pakketje van Japan had ontvangen voor mij. Nu er zijn momenteel twee pakketten bij de douane. Ik ga dus mijn mails van Mandarake checken om er achter te komen welke van de twee pakketten werd vrijgegeven -zeker omdat ik douanekosten moet betalen (dan kunnen ze het pakket wel snel vrijgeven, hoor *rolls eyes*). Alleen één probleem: tot nu toe geven beide trackings aan dat mijn pakketten nog steeds bij de douane zitten :/ Normaal duurt het ook niet lang voor ze de tracking aanpassen dus ik ben nu echt in de war.
En dankzij hun nieuw distributiecentrum kan ik er niet eens zeker van zijn of ik het pakket morgen wel degelijk aankrijg *sighs*
Ik gebruik steeds dezelfde camera wanneer ik foto's neem en dat is niet meteen een professioneel model LOL Dus daar kan het niet aan liggen.
*snorts* Zou er niet meteen op rekenen. Op dat gebied zijn ze niet zoals de Engelse Tokyopop of DarkHorse.
Wel, ik kan je melden dat er geen goud in te vinden is LOL Ik wil echt wel weten waarom die kaart zo hoog wordt geschat. Zelfs met het hele 'oh, maar die is gelimiteerd en exclusief' is die prijs niet normaal. Ik denk zelfs dat de life size statues van Eren en Levi nog goedkoper waren >_>
Wel zodra ik er foto's van heb genomen en er in slaag ze up te loaden hier, kun je er over oordelen of het de originele dan wel de kopieën zijn LOL Dan weet ik het meteen zeker ook XD
Ze hebben hier ook roetpieten in sommige steden, maar ik kan je verzekeren dat de gewone bevolking er niet happy mee is :/ Kunnen we niet gewoon Zwarte Piet laten zijn zoals hij is zonder al dat gedoe? Dat heeft al die jaren gewerkt dus waarom nu zo moeilijk doen? Het is een fucking kinderfeest!
Wel aangezien hij te horen kreeg dat Sasuke en Naruto geen handen mochten vast houden na hun eind gevecht - wat zijn originele plan was - lijkt het me erg mogelijk dat de uitgever ook achter die idiote pairings zit :/ Ze moesten per se van Naruto en Sasuke hetero mannen maken en hen koppelen met een meisje, dus kiezen ze maar voor de twee die hen gestalkt hebben en die totaal niets met hen gemeen hebben.
Ze zien er zo ongelooflijk miserabel uit dat ik me echt afvraag hoe SasuSaku en NaruHina fans hun koppels kunnen blijven verdedigen - zeker omdat ze totaal geen development hebben, beide mannen zo liefst mogelijk zo veel mogelijk bij hen weg zijn en in het geval van SasuSaku er zelfs geen kus tussen hen te speuren is! Ze hebben letterlijk nog nooit gekust en dat moet een perfect koppel zijn? Weet je wie wel hebben gekust? Naruto en Sasuke. Dat zegt wel genoeg denk ik.
Maar hey, je kunt toch geen homokoppel in een shounen serie hebben, huh? :/ Zelfs niet als dat het meest populaire pairing in heel de serie is en constant in de top twee prijkt.
Ah, dat verklaart veel XD Dacht niet dat het zo'n groot universum was LOL
Hm, misschien moet ik dan eens op jacht gaan naar de anime eerst LOL Misschien heb ik daar meer geluk mee XD
Wel, mijn vader vond de eerste Berserk film geweldig en hij is geen fan van anime, dus give it a shot :)
Ja, dat was toch wel even irritant. Niet dat ik van plan was mijn delen van Berserk te verkopen, maar na jaren van bij een te sprokkelen en moeite te moeten doen om ze te vinden, was het toch wel even een moment van "Fuck you, DarkHorse!" toen ze die opnieuw uitgaven -_-


Klopt! Maar met PC games zullen uiteindelijk bijna alle prijzen wel zakken, alleen zou ik ze anders pas over een half jaar ofzo voor die prijzen hebben. xD En nu kan ik ze zsm spelen. :) Fotootje van de loot trouwens:

https://lh3.googleusercontent.com/_R97hteEJjNIyGGnyhTA-xsOUVFY9q-qgvbUF6onGM7oqKSD2zbKjsCdnFThlRH69Ewjdp0o_IuzNpWXAansFt8yNa65gQ2pSial_29Bb4wOE3TmciA-KtT7h1oGQEPBoWuNsiWX38MD7bU5xTnwDePuN8A6lZ9zvgkERwghEUxybE5QToku_7gIEMRGBMNHWleXC6o8RdZ_tYMVUnJctD7yjicPM-SX2C59iNqXUYRcxB4tPOcj7qEuc5gVBzCfTEU3ArUroq-hVoN58yhp4TZKE4iMfI-1_po0vsWz6VggM4_OIZes_hFDi6jYqZsKMKy9snbsSPs-Fxzyup2Hy0UMZsXsoczxW5uqPbEBL0MuuCqFGPMCIvtu2pvImDid86SYW4cBOXapMjMEcvArGYaffad7Hx2DMbWwm6yAmMNKr44JyVskLp8U9Ah_ZKZHWposXDeJeY-U2LigdRI0POfGMoG5tAN2Pym3vcIYaYOn4iLlcWhra6O8faQJTyjqr1LPNUWG7e6aA2VwlRszNhZC0ANoR30eqfsULo76QJo1D75zr1dn_2aDwHQaaihZv2nRiycRUlDZrKCE0k5miR92tOp2nBNgCV4w4iFChw=w726-h968-no?.jpg

Ik heb trouwens weer een manga voor je in de aanbieding: Cafe Kichijoji de, deel 1. Interesse? :)

PostNL heeft hier trouwens de afgelopen week zeer veel bezorgproblemen gehad, ze konden de Black Friday/Cyber Monday drukte niet aan en hadden dit ook als disclaimer op de website voor een paar dagen staan (disclaimer is nu weg, maar neem aan dat ze nog steeds lijden onder deze drukte?). Anyhow, denk dat dat de reden van je late bezorging was. Mijn eigen Cyber Monday pakketje kwam 4+ uur later pas aan de deur dan de ingeschatte tijd op de website! o.O

Vooral Amerikanen zijn er dol op. Elkaar omver rammen om een 1000 euro TV die 10 euro goedkoper is nu te gaan kopen. xD No thank you, ik doe Black Friday shopping (als ik het doe), vanuit huis. xD

Ik werkte eigenlijk voornamelijk al uit e-mail notifications, ik vindt notifications op websites (niet alleen MFC) irritant en klik er dan gewoon op, omdat ik het getalletje weg wil hebben. xD Ik blijf mijn e-mailinbox overzichtelijker vinden dan welke website dan ook. Websites die mij geen notifications kunnen versturen, vergeet ik dan ook vaak. Zoals reacties geven op cosplay.com gebeurd daarom met zeer grote vertraging lol.

Je zou altijd een lurk-account op Tumblr kunnen maken om zo een volg-overzichtje te hebben. xD Zelf zit ik voor op Tumblr voor J-Fashion. Volg voornamelijk modemerken hun Tumblr's en een paar mensen die ik een coole stijl vindt hebben.

Wat nog pijnlijker is, is de readers selection. xD Die was in het leven geroepen omdat er altijd bakken aan blogs kwamen, waaronder veel die korte vragen waren, om zo een top 3 te maken van die dag. Op de dag dat ik mijn blog/38564 review toevoegde, was ik de enige blog van de dag, dus ook meteen readers selection. De enige er in lol. De dag er na waren er maar 2 blogs, dus 2 readers selection. Wellicht als ze readers selection afschaffen ziet het er wat minder sneu uit? xD

Ouran High School Host Club is wel echt heel heel heel erg leuk, maar ik hou dan ook erg van gender benders. xD De cast is echt compleet gek, met allemaal heel verschillende persoonlijkheden. :)

Proxy's vallen wel mee hoe moeilijk ze zijn, het valt alleen niet mee hoe duur ze zijn. Welp. Als je iets zelf kan vinden en importeren kom je er altijd wel beter vanaf.

Oh man, where to start. Er wordt zoveel gecensureerd aan YGO, het is echt niet leuk meer. >.< YGO is een serie vooral gericht op tieners in Japan en meet zich ook aan de eisen daar, maar hier in het westen wilden ze er een kinderserie van maken. Dus dialogen over eerste liefdes werden er uit geschreven, scènes waarin wapens te zien waren moesten er uit, verder mocht er ook geen bloed zichtbaar zijn, geen enkel semi-scheldwoord inzitten etc etc etc. Zo veel grote stukken verhaal zijn ook veranderd in de serie dat het echt deprimerend is. Er staan uren vol aan video's op Youtube van mensen die voorbeeldjes aan elkaar plakken van verschillen. Hier is er eentje mocht je er één willen zien: www.youtube.com... Oh jee, een cirkelzaag! Maak er gloeiende lasers van!

But think of the children! Het zijn echt 6-jarigen die de YGO kaarten gaan kopen en niet 16-jarigen! *eye roll* Ookal heb ik persoonlijk nog meer moeite met dialoogveranderingen dan de echt zichtbare edits. Zoveel character building en hele characters hun achtergrondverhalen zijn gewoon verwijderd omdat het 'te heftig' is voor zeer jonge kinderen. Nou is dat wel waar er zitten ook meerdere torture scenes in de originele YGO, maar waarom moeten dan de DVD boxes zelfs censored zijn? :/ YGO fans over de hele wereld snakken naar een ongecensureerde set met Eng subs. Die Hong Kong versie veranderd ook z'n audio- en beeldkwaliteit per episode. >.> Ik weiger echt om 250+ euro neer te gaan leggen voor een box die me niet eens alles laat zien/verteld dat de Hong Kong bootleg doet. >.>

Mja, ik hoop in ieder geval dat ik hier nog mijn collectie goed kan gaan bijhouden en als het lukt dat m'n blogs op z'n minst 100 hits krijgen ben ik blij lol. Ookal heb ik dan weinig votes/comments, dan weet ik in ieder geval dat mijn blog door een redelijk groepje mensen gelezen is en voelt het niet alsof ik het voor niks loop te typen. xD

We staan nog steeds op een wachtlijst voor de afzuigkap, aangezien dat de lowest priority is. We hebben al 2 verschillende reparateurs gebeld, maar het is de tijd van het jaar dat iedereen z'n kachel stuk gaat. Dus elke klant met kachelproblemen krijgt voorrang. Logisch natuurlijk, maar het blijft wel irritant dat onze afzuigkap nu al een ruime week stuk is. >.< Ik heb nog nooit gehad in een huis waar ik in zat dat de afzuigkap stuk was (zelfs niet op onze huurplekken), dus geen idee wat ik moet verwachten

Ohhh, woon je in een buurt waar er eisen zijn voor de kleur van je huis, vorm van je brievenbus etc.? Wij hebben ook zulke huizen bekeken, maar die we hebben gekocht is met bijna alles vrij. Ookal denk ik niet dat mensen blij zouden zijn als we 'm knalroze verven. xD

Welp, wil je dan niet liever zo veel mogelijk of alles opruimen totdat je zeker bent dat de verbouwingen voorbij zijn? Hoe is het trouwens afgelopen met die zeer breekbare pianomeid cold cast die was gevallen? >.<

Oh wow, dat is een hoge zolder! Sommige huizen in NL hebben dat ook, maar de meeste zolders zijn maar een halve verdieping hoog ongeveer. Ik denk dat wij maar er over moeten nadenken of we ooit een opslagschuurtje of extra aanbouwkamertje voor opslag willen maken, zal er aan liggen hoe lang we in dit gebied willen wonen. M'n man is blij met z'n lokale baan en ik ben blij met mijn net nieuwe, ook lokale baan, maar we wonen toch redelijk afgelegen, dus of het nou altijd gaat lukken dat we iets leuks op een reisbare afstand hebben is maar de vraag... Mijn vorige baan was ook echt ver reizen, als ik dat voor vele jaren op rij had moeten doen was ik niet blij geweest. >.<

De meeste mensen in NL geven het dan ook al gewoon op met zo'n werkplek, maar ik wilde zo graag aan de slag in een leuk vakgebied en ik had het voor- en nadeel dat ik er tijdens mijn opleiding al achter kwam dat ik eigenlijk door zou moeten studeren, of dus door zou moeten werken. (Het is heel normaal in mijn vakgebied om een eigen bedrijf te gaan starten of the freelancen, maar dat zag ik niet zo zitten, om meteen nog meer extra schulden te gaan maken direct uit school). Maarja, uiteindelijk ben ik dus ook zelf er nooit bij ingerold, zo'n werk/leerplek. laat ik het positief bekijken: Ik heb tenminste wel geld verdiend, en dat heeft ons geholpen om al eerder een huis te kopen. xD

Wij in NL hebben een paar duidelijke loopholes waar gretig gebruik van wordt gemaakt door bepaalde groepen inwoners, en waar de loopholes ook maar niet gefixed worden. Het hele welfare systeem hier is vaak moeilijk om in te komen met die harde eisen, maar als je er eenmaal in zit, kan je met minimale effort, ze vaak zo lang mogelijk behouden. :T

Ack, Duits kunnen, ook één van mijn zwaktes. Ik heb het meerdere malen geprobeerd, maar ik heb zo erg moeite met de Duitse taal, ookal lijkt het zoveel op Nederlands. Ik loop er ook veel baanmogelijkheden door mis, zeker omdat ik nu dicht bij de Duitse grens woon, zucht. :(

Mensen zijn hier ook superpissed over die stijging die er aan zit te komen. Onze belastingen gaan zowat een kwart van de productwaarde zijn...de hoogste belastingen die we in vele jaren tijd hebben gezien. Ik vindt dat we dan eigenlijk wel mogen verwachten dat andere dingen in ons land verbeterd worden, als dan ze zoveel meer geld aan ons gaan verdienen, kunnen die loopholes in onze welfare nu eens gedicht gaan worden? Lol.

Loonstijgingen werken hier heel vreemd. Onze overheid raad aan om werknemers elk jaar met minimaal 7-8% te verhogen als combi inflatie en als loyaliteit/prestatiebeloning als ze hun baan goed doen. In realiteit houdt het in dat het geen verplichting is, dus de meeste werknemers doen dat niet, tenzij je een overheidsbaan hebt, die passen die 8% wel automatisch toe. Er zijn mensen die jarenlang hetzelfde verdienen en voeten moeten kussen en zelf van alles moeten regelen voor een paar procent meer. Bij mijn vorige baan hadden ze beloofd goede jaarlijkse loonsverhogingsmogelijkheden te hebben (dus mijn gedachten gingen naar de standaard 7-8 en wellicht bonusmogelijkheden?). Toen ik daar toen mijn jaar er aan kwam het papierwerk voor loonsverhoging kreeg, zakte dat meteen in: Het maximale dat je kon behalen was afhankelijk van extra taken en kon totaal 5% worden, dus zelfs onder wat de overheid eigenlijk aanraad dat je zou krijgen zonder bijzondere taken uit te voeren. Uiteindelijk bleef ik recht te hebben op 3 van de 5. Toen kwam de nog grotere grap: Management keurde mijn loonsverhoging af nadat mijn eigen teamleider het goedkeurde, aangezien ik al te veel verdiende volgens hun. Dus wow, dat ik me genaaid voelde was nog zacht uitgedrukt. Prijzen voor alle producten worden hoger, wat voor mij namelijk te voelen was in het benzinegeld om bij mijn baan te komen, maar stik maar in een paar euro per maand meer om je daar in tegemoet te komen... >.> Okee sorry voor de rant, dat kwam weer even naar boven pfft.

Hrmm in die situatie zou ik eigenlijk de tracking uit Japan meer vertrouwen dan je lokale tracking. Tenminste, bij mij werkt de Japanse tracking altijd beter dan op het moment dat PostNL het 'overneemt'.

Let's check! ITEM #311417 Nope, die zijn duurder. xD Maar nog steeds zou ik liever wat meer geld uitgeven aan een levensgroot beeld, dan een kartonnen kaartje die ik waarschijnlijk meteen beschadig zodra ik 'm heb met mijn lompe handen. xD

Hier kwam het gezeur over pieten ook heel erg uit het niets, volgensmij werd het aangesparked door allerlei ras-discussie in Amerika. Hier in noorden van NL hebben we in ieder geval nog zwarte pieten. Mijn vote gaat naar een middenweg, zoals die roetpiet, zodat iedereen gewoon ophoudt met zeuren. Als we nu 'officiëel' zouden kiezen dat alle pieten weer zwarte pieten worden, blijven mensen zeuren. >.>

Oh wow, dus die pairing heeft wel een kind samen, maar in de serie zie je ze dus nooit een zoen delen of iets anders doen wat een normaal koppel doet? >.> Maarja, algemeen heb ik een hekel aan geforceerde pairings. Alsof altijd maar aan het eind van een verhaal er een verplicht koppel of gezinnetje uit moet rollen, yegh.

Gundam is gigantisch, al sinds de jaren '70. Het is niet bij te houden. xD Maar als ze dan weer een nieuwe ondertitel-serie maken (zoals Iron Blooded Orphans), krijgt de serie weer een kleine reboot en wordt het universum heel anders opgezet, en kunnen nieuwe kijkers dan ook instromen. En afhankelijk van populariteit en/of planning verhaal kan dan zo'n serie nog redelijk lang duren. Of in het geval van IBO maar een paar jaar, waardoor het nog behapbaar is, in plaats van 7+ jaren durende universums lol.

Ok! Dan gaan wij denk ik wel beginnen bij de originele anime. :) Of is die te erg verouderd en kunnen we het beste meteen aan de films gaan?

Mja. :( Nouja, bekijk het zo: Je hebt waarschijnlijk andere manga (of anime figures) die veel meer waard zijn geworden over tijd? Dus uiteindelijk balanceerd dan over tijd die waarde zich wel weer uit? >.<
1 month ago
View more comments