Loading
Buy from Japan. Easier than ever.
Sasunarufan13

Sasunarufan13

«…»
Last visit 15 hours ago • Joined 7 years ago53,255 hits (498)

Figures1,340

Goods1,048

Media495

About

I'm a shy, friendly girl who's absolutely obsessed with everything to do with England and Japan.
I'm especially obsessed with Naruto, Black butler and Nitro chiral (Sweet pool, Togainu no chi, Lamento)
I'm an avid yaoi fangirl
I'm also an avid collector of merchandise of Naruto, Black butler and Nitro chiral (also Death note, Bakuman, Hetalia and Bleach)
I write fanfiction and it's my dream to publish a book one day
Show(s)
Vampire shows, supernatural beings, House m.d., Prison Break, Naruto
Book(s)
Everything supernatural or detective
Game(s)
Pokémon, Naruto
MOE Point(s)
yaoi, shounen-ai, supernatural ...

Articles15

Comments253

0pt
Hey! Je inbox is vol! Wilde namelijk de tracking code met je delen, maar het lijkt me niet echt safe om op je profiel te zetten aangezien het je postcode vermeld. :P Groetjes!
1 month ago
0pt
*kruipt uit grot* Het is vrijdagavond, wat betekend dat ik eindelijk weer eens tijd heb om mijn e-mail/berichten bij te lopen en te reageren! Wow, dat klinkt eigenlijk best sneu als ik het zo typ? OTL Prive is alles nog steeds really chaotisch, maar ik probeer langzaam aan weer wat meer op orde te krijgen, ga dit weekend ook wat familiebezoekjes doen, vandaag een kortere dag gewerkt en het hele huis spic and span gemaakt in mijn extra vrije tijd, feels good man. :)

LOL, mijn achterstand is momenteel een ruime maand. xD Ik hoop dat dus een beetje in te kunnen halen, maar we zijn nu nog steeds redelijk druk met wat papierwerk. Momenteel ben ik in NL druk met de auto (overzetten op mijn naam, verzekering keuring, net een nieuwe APK gehad waar nog wat gesjoemel mee is) en hij is in FI druk met z'n belastingnummer (heeeeel gaar systeem daar) en de dokter/tandarts op orde krijgen. Maar he, we komen er wel. Over een paar weken (hopelijk worden het niet nog maanden...) hebben we hopelijk echt alles goed overgezet.

Heb je voor je verjaardag niet nog wat leuke cadeautjes gehad? :) Ik koop op z'n minst altijd wat voor mezelf als er iets te vieren is LOL. Zoals pas toen ik mijn proeftijd met mijn nieuwe baan had gehaald deed ik een order voor allerlei snoeps/snacks op Candysan, als cadeautje voor mezelf. xD

Heh, klinkt als mijn moeder en haar herfstdisplay. xD Nou helpt het ook niet dat haar favoriete dier eekhoorns zijn, dus elke keer vinden nieuwe eekhoorns een plekje in haar herfstdisplay. xD En tjsa, voor mij, ik wil ergens wel meer feestdagen-ingesteld zijn, maar aan de andere kant...tijd gaat gewoon zo ongelofelijk snel? Dus vaak schiet het er bij mij in tot het kort voor de feestdag in kwestie is en dan denk ik 'ach tsja, wat heeft het nou voor zin om kerstslingers uit te gooien als kerst over 5 dagen alweer voorbij is'. xD Verder vieren we de meeste van onze feestdagen bij het huis van mijn ouders of bij een oom en tante, dus dat mijn eigen plekje er feestelijk uitziet is dan niet echt belangrijk. Zeker nu ik ook nog eens voor een tijdje echt alleen woon hier. :')

Haha en dat is niet de enige bust die mijn bankrekening leeg gaat zuigen, had je deze aankondiging al gezien ITEM #862136 ? Mijn man is ook heel erg fan van Exodia, dus hoogstwaarschijnlijk vindt deze wel een plekje in ons huis ongeacht de prijs, tenzij gaat blijken dat de verf superhard tegen valt.

Over mooie figures gesproken, ik zag pas de eerste user pictures voorbij komen van ITEM #639561 en wow, wow, wow!!! Ik ken Toy's Works niet supergoed, behalve die eerdere Free! figures die ze hadden, dus ik dacht om eerlijk te zijn dat deze fabrikant een beetje ondergemiddeld was? Maar die Ayato is echt prachtig!!! Zelfs het embleempje aan z'n navelpiercing ziet er gewoon goed uit in the final product en ik had echt verwacht dat dat een blob zou worden (no offence, maar bij Aniplex Ciel waren ook de kleinste details ineens een blob, dus wanneer ik dan figures met zulke intricate details zie, komen die herinneringen/verwachtingen op).

1/1 en 1/4 aankondigingen van Naruto, hrrm? Nou lijkt zo'n 1/1 me sowieso onmogelijk om te krijgen, maar overweeg je dan de 1/4's? Ik weet nooit helemaal wat ik van die schaal moet denken.

Ik ben momenteel een beetje teleurgesteld met Archonia, ik gebruik ze niet veel voor orders, maar die paar orders die ik bij ze heb zijn zo gigantisch verlaat zonder enige duidelijke communicatie van ze dat ik het een beetje zat wordt. >.< Zowel mijn ITEM #823534 als ITEM #783460 hadden al in mei uit moeten komen, maar worden elke keer delayed...ik moet nu maar hopen dat ze op z'n minst in dezelfde maand gaan uitkomen, wanneer dat dan ook wordt, zodat ik ze samen kan laten verzenden en niet dubbel shipping hoef te betalen...

Ik heb eigenlijk geen idee of eerder Archonia Gecco figures had? Maar Gecco heeft echt topkwaliteit en ik heb bij een eerdere figure van ze dikke spijt dat ik die niet heb gepre-ordered toen het nog kon, dus ik raad zeker aan dat alles wat je van Gecco wilt als pre-order te bestellen!

Ik denk met die jumbo cards dat ik misschien alleen de paar ga houden van Hideyoshi solo er op, en dan de andere als freebies ga stoppen bij mensen die spullen van me kopen. Ik weet echt niet wat ik met zo'n groot kaartspel verder moet LOL.

Dat soort 'rare' merchandise moet je dus eigenlijk altijd maar tweedehands vinden, want vaak zijn de pre-ordermethodes niet eens makkelijk. Op dit soort momenten ben ik blij dat ik niet verzamel van Sailor Moon of Utena, want de verhalen van fans van die franchises die ik altijd online lees, pff! Allemaal vreemde super gelimiteerde releases van de vreemdste producten!

Een derde wiel kind? :') Dat is best wel sneu eigenlijk. Ik had hem letterlijk niet gezien tot die promofoto's van dat pretpark LOL.

Eerder gaf Kotobukiya niet zulke customer service naar mijn weten! :O Dus het is volgensmij echt omdat ik al zo lang klant ben en nooit eerder bij ze geklaagd heb. :P

Aoba wordt nog wel een projectje om te repareren, maar ik ben echt heel blij met de figure. :) Voor de volle mep was deze nooit realiseerbaar voor mij geweest.

Tsja, ik heb rare dingen meegemaakt in het verleden...zo had ik bij een eerdere overheidsbaan bij een afdeling soortgelijk aan die van mij dat ze de volgende kandidaat zochten: Iemand die al minimaal 2 jaar exact die baan had gehad in de laatste 5 jaar. Geen uitzonderingen, ze wilden niemand trainen of uitleg geven die persoon MOEST EN ZOU in de laatste 5 jaar dus minimaal 2 jaar diezelfde baan elders gehad moeten hebben. Bakken vol met geschikte mensen (die ook maar weinig training nodig gehad zouden moeten hebben) meldden zich aan en allen werden ze afgewezen. Toen ik bij mijn baan bij dat kantoor wegging, stond die vacature al 2+ jaar open! 2+ JAAR!! In die tijd hadden ze allang een gemotiveerd iemand (gedeeltelijk) kunnen trainen om die baan te doen! Maar ze moesten en zouden dus iemand hebben die de baan meteen uit zichzelf zou kunnen en wilden dan dus maar jarenlang met gigantische onderbezetting leven om niet 'toe te geven' aan een goed/gemotiveerd/nieuw persoon een kans geven... >.>

Anyhow, terug naar die ene sollicitatie van een tijdje terug waar we het over hadden. xD Die werkgever was dus heel erg van de 'persoonlijkheidsmatch' en zocht dus een werknemer die gigantisch goed bij haar en het team zou passen. Blijkbaar was ik dat, net als tientallen andere voor mij, niet. :') Ondanks dat iedereen dus al helemaal door de uitzendbureaukeuring was qua motivatie, intellect etc. Dus tsja, vaag gedoe, maar die werkgever wilde dus een date of beste vriend(in) zoeken? xD

Inmiddels ben ik dus al door mijn proeftijd bij mijn nieuwe baan heen en het gaat erg goed! :D Werk bevalt goed, erg afwisselend en veel om te leren. Enige nadelen zijn de onbetaalde pauzes die je verplicht moet nemen en mijn reistijd. Zit daardoor met erg weinig vrije tijd aangezien die onbetaalde pauzes er voor zorgen dat je langer moet blijven elke dag, dus ik hoop heel erg dat het over een tijdje mogelijk zou kunnen zijn om minder dan fulltime uren te draaien...momenteel heb ik doordeweeks 's avonds maar een krappe 2 uur vrije tijd voor mezelf en als er geklungel is met het OV (wat minstens 1x per week is hier) dus nog minder... Mijn weekenden zijn me nu echt nog meer heilig geworden LOL.

Ugh dus jij hebt ook geklungel met OV abonnementen. Mja, ik heb dus een permanent 'gat' in mijn spaarrekening omdat die van mij dus altijd pas achteraf teruggebetaald wordt... 450 euro per maand en dus in de 2 weken dat het overlapt 900 euro minder op m'n rekening...

Mja, ik kan ook niet de auto gebruiken voor mijn baan want parkeerplaatsen zijn nonexistent in die buurt ("om OV gebruik te bevorderen!") en ik krijg noppes vergoed voor gebruik van auto, alleen vergoedingen voor de trein. Dus het kost me aardig wat prive geld als ik zou besluiten de auto naar werk te gaan gebruiken...dus dan maar langer in de trein zitten elke dag.

Ik probeerde ITEM #273934 te kopen, maar die was al out of stock toen ik mijn geld er voor had. Daarom heb ik 'gesetteld' voor ITEM #37342 . Uiteindelijk wil ik ze toch allebei, dus die andere kom ik later nog wel een keer tegen. :)

Steins;Gate staat hier gewoon op Netflix! :O Bij jouw Netflix niet? Alleen de originele serie + de samenvattingsfilm trouwens, het nieuwste seizoen staat er niet op, voor een reden die me eigenlijk niet duidelijk is.

Er is trouwens pas aangkondigd dat we weer SAL kunnen gaan krijgen in Nederland! \o/ Ik dacht serieus dat die verzendmethode was afgeschaft, maar blijkbaar mogen we het binnenkort dus weer. Was een vaag verhaal over kapotte sorteermachines waardoor postverwerking te sloom ging en ze daarom dus een aantal populaire verzendmethodes, waaronder SAL, hadden afgeschaft om zo te besparen op tijd/mankracht. Ik zie daar de logica niet van in, want mensen zullen nog steeds even veel bestellen, maar dan via andere verzendmethodes, maargoed, PostNL is PostNL en we kunnen maar beter blij zijn dat we eindelijk weer een goedkopere shipping methode terug gaan krijgen in ons land. :P

Vreemd. Ik had trouwens vandaag een DHL pakketje van iets dat ik dacht dat PostNL was verzonden. Dus ik zag een mailtje op m'n telefoon vanochtend die ineens zei 'we bezorgen vanmiddag een pakket bij u', dus ik zat van fuckfuckfuck ik ben niet thuis natuurlijk en de DHL kantoren zijn hier totaal niet in de buurt! Kwam ik thuis en hadden ze het dus gewoon in de brievenbus zonder handtekening gedropt...nouja, ik heb het tenminste.

Blijkbaar gaan er directe vluchten van Finland naar Japan door een trade deal die die 2 landen hebben, dus het is in ieder geval sinds kort voor mij besloten dat als we onze Japanreis dan doen, ik dus eerst even naar Finland kom LOL. En dan hoef ik dus ook geen overstap in een gaar land te gaan hebben.

Oh uuuuuuuurgh ik heb nog zo veel woede om die kwestie die ook is doorgelopen in de afgelopen ruime maand dat we elkaar niet gesproken hebben...weet niet eens waar ik moet beginnen...nouja, dan dump ik de conclusie maar: Ik heb mijn 'gelijk' gekregen bij het aanvechten bij de kwestie, MAAR PostNL heeft mij wel administratiekosten + kosten voor de verloning van de werknemer die op mijn case zat aangerekend, wat betekend dat... *drumgeroffel* Ik 3 euro van ze heb gekregen! Woohoo! /sarcasme Dus ja ik ben 30+ euro kwijt aan PostNL hun 'bekwame medewerkers' betalen. En om het nog erger te maken, toen eindelijk die klotezaak voorbij was en ik de envelop opende...van de 2 sleutelhangers is er 1 beschadigd... allemaal vlekken er op. Maar op dit moment wil ik sowieso die sleutelhangers eigenlijk in de vuilnisbak gooien omdat ik er gewoon naar van ben deze hele zaak. Ik heb dus echt in z'n totaliteit meer dan 60 euro betaald voor 2 sleutelhangers waarvan 1 ook nog eens kapot is. Urgh ik wordt er gewoon weer misselijk van terwijl ik het hier typ. :( VOLGEND ONDERWERP AJB

Klopt! Alles bij Goodsrepublic (en hun zusterwinkels zoals Doujinrepublic etc.) is inclusief verzendkosten. Nou zijn ze nog steeds niet goedkoop, maar dit maakt hun prijzen wel echt veel acceptabeler. Zeker als ze net 1 zeldzaam dingetje hebben en je verder geen zin/tijd/budget hebt om bij andere winkels een mandje te vullen.

Oh! Een goede vriendin van me is mega fan van Eyeshield 21 al zal ik eerlijk zeggen dat ikzelf nooit meer dan een paar episodes van z'n anime heb gezien. :x Ben jij er ook fan van of nu het voor het eerst aan het meemaken?

Oh bah wat een naar nieuws om te horen over je moeder. :( Dus ik denk dat dit inhoudt dat zij, en jullie allemaal dus, er vanuit moeten gaan dat ze voortaan alles fysiek rustig aan moet doen en vaak moet rusten? Ik hoop in ieder geval dat ze niet te veel pijn heeft...

Ja en nee? LOL. De software op de computers is inderdaad nieuwer, maar deze afdeling heeft een groot deel van het werk nog niet gedigitaliseerd, waardoor ik letterlijk met dossiers en archiefkasten werk. ^^'' Dus qua computers loopt het er op vooruit, maar qua de verwerking op de afdeling achteruit. :') Achja, het werk kan tenminste wel redelijk efficient worden gedaan, ookal is die niet goed voor de bomenkap met al het letterlijke papierwerk dat we aan het doen zijn.

De prijzen voor een elektrische auto worden wel elk jaar beter, dus ik hoop dat als onze huidige auto het begeeft (waarschijnlijk in een jaartje of 2-3 tbh :P ), de prijzen realistischer voor ons zijn. Maar het grootste probleem is ook hier het mega tekort aan laadpalen. De meeste mensen laten er dus thuis een bouwen, maar verder zijn er alleen gelimiteerd in een paar grote steden laadpalen. Met hoe ver de techniek nu is zou je qua afstand waarschijnlijk wel op en neer kunnen naar de meeste banen (de meeste NL'ers hebben 1 uur of minder reistijd per enkele reis), maar ik gebruik mijn auto voornamelijk voor familiebezoeken waarbij een enkele reis vaak al 2,5-3,5 uur is en dan red je mogelijk wel een enkele reis, maar de weg naar huis terug niet!

Voor zover ik weet hebben wij voorlopig geen stakingen *klopt af*, maar ze gaan hier wel in september heel veel werk aan het spoor verrichten. Nu is dit werk aan het spoor wel voor het goede, want we krijgen een extra treinbaan (nu zijn er namelijk maar 2 banen, voor beide richtingen, dus als een trein stuk gaat of vertaging krijgt, zit een hele richting vast), maar helaas zal ik dus voor waarschijnlijk heel de maand september veel vervangende bussen moeten gebruiken, wat elke dag variabel 15-60 minuten per enkele reis extra reistijd er aan plakt... Welp.

Wat voor brugproblemen heeft de trein die je gebruikt? Dat deze vaak open staat waardoor er extra wachttijden zijn?

Ja, het weer is ook nogal absurd hier. Vandaag is het een dag met tropische buien geweest, maar gisteren en eergisteren moest ik echt lange mouwen naar buiten aan door de kou. Nu wordt het morgen nog een dagje met tropische buien en zou het zondag weer normaal zomerweer moeten zijn? :') Nouja, we gaan het zien, je kan echt niks voorspellen op dit moment, beter mezelf kleden met zoveel mogelijk laagjes aan zodat je jezelf steeds kan aanpassen op wat het weer nu weer gaat doen. xD

Als het weer zo weird gaat blijven, is het waarschijnlijk safer om in de herfst te plannen naar de dierentuin te gaan, net zoals ik met mijn familie ga doen. :P

Ik ben nog redelijk lastminute naar Detective Pikachu in de bioscoop gegaan. Het was wel aardig, Ryan Reynolds deed het leuk en de soundtrack had veel nieuwe versies van oude Pokemon nummers. Het plot van de film zelf was alleen gigantisch voorspelbaar en dus echt een beetje familie/kinderfilmvibes. Het was niet een slechte film of beledigend naar de franchise, maar ik was ook niet hyped ofzo. Het was ergens wel geinig om op het grote scherm weer eens Pokemon te zien, omdat de anime films hier al jaren niet meer in de bioscoop getoond worden.

De UK is nu ook weer lekker een puinzooi met die May die afstapt. xD Waarschijnlijk zal haar opvolger dan wel ook pro-Brexit zijn, maar die persoon moet het dan zo goed als van voren weer opstarten, dus succes. :')

Ik vindt het vreemd dat zo veel mensen talen als 'makkelijk' zien, ik denk dat het komt omdat het meer gebruikelijk is dat iemand goed is in taal, dan dat ze goed zijn in wiskunde of scheikunde?

Dat 'niet je best willlen doen' is iets dat eigenlijk altijd terug blijft komen. Vroeger dacht ik dat het meer een soort van kinderachtig gedrag was en dat deze mensen nog niet de goede skills en motivatie hadden ontwikkeld, maar hoe meer banen/opleidingen ik zelf meemaak, hoe meer het duidelijk voor mij wordt dat het echt ene persoonlijkheidsflaw is die van generatie op generatie vaak gaat? Zo is bij mijn nieuwe baan ook echt net het volgende gebeurd: Van onze lichting van 4 nieuwe werknemers heeft er eentje het kort na het halen van zijn proeftijd laten weten te stoppen omdat 'hij het werk toch niet zo leuk vond als verwacht'. Pardon? En het gaat hier om een man van in de 50 met 3 kinderen! Als je in Nederland uit eigen keuze met een baan stopt, vervalt al je mogelijk recht op uitkeringen, dus zijn actie betekend letterlijk dat al zijn inkomen per direct stopt. Zelfs al werkt zijn vrouw (ik kende zijn persoonlijke situatie niet echt goed), hoe kan je nou zo luchtig zijn over stoppen met een baan als je een gezin te onderhouden hebt!! En zo zet je toch ook een verschrikkelijk voorbeeld voor je eigen kinderen? Gewoon opgeven een baan te doen 'omdat het niet zo leuk is'. Ik kan er echt niet bij!

Ik had ook op de middelbare school veel mensen die moeite hadden met geschiedenis en we hadden ook maar 2 hele kleine klasjes die er in eindexamen deden, ondanks dat het een verplicht vak voor iedereen is in de eerste paar jaren middelbare school. Ik weet niet waarom zo veel mensen het saai vinden. Voor mij voelt het alsof ik verhalen uit mijn hoofd aan het leren ben, hoe andere culturen en tijdperken dachten, hoe dat ons bracht waar we nu zijn, ik vindt het hartstikke interessant! Maar euh, blijkbaar is dat niet gebruikelijk om te vinden/denken. xD

Oeh, interessant! Bij Salem denk ik meteen aan souvenirs met zwarte katten en naslagwerk-boeken, weet niet of het ook echt zo is? xD Heb je inmiddels het souvenir al gekregen?

Iets in Amerika wat nog echt op mijn bucket list staat om te doen is zo'n "murder mystery weekend" bijwonen die ze daar organiseren in oude gebouwen. Dus een escape room/detectiveverhaal met acteurs in een plek waar je tegelijkertijd logeert. Mijn man en ik zijn dol op zulke spellen en het lijkt me echt een unieke ervaring om zoiets mee te maken op een locatie waar je dan ook echt 3 dagen "vast" zit. Nu klinkt het heel creepy terwijl ik het zo typ, maar hopelijk snap je waar ik over praat LOL.

Heb jij nog iets gehoord over een 'aftermath' van die 2e Golden Week? Ik niks namelijk, dus het zal wel meegevallen zijn?

*edit* Ik had nog wat onbeantwoorde PM's van je en nieuwe dingen om te delen. Om het nog een beetje overzichtelijk te houden voeg ik het maar toe bij deze nog niet beantwoorde comment? :P

Heb je inmiddels goed de hitte overleeft en je kamer goed kunnen opruimen?

Ik zag pas een super grappig peper- en zoutvaatje en ik moest aan je moeders' collectie denken. xD

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/712fmQDQ3cL._SX425_.jpg

Je had me ook nog gevraagd hoe het nu zit met of we inmiddels alles voor mijn man rond hebben...ja en nee? Elke keer denken we klaar te zijn en dan komt er weer wat nieuws. ^^'' Op dit moment zitten we uit te zoeken wat we kunnen verwachten met de belastingaangifte voor zowel NL als FI en of we extra geld apart moeten houden voor mogelijk hoge rekeningen. Ondertussen zijn we ook nog steeds fouten aan het "repareren" bij allerlei instanties van het feit dat onze gemeente zijn verhuisdatum verkeerd heeft genoteerd... *sigh* Ik hoop dat er nu dan eindelijk binnenkort een einde in zicht komt...

*edit* Nog een onbeantwoorde PM waar ik ff op antwoord. xD

Over de Ichigo 100% anime: Die zal waarschijnlijk wel een einde hebben, ookal voorspel ik ergens wel dat hij een (mini)harem zal blijven hebben ipv voor 1 meisje kiest LOL. Of hij kiest een meisje, maar de anderen blijven hem nog steeds lastig vallen. :P

Ik last toevallig wel ergens in de comments hier een tijdje terug dat One Piece z'n Engelse vertaling toch wel een beetje moeite heeft en elk nieuw deel komt met een lagere oplage. Als een vertalende uitgever bij elk hoger genummerd deel de winst ziet dalen, terwijl ondertussen deel 1 t/m 10 wel vlot verkopen, dan tsja... Dan wordt het bijna een 'eet wat verlies om je kleine groepje hardcore fans blij te houden'. ^^''
3 months ago
0pt
Hoi! Nee joh, ik ben allang blij om weer van je te horen! Hopelijk gaat het goed met je, ondanks alle chaos privé. Heb je ook een beetje je verjaardag nog leuk kunnen vieren?

Mijn ouders zijn nog wel het type om idd paasversiersels enzo te halen. Ik weet nog toen ik op mezelf ging wonen dat ik mezelf vertelde dat ik, om toch nog iets van de feestdagen mee te krijgen, ik toch altijd wat kleine versiersels neerzette. Dingen zoals een klein kerstboompje en een chocoladesinterklaasje die ik dan pas na sinterklaas opeet enzo. :P Maar over tijd is dit steeds vaker vergeten en afgelopen kerst hebben we er niet eens aan gedacht om de kerstspullen weer uit te zetten. >.< Eigenlijk moet ik me dat toch wel aanleren, zeker omdat we alles al in huis hebben. ^^''

Had ik trouwens deze buste gedeeld die ik heel graag wil hebben? ITEM #806156 Deze gaat een FORTUIN kosten...ahahah. TT^TT

Gecco is heel raar met availability, maar over het algemeen zijn de releases behoorlijk gelimiteerd, dus doe je het beste aan pre-orderen of direct na release ergens kopen. Ik zag pas toevallig dat Archonia wel de recente Metal Gear Solid Gecco statue op pre-order had, dus wellicht kan je ook vragen of zij die van Naruto kunnen regelen voor je?

Er zijn behoorlijk wat absurde Naruto items op de markt, van gekheid weten de fabrikanten bijna niet meer wat ze moeten doen om nog op te vallen LOL. Ik bezit van sommige franchises ook items waar ik niet zo goed weet wat ik er mee moet eigenlijk, LOL. Zo kwam ik pas deze weer tegen: ITEM #144306 , ookal zegt de database entry het niet, dit zijn JUMBO cards. Oftewel, zo gigantisch groot dat je er niet normaal mee kan spelen. Ter referentie, hier is een foto er van naast een normaal sized figuur: PICTURE #1196285 . o.o

Nu we toch hier het over hadden, vond ik het even leuk om door m'n wenslijst te gaan en wat andere gekke items te bekijken. xD
Shotglaasjes: ITEM #338482 (ookal past het wel bij de setting van de serie, LOL)
Neppe sleutelset: ITEM #638401
Toetsenbord: ITEM #70568 Die ga ik dus nooit vinden ever... OTL
Wat waarschijnlijk het vreemdste is dat nu naar mij onderweg is, is deze drinkbeker: ITEM #407208 , blijkbaar eentje die specifiek goed is voor warme dranken, maar ik weet niet of ik dat aandurf met een collectible. xD

Interessant hoe ik Mizuki nog nooit heb gezien terwijl ik wel steeds die andere twee Boruto kids zie. xD

En ja! Kort geleden, niet te geloven, ze hebben me een hele nieuwe figure gestuurd! :O Nou is de figure in 1 piece en kon het eigenlijk ook niet anders, maar ik had gewoon niet verwacht door hun nogal apolegetic e-mails dat ik iets van waarde ging krijgen LOL (maar dat kan ook een beetje in de Japanse cultuur zitten xD). En ik heb nog een 'gelukje' met een bad QC figure, ik heb van een vriendin haar bad QC Aoba ITEM #549359 kunnen overnemen! Hij heeft inderdaad wat gare mankementen zoals dat één been niet goed geplaatst is en dat er paint defects zijn op de see-through stukjes, maar ik ben super blij met 'm, vanaf een afstandje zie je het niet! Die figure is zo buiten mijn budget dat ik anders hem waarschijnlijk nooit zelf had gekocht. Nu heb ik 'm toch! :)

Tjsa, wat hier nogal messed up is, en wat er waarschijnlijk invloed bij had, is dat tegenwoordig bijna alle bedrijven en overheidsinstellingen de voorselectie laten doen door een uitzendbureau. Dan moet je dus bij een uitzendbureau tests doen en 1 of 2 goede interviews hebben en dan pas ga je op gesprek bij de echte werkgever. Dan heeft het uitzendbureau je dus alvast 'goedgekeurd' en is het vaak alleen een kwestie van de final selectie overleven. Vaak heeft dan een bedrijf 1 of 2 posities, maar laten ze minimaal 5 op gesprek komen en kiezen ze de beste. Dus eigenlijk is iedereen (over)geschikt voor de positie, want anders hadden ze die uitzendbureauselectie niet overleefd, en dan doet de werkgever z'n favoriet(en) kiezen op basis van CV/persoonlijkheid/match bij het bedrijf etc. . Bij andere vacature had ik ook zoiets: Ook een gesprek via een recruiter en toen bleek het dat blijkbaar de werkgever waar ik op gesprek kwam een 'moeilijke klant' voor ze was en ze zo goed als iedereen steeds afwezen, dus toen de recruiter mij telefonisch afwees, vertelde hij me er meteen bij om het niet persoonlijk te nemen en dat hij al heel veel geschikte mensen naar deze werkgever had gestuurd, maar ze maar niemand accepteerden. :') Geen idee naar welke naald in een hooiberg dat bedrijf zat te zoeken, maar de recruiter wist het duidelijk ook niet LOL.

Over die andere 2 banen waar ik het de vorige keer over had: Helaas allebei noppes. Eentje heeft me afgewezen en de andere heeft me geghost ondanks dat ik zelf nog extra er achteraan ben gaan bellen (hoe moeilijk kan het nou zijn om een eerlijke 'nee' te zeggen naar iemand die gewoon afsluiting wilt...?). :/ Maaarrrrrrr ik ben wel net vorige week aangenomen voor een baan en heb daar deze week al het papierwerk voor afgerond, volgende week mijn eerste dag, wooh! :D En ik ben ook nog eens goed terecht gekomen: Een financieel administratieve baan bij een overheidsinstantie. :D Precies wat ik wilde: Ik wil weer administratief aan het werk en had zeer de voorkeur voor overheid, beide is gewoon gelukt, wow! En om het nog extra leuk te maken: Een hele lieve oud-collega van mij van een eerdere baan gaat nu ook weer mijn collega zijn. :D Na mijn afgelopen maanden verdrietig weinig uren te hebben gemaakt op werk en door bakken aan afwijzingen en irritante sollicitatiepraktijken te moeten gaan in mijn vrije tijd (breek me de bek ook niet open over deze LOL), is er dan eindelijk weer een lichtpuntje en ik kijk ook uit naar mijn eerste dag. :) En niet geheel onbelangrijk: Ze hebben gewoon goede koffiemachines met echte bonen in plaats van de troep die ik bij afgelopen banen heb lopen drinken LOL.

Er komt wel één financieel nadeeltje kijken bij die nieuwe baan: Ik moet een best wel duur OV-abonnement er voor afsluiten en die krijg ik dan elke maand, 2 weken na de laatste reisdag, pas terugbetaald. :/ Dus dit kost me behoorlijk wat geld privé dat ik moet gaan voorschieten (2 maanden dus, en dan pas halverwege de 2e maand krijg ik de 1e maand terug) en ik had het al redelijk krap door m'n weinige uren van mijn laatste baan. >.< Nouja, nu was ik toch al een tijdje zuiniger aan het doen, maar ik had echt op een happy shopping spree willen gaan met het goede nieuws van een baan, maar nu moet ik me inhouden. xD Ik heb al wel plannen voor mijn 1e en 2e loonstrookje LOL:
1e loonstrookje: Allemaal leuk Japans snacks en drinken van Candysan halen. xD
2e loonstrookje: Mits deze nog steeds in stock is, een dakimakura halen die ik heel graag wil.
^Zie je wel, ik kan budgetteren LOL.

Ik raad Polar Bear Café heel erg aan! Inmiddels ben ik bij episode 45 en heb ik 'm bijna af. Was van begin tot eind cute, ookal zijn er wel een paar hele dramatische episodes richting het einde. :') Ik heb in de tussentijd ook Steins;Gate 0 bijna afgekeken, ik kan me niet meer herinneren of we het ooit over de eerste Steins;Gate hebben gehad? Voor ik op een lange ramble over dat nieuwe seizoen ga. :')

Wow, dat is wel echt raar met Mandarake. Nou moet ik wel zeggen dat jij de enige bent die ik ken die nog actief daar koopt, dus ik heb niet echt andere recente ervaringen waar ik van gehoord heb. Zou Mandarake nu meer z'n focus hebben op de fysieke stores? Bij Suru duurt het ook altijd een eeuwigheid (1-4 weken) voordat ze confirmen of dingen wel/niet in stock zijn (ookal is het wel zo bij Suru dat het meestal wel klopt met dat als iets uitgecheckt is in je mandje is, dat het voor jou is). Hoe dan ook, bij Suru is de reden (en mogelijk is dit ook voor Manda), dat ze steeds meer 'wereldwijde otaku toeristen' hebben en dat daarmee de fysieke winkels zo goed lopen dat online stores nog meer op de achtergrond gaan (echt een omgekeerde wereld van hoe het hier is). Ik las pas ook dat er zo veel niet-Japans-sprekende mensen tegenwoordig naar Comiket komen, dat de doujinshi-markt daarmee ook steeds wereldwijder wordt. Eerder was het voor Japanners moeilijk om te bedenken dat mensen boeken wilde kopen in talen die ze amper kunnen lezen.

Ik vindt de AmiAmi website echt verschrikkelijk om te browsen. >.> Zeker die tweedehands sectie. Dus dat helpt mij ook niet echt met de site nog minder gebruiken LOL. Over DHL gesproken, heb ik toevallig vandaag (of eh, ok nu gisteren dan LOL) iets grappigs mee gehad: Een poster dat verzonden is uit de USA met DHL werd bezorgd en ik was 100% overtuigd dat het gewoon met een DHL bezorger zou komen, maar het was zomaar PostNL geworden in Nederland?? Ik wist niet dat dat kon? DHL prijst zichzelf juist om alles zelf in hand te hebben, net als FedEx enzo?

De enige frames die mensen nog kopen is die met 'Live, Love, Laugh'. xD Ook is het steeds meer in om stencils/stickers op je muur te hebben en om weer gek te verven. Lijsten zullen wel uit de mode zijn?

Ik hoop het ook, een directe vlucht van BE of DE naar JP zou voor mij een lange autorit of een korte overstap betekenen en dat lijkt me zo veel fijner dan de vage Aziatische plekken waar ze je vaak laten overstappen. Alsof je nog niet genoeg cultuurshock hebt, dan mag je ook nog eens in Thailand of Maleisië je weg gaan vinden naar je goede vliegtuig. >.<

Over de douane trouwens, ik ga door momenteel echt door een hel mee, hoor me uit. >.> Ik doe ff een copypaste van wat ik op Aniway wil posten, als je dat niet erg vindt:

MaakieDe reden dat er vertraging was, was omdat PostNL de administratie van de, wat uiteindelijk een kleine envelop blijkt, fout heeft gedaan. Er is een knoepert van een douanerekening geplakt aan een envelop met 2 sleutelhangertjes er in die minder dan de helft van de waarde hebben voordat douanekosten plaats horen te vinden. :/ Duidelijk dus iemand die een 0tje te veel ergens heeft getypt of de envelop verward heeft met een ander pakket, want die prijs is echt absurd.

Ik ga naar de klantenservice chat er mee en ze laten me weten dat het enige dat ik kan doen het betalen is, en dan achteraf (als het bewijs van mijn kant klopt) ik het volledige bedrag terug kan krijgen. Aangezien ik goed bewijs aan mijn kant heb (er zit letterlijk een verzendbewijs op de envelop die de waarde laat zien), ga ik de volgende dag naar het postkantoor om 'm op te halen en te betalen. Daarna dien ik het klachtenformulier in met bovenstaand verhaal.

Ik krijg vervolgens op het klachtenformulier het volgende te horen:
- Behandeltijd van 3 tot 4 maanden, want tsja, we willen eerst al ons geld terug van de Nederlandse douane voordat we jou gaan betalen waar je recht op hebt.
- Alleen schriftelijke behandeling, je moet een brief typen + al je bewijzen uitprinten en in een envelop opsturen. Ohja, en vergeet niet dat je ook makkelijk 2 postzegels minimaal op de envelop moet plakken, mag je ook zelf voor dokken.
- Geen recht op administratiekosten à 13 euro terug. Het is onze fout, maar we verwachten dat jij er voor betaald! xx PostNL :D

https://i.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/029/433/holdup.jpg

Dit is niet wat me eerder verteld was door de klantenservicechat, wtf!!! En als ik dan geen recht zou hebben op die 13 euro terug (administratiekosten die PostNL door zijn eigen fout heeft gemaakt, die kosten hadden er niet hoeven zijn als ze gewoon de envelop hadden bekeken), dan is het bijna niet de moeite waard om door een papierwerkmolen te gaan en al m'n bewijzen uit te moeten gaan printen. Dit kost me mogelijk in printerinkt + postzegels om het op te sturen zelfs meer geld dan ik terug kan krijgen!!!

Absurd gedrag en absurde werkwijze van PostNL weer. Het zal wel op de post moeten omdat ze het weer doorsluizen aan de douane, maar ik ben nog het meest pissed om dat ze verwachten dat een klant opdraait voor de kosten van hun fout. Ik ga nog even ruziën met de klantenservice er over, maar waarschijnlijk mag ik van hun die sleutelhangers steken waar de zon niet schijnt. Thanks, PostNL! Goede manier om compleet de lol van wat items die ik ging ontvangen weg te halen.


Dus ja, ik ben HEEL boos op de douane en PostNL. >:(

Ja, heel veel mensen vinden Goodsrepublic overpriced, wat ze ook wel zijn...maar ieder item is inclusief shipping, wat het al wat redelijker maakt, zeker als het 1 losse doujinshi of sleutelhanger is ofzo die je wilt. Minder populaire sleutelhangers zijn bijvoorbeeld rond de $10, wat eigenlijk dan maar $5 of $6 voor shipping is.

Oh wow, nice! :D Ik ben zelf dus nooit zo ver in de FMA manga gekomen, maar let me know wat je er van vindt. xD Zelf plan ik de komende tijd om veel meer te gaan lezen, aangezien mijn nieuwe baan met aardig wat reistijd komt kijken en dan neem ik liever een goede gewoonte op dan dat ik op m'n 3DS of telefoon ga klooien LOL.

Oh jeetje, dat is het omgekeerde van mijn reactie hierboven, niet nice. D: Wel fijn dat het met je moeder goed is afgelopen. Hopelijk is er dan deze donderdag meer duidelijkheid.

Mogelijk zijn ze er al op de achtergrond mee bezig om die nieuwe software en systemen te ontwikkelen, maar duurt het gewoon heeeeeeeeel lang voor dan ook iedereen weer overal nieuwe computers krijgt enzo. Ik ga er in ieder geval achterkomen of er *iets* van verbetering is als ik volgende week mijn nieuwe overheidsbaan start. xD

Toen ik pas mijn ouders bezocht in de Randstad zag ik al nieuwe borden over dat ze nog strenger op die autoregels gaan zijn, die borden stonden zelfs in woonwijken! Gaan ze dan al die bewoners verplichten om een auto van minder dan 10 jaar oud te hebben? >.>

Vanaf volgende week ga ik dus ook weer elke dag met het OV en in mijn eerste week is er meteen een landelijke stakingsdag. ^^'' En mijn nieuwe werkgever is bijna niet te bereiken met de auto, ook inderdaad parkeren is gelimiteerd en niet bij de buurt van het gebouw. Welp. Nouja, verder zou de treinrit wel chill moeten zijn. Ik zit op één traject van begin tot eind, dus dan kan ik zonder al te veel nadenken lekker vroeg de trein instappen omdat deze al klaar staat en pas als de trein stopt bij het eindpunt hoef ik er uit. :) Hopelijk wordt het voor jou ook wat beter met de trein!

Het weer is nogal bizar hier geweest sinds de laatste keer dat wij praatte LOL. We hebben een lange periode met nonstop regen gehad en nu pas sinds de laatste paar dagen is het afwisselend regen en droog. De temperatuur is nu ook redelijk hoog, rond de 20 graden en de komende voorspelling is dat het zo warm blijft met wisselvallig regen. Beetje jammer, je kan dus niet in de tuin zitten of BBQ-en, omdat het dan elke paar uur weer een tijdje regent. ^^'' Achja, het lijkt er tenminste op alsof eindelijk de lente hier begint in eind mei LOL. Wie weet krijg ik eindelijk eens goed weer op mijn verjaardag! *klopt af*

Ik heb trouwens sinds mijn TomTom kuren een backup GPS app op m'n telefoon gezet, die zeker niet perfect is, maar wel echt een goede backup, anders kan je die ook installeren? Hij heet 'Nokia Here' en is gratis te gebruiken zonder internetverbinding (mits je de maps download op de telefoon).

Toevallig zijn mijn man en ik pas door kortingskaartjes op impuls een dagje dierentuin gaan doen. xD We hadden door slecht weer op mijn man z'n verjaardag nog niets gedaan er voor, dus de eerste dag erna met goed weer, werd het de dierentuin. :D Onze lokale dierentuin is 2 jaar geleden verbouwd en sindsdien hadden we het nog niet bezocht: We waren positief verrast! :O Veel groter en uitgebreider dan we hadden verwacht! En bij heel veel dieren hadden ze gewoon gebieden waar ze los liepen en jij ook doorheen kon. Dus we zijn heel dichtbij allerlei leuke dieren gekomen met mijn hoogtepunt dat ik tussen drie ringstaartmaki's in kon zitten. xD Verder ook heel veel prairiehondjes die vooral mijn man interessant vonden LOL.

In mijn ervaring zijn de meeste dagjes uit in je eentje alsnog leuk, maar is het wel leuker om met vrienden/familie te gaan, ja. En wow, dat klinkt wel als een goede deal met dat abonnement dan! :O Hier kregen wij ook heel veel korting op een abonnement bij ons entreeticket, maar tsja, zelfs al kan je er vaak en goedkoop heen, de lol gaat er voor mij een beetje af als je naar een bepaalde plek te vaak gaat.

Het is verzonden met die slome shipping methode die wij ook vaak deden met onze pakketjes, dus op dit moment heb ik nog geen idee wat de damage is van zijn goedkope deal-figure. :') Wellicht kan ik het je over een maandje vertellen!

LOL. Ik zie het al helemaal voor me. In de kassa met je pornokaart, wel even ID-checken, wil je ook een komkommer mee? LOL. Ookal voelt het wel meer safe om dan een keer beschamend een pornokaart te kopen dan je ID online in te gaan zenden... Maar zelfs dan zie ik nu al 1000 loopholes. Dan koop je toch lekker een kaartje en open je een account en dan geef je die account door aan je 15-jarige neef? :P Hoppa, kan die ook bij de porno. XD Vaag gedoe inderdaad.

Hrrm I see, ja wij hadden ook één zo typisch pakket met de vakken daarin die voornamelijk werken met je handen waren (vakken zoals techniek enzo) en talen, dat werd ook gezien als 'de vakken voor de niet zo snuggere mensen', wat behoorlijk oneerlijk was zeker omdat die talen echt niet zo makkelijk zijn als mensen het laten lijken...

Algemeen hebben anime-mensen vaak een laag aanzien bij opleidingen... ^^'' Zelf heb ik dus eerst een algemeen eerste jaar gehad in mijn opleiding, waarbij je gemixt media, technische en artistieke vakken had. Dat basisjaar had veeeeeeeel mensen die van anime hielden en die werden er echt op afgeknald dat ze niet in animestijlen moesten werken bij de artistieke vakken enzo. Een groot deel van die animemensen heeft inderdaad ook niet het eerste jaar overleefd, maar dat kwam meer omdat ze moeite hadden met de werkdruk dan dat ze anime in hun werk forceerden enzo. Eigenlijk...dit gaat een beetje lomp klinken, maar ik merk ook veel van dat soort type mensen in de anime scène op cons enzo. Die veel motivatieproblemen hebben en dan ook niet echt lijken te willen werken aan verbeteren. Dan heb ik soms moeite om die mensen niet door elkaar te schudden. xD Niet dat mijn opleiding en werkverleden allemaal vloeiend verliep, maar ik deed tenminste m'n best. :P

Maarja, specifiek op Japanologie opleidingen is het dan dus dat mensen voornamelijk van anime en andere Japanse media houden en die opleiding is juist ook heel heavy op cultuur en historie. Dus veel verliezen dan interesse als ze door droge kost moeten gaan zoals specifieke rangen bij de samurai's en alle details van wat ze in de wereldoorlogen deden.

Wij moesten wel wachten tot na die Golden Week voordat Suru het pakketje naar m'n proxy verzendde, maar het was wel letterlijk de dag erna op de post naar haar en zij heeft het nog dezelfde dag weer naar ons gestuurd, dus weinig vertraging. :) Ik las trouwens ook dat veel bedrijven die Golden Week halverwege zat werden en toen weer opengingen. ^^'' Dus heel veel bedrijven zijn maar ~3 dagen dicht geweest uiteindelijk.
5 months ago
0pt
Sorry dat ik een beetje laat ben, ik hoop dat je een goede dag had! :)

https://i.pinimg.com/originals/70/0d/f9/700df9bed1c1314b480104db2bf8cc4f.jpg
5 months ago
0pt
Hey, geen zorgen hoor, hoop dat het daar wat beter gaat! En hopelijk fijne Pasen gehad, mocht je dat vieren!

Kwam trouwens pas weer wat Naruto spullen in de database tegen, weet niet of je deze had gezien? ITEM #827857 <-- deze gaat duur worden!!! En wtf is dit dan ITEM #827876 LOL.

Had je trouwens ook dit gezien twitter.com/nb_... ? Zo te zien komen er ook meteen heel veel exclusive items bij kijken...goed en slecht nieuws dus. :P Wie is eigenlijk dat blauwe kind? Ken alleen die andere 2 LOL.

Ik heb nog niks van Kotobukiya ontvangen, nouja de tracking code LOL. In Nederland kunnen wij alleen nog slome surface shipping of juist hele snelle/dure shipping ontvangen, dus ik ga er van uit dat ze voor de eerste optie zijn gegaan. ^^'' En dat zou betekenen dat ik het waarschijnlijk rond dezelfde tijd als de slome proxy orders die ik nu heb zal ontvangen, dus ergens in juni/juli.... ^^'' Achja, ik ben geduldig. Ben allang blij dat Koto iets naar me gaat sturen!

Ik heb uiteindelijk niet die baan gekregen, want...

*tromgeroffel*

Ik was overgekwalificeerd!

https://media.giphy.com/media/3o7WTqo27pLRYxRtg4/giphy.gif

Ik weet nog eerder dat wij hier een grote discussie over hadden en jep jep, ze zijn te bang dat ik weg zou gaan naar een betere baan en/of dat ik te overheersend zou zijn op de werkvloer als ik dan wel er zou werken. Toen ik daar op mijn laatste interview kwam, hadden ze meteen al mijn overkwalificatie als grootste minpunt van mij staan en ging het interview er vooral over dat ik dit moest verdedigen. :/ Dus ik probeerde het steeds in goede banen te leiden en te praten over andere kwaliteiten die ik had, maar het wilder niet baten. Verder had de recruiter die mij had doorgestuurd naar ze, meerdere fouten in de vacature staan tegenover wat de baan écht inhield, dus hierdoor ontspoorde het gesprek een tijdje. Uiteindelijk kon ik mijn 'onschuld' bewijzen doordat ik het papierwerk van de recruiter in de tas had zitten, maargoed, ik had er al een beetje het gevoel bij dat ze me niet echt zaten zitten en het meer op aandringen van die recruiter kwam dat ik daar mocht zijn. :/ De recruiter stond wel achter me en heeft later ook zijn excuses aan me aangeboden voor de fouten die hij had gemaakt, maar het was al te laat...

Verder zijn veel andere banen waar ik op reageer bij de overheid, via het netwerk dat ik nog heb van toen ik er eerder werkte, maar die banen zijn ZO populair dat ik tot nu toe vooral 'preventieve afwijzingen' van ze krijg. Oftewel dat ze me mailen met 'je bent afgewezen tenzij we je nog bellen voor [datum]'. Ookal lijk ik dan redelijk geschikt, zakt de moed me toch wel een beetje in de schoenen als je dan steeds hoort dat er zo veel reacties zijn gekomen dat ze de meeste niet eens persoonlijk kunnen behandelen.

Maargoed, dan twee lichtpuntjes: Een baan waar ik het gevoel heb goed voor te staan (dus ook niet overgekwalificeerd) heeft mij laten weten dat ik door de eerste elektronische selectie ben gekomen. Het tweede lichtpuntje is dat ik tussen de troep op vacaturesites een klompje goud te hebben lijken gevonden: Een baan waarbij 50% van de taken direct aansluit op mijn vorige baan en de andere 50% direct op mijn vrijwilligerswerk! Dus met veel zweet op de rug gesolliciteerd, het klonk echt te goed om waar te zijn dus ik hoop dat het iets wordt. xD Hopelijk binnenkort meer! Alleen dat 'binnenkort' houdt bij de meeste banen in dat het makkelijk weer 2 weken wachten kan zijn. Ik weet niet hoe het in BE is, maar hier komen banen maar in 2 vormen: Veel te slome selectieprocedures, of selectieprocedures met paniek en dat je meteen een dag na je final interview moet beginnen. Beiden zijn op hun eigen manier een beetje vervelend, dus ik kan echt niet wachten tot ik weer aan de bak ben en hier niet meer over na moet denken. Je kan echt privé totaal geen afspraken plannen op deze manier, want er komt steeds weer iets tussen. ^^'' Net ook weer een doktersafspraak moeten verzitten omdat een recruiter met me wil bellen vrijdag.

Nee, Polar Bear Café is eigenlijk al redelijk 'oud'. Het is echt supercute, ben inmiddels halverwege zo ongeveer, alle dieren hebben zo schattig hun eigen persoonlijkheid. Ze hebben ook een figure van Panda ITEM #199717 gemaakt LOL.

Heh, dat is vreemd wat er aan de hand is met Mandarake. Zou het moeizamer gaan met alleen internationale orders of met alles samen...? Super vaag, hoop dat het beter voor je wordt! Of je focus dan maar op een andere winkel gaan leggen...

Ik heb op AmiAmi pre-owned wel redelijk vaak goed geprijsde prize figures gevonden, maar de prijzen voor hun tweedehands scaleds kunnen nogal variëren. Ik heb wel één keer 'overpriced' een tweedehands scaled figure bij ze gehaald omdat die simpelweg bijna nooit te koop kwam elders. ^^''

Vroeger stond de HEMA hier er bekend om een gigantisch aanbod van frames te hebben, maar tegenwoordig is die selectie kleiner en lagere kwaliteit (terwijl het wel nog steeds ongeveer even duur is :/ ). Anders voor jou een tip om te kijken bij tweedehands winkels? Koop een random ingeframed iets en gooi het poster/de affiche er uit van de vorige eigenaar, LOL.

Ik denk dat Japan sowieso een redelijke cultuurshock wordt, LOL:

https://pics.me.me/when-you-go-to-japan-and-people-dont-talk-with-5254575.png

Ookal kijk ik er wel naar uit hoe alles efficienter en schoner daar zou zijn. :) En de mooie natuur en tempels natuurlijk. Ik hoop dat de plannen eind 2020 door kunnen gaan. Gisteren dubbelcheckten we ons budget nog even en het gaat goed! Het enige dat roet in het eten zou kunnen gooien of zou kunnen betekenen dat we op een paar dingen moeten besparen, is als ik niet direct aansluitend weer een nieuwe baan zou hebben in juni. Maar dingen waar we dan op zouden besparen is waarschijnlijk goedkopere vlucht (vaker overstappen) en goedkoper hotel (minder luxe of minder dichtbij voorzieningen). Ik vindt wel dat ik een netjes budget moet hebben om eenmaal daar gewoon de dagjes uit te kunnen doen die ik wil, lekker uit eten etc. :P

Ah, ik dacht dat je zo groot HP fan was dat je wel het main trio wilde hebben. xD Ik ben zelf indifferent over Ron/Hermelien, maar ik vindt wel dat de face expression van Ron spot-on is en ik vindt het haar van Hermelien echt mooi gesculpt. :O

Oh~ Dan eerder prize items ringen, dus dan niet van die dingen met echt zilver/goud of diamanten enzo? Ik heb wel eens van sommige series volmetalen ringen gezien en die zijn over het algemeen niet heel duur om te maken.

Vijf pakketjes van AmiAmi?! Wow! Geen wonder dat je geen budget had om met onze group order mee te doen LOL. Die verzending van al die pakketjes gaat vast pijn doen. :P

Goodsrepublic geeft wel gratis wereldwijde shipping op elk item, dus daarom zijn ze 'beter' als je maar 1 of 2 losse items zou willen. Maargoed, nog steeds ben ik meer een voorstander van eens in de zoveel tijd splurgen op Suruga-Ya en dan zo af en toe een pre-order of wat aanbiedingetjes elders. xD

Als je het via een vertrouwd bedrijf doet, moet het wel goed komen. Ik heb zelf voor 3 maanden gewerkt voor de Thuiszorg en wij hadden best wel harde toelatingseisen, plus je hoefde maar één keer betrapt te worden op iets (zoals diefstal van iets kleins) en je werd meteen met je BSN geregistreerd en mocht die baan nooit meer doen.

En ai, hopelijk gaat het goed als ze overnacht moet blijven, sterkte!

Tsja, het enige dat ze aan ons doorgaven is dat het gewoon veel te duur was om de systemen te vervangen, aangezien er dan ook volledig nieuwe software geschreven zou moeten worden, iedereen nieuwe computers moet gaan krijgen en ga zo maar door. Dat vinden ze niet de moeite waard als alles 'voor nu' nog 'goed' gaat. We hebben wel toen ik er nog werkte zo'n Anonymous-dreiging een keer gehad, maar voor zover wij weten hebben ze nooit echt geprobeerd te hacken.

Oh dan hebben we bijna dezelfde regels hier, volgensmij hebben ze hier ook dag/week-passen en alleen als je in die stad zou wonen of er regelmatig moet zijn neem je dan zo'n abonnement voor je 'extra vervuilende auto'. Wij hebben niet zoiets als klasses voor zover ik weet, wij hebben wel zo'n schema met de letters a t/m g met hoe vervuilend je auto is. Ik maak me wel een beetje zorgen om dat schema, want auto's veranderen snel. Toen wij onze auto kochten was deze nog een 'b', terwijl deze nu een jaar of 5 later een 'd' is. Dus geef het nog een extra jaar of 5 en we zitten waarschijnlijk in de lagere letters en dat onze auto ook niet meer sommige steden in mag. ^^'' Alleen die zuinige auto's zijn bijna niet te betalen, naast dat als je elektrisch wilt er gewoon simpelweg niet genoeg oplaadpunten zijn (wij rijden voornamelijk lange afstanden), en verder willen wij gewoon een kleine auto omdat we met z'n 2en zijn en de meeste zuinige/goed letter-auto's hier zijn meteen huge auto's van BMW, Citroën etc. :/

Hier is het op dit moment al bijna een weekje lekker weer met helaas de voorspelling dat het vanaf aanstaande zaterdag non-stop gaat regenen voor bijna een week. :( Deze zaterdag is Koningsdag, waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van die feestdag hier, en dan is er overal buiten vrijmarkt. Als het regent, valt dat letterlijk in het water en gaan mensen niet naar buiten om een kraampje op te zetten óf ze gaan wel koppig buiten zitten en dan zijn er veel beschadigde spullen. Dus tsja, ik hoop dat het lekkere weer in ieder geval t/m zaterdag kan aanhouden omdat ik het jammer vindt als het niet door kan gaan. Die paar jaren met regen waren zo depressing dat ik nog liever binnen blijf als er regen voorspeld is. ^^''

Oh shit, heb jij toevallig met je GPS ook de TomTom rollover problemen? Toen wij een ruime week geleden naar een con gingen deed onze TomTom gaar en pas achteraf hoorden we in het nieuws dat het een groots ding onder allerlei 'oudere' TomToms is. We zijn sindsdien bezig met berichten naar de klantenservice om de TomTom te repareren, maar het wil niet baten. >.< Dus ze zitten ons kortingscoupons toe te duwen om een nieuwe te kopen, maar dikke doei. :/ Het is hun schuld dat we ineens van de ene op de andere dag met een kapotte machine zitten...

Hier is de dierentuin absurd duur, tickets die even duur zijn als naar één van de grotere pretparken gaan hier! Nu weet ik dat het niet goedkoop is om een dierentuin open te houden, maar ik vindt het niet echt redelijk als een kleine dierentuin dezelfde entreeprijs heeft als een dag naar de Efteling gaan. :/

Algemeen Nederlands..moet ik dan denken aan...Nederlands zoals wij Nederlanders praten in plaats van het Vlaamse accent dat jullie hebben? ;P Succes met weer in augustus beginnen en ik hoop dat je nog een beetje kans op rust krijgt tot die tijd~

Dat er over de verzendkosten ook een extra percentage betaald moet worden is iets dat ze ingevoerd hebben een jaar of vijf geleden, toen ik actief begon met verzamelen was het er nog niet. :/ Ik vindt het ook een beetje een flauwe extra fee om eerlijk te zijn. >.< Maargoed, als je een goedkope shipping methode als surface betaald, dan is die fee ook weer lager. En hehe, als je het budget er voor hebt mag je me altijd aanspreken. xD Ookal zal ik wel eerlijk zeggen dat ik graag eerst de prijs van de figure vooraf betaald krijgt, want ik moet op dit moment een beetje zuinig aandoen met geld, dus ik kan het niet privé voorschieten (ookal zou het maar voor een paar dagen zijn). Ohja en let er goed op bij Suru of de figure/doos enige beschadigingen hebben. Vaak hebben ze één vaste foto voor een item en moet je uit de omschreven tekst vissen of er iets met de figure is. Toevallig met die group order die ik nu met een andere vriend heb, vermeld de omschrijving wat mysterieuze damage, dus we zijn benieuwd als de figure binnenkomt. Hij heeft een figure die normaal ~350 euro is te pakken voor ~150!!! Dus op dat punt denk je al bijna 'deze figure mag een arm missen' LOL. Dus we zijn allebei echt gigantisch benieuwd wat ik binnen ga krijgen, want er zouden geen missing parts zijn, alleen 'visible damages', hrrmmm.

Toevallig kwam mijn man vanochtend met een nieuwsartikel aanzetten over de porn-ban in Engeland die er aan gaat komen. xD Vraag me af wat ze gaan doen, moet je een kopie van je paspoort naar Pornhub gaan sturen om wel de site te mogen bekijken? LOL

Hrmm, jullie hadden toch een redelijk nieuwbouwhuis? Over het algemeen zijn die vaak in betere conditie dan een wat oudere kopen, in ieder geval in NL. Hier hebben wij als 'slechte generatie huizen' die uit de 80's en 90's, toen alles snel snel snel gebouwd moest worden. Juist oudere huizen en nieuwere huizen dan deze periode zijn vaak goed. Die pre 80's zijn vaak met duurzame materiale (ons 60's huis is één blok beton dat bijna niet stuk kan gaan LOL) en de 00's+ huizen hebben dan vaak weer goede isolatie, betere vloering etc.

Hrmm, het klinkt dan alsof bij jullie vakkenpakketen vaszitten aan je lesniveau. Hier hebben we lesniveau's en dan kan je per lesniveau nog eens uitkiezen welke vakken je neemt LOL. Er zijn dus tientallen soorten wiskunde bijvoorbeeld. xD Alleen op mijn lesniveau kon ik al uit 3 kiezen, de mensen één lesniveau boven mij hadden er ook 3, de mensen één lesniveau onder mij er 2 etc. etc. :P Welk lesniveau heb jij gedaan? Ik zou denken dat Beroeps het meest nuttig klinkt met het idee van een baan vinden uit school LOL, maar aan de andere kant, er zullen vast veel mensen dat kiezen en dan is wellicht Technisch weer beter.

Oh wow. Wij hebben hier in NL ook een beroemde opleiding Japanologie, die in Leiden (wellicht heb je er van gehoord). Heb geen idee wat het slagingspercentage is, maar het is...laag. :P Maar ze hebben dan ook altijd veel aanmeldingen van mensen die van anime ed. houden, maar eigenlijk te weinig (willen) weten van 'de echte' Japanse cultuur (geloof, natuur, sociaal etc.).

Ookal zou AmiAmi niet sluiten en pakken ze wel pakketjes in tijdens die tweede Golden Week, dan denk ik wel dat de JP Post dicht is en niet nieuwe pakketjes accepteerd eigenlijk. ^^'' Maargoed zolang je kan bestellen en betalen, kan je het gewoon doen en kijken wat er gebeurd LOL. Het ergste wat kan gebeuren is langer wachten, maar daar heb je toch geen invloed op.
6 months ago
0pt
LOL, nu net een e-mail van Kotobukiya dat ze het ineens spontaan gepost hebben met een tracking number er bij. Denk dat ze me vergeten waren tot die e-mail. :') Dus thanks voor de reminder aan me. :P

Ze hebben gelukkig ook aangegeven dat ze er een lage value op zetten met de omschrijving 'replacement parts', dus dan zou ik hopelijk niet of weinig moeten betalen voor de replacement.
6 months ago
0pt
Hoi! Ik voeg ff je PM en wallcomment samen voor het gemak. :)

Aiiii, nee. Zeker al die LEGO met licenses is echt een klap geld waard tegenwoordig. Toen ik pas bezig was met dat speelgoed op Marktplaats zetten kwam ik ook advertenties tegen van mensen met POTC LEGO en het is echt NIET normaal hoe veel die ook waard zijn. @.@ En ja, ookal zou je ze niet verkopen is het fijn om te weten dat je het achter de hand hebt, mocht je inderdaad een keer een extra potje geld voor iets nodig hebben?

Hopelijk gaat het trouwens goed met je, ondanks die drukte! Om even een korte life-update bij mij te geven: Ik kwam vorige week een zeer gepaste vacature tegen en sindsdien is alles snel gegaan: 2 dagen later telefonisch interview, 1 dag later een test op de computer, nog 1 dag later video-interview...en nu aankomende week mijn laatste gesprek die in persoon gaat zijn...dus als bij dat laatste gesprek alles goed gaat, dan heb ik een nieuwe baan! :O En die baan start dan meteen de maandag erna, welp, alles gaat een beetje té snel om eerlijk te zijn, maar ik zie er wel naar uit om een nieuwe baan te starten. Duim voor me! ^^

Ik heb nu juist de laatste tijd een stuk meer anime gekeken nu ik ook meer vrije tijd had om aan cosplays te werken en ander knutselwerk te doen. Wel voornamelijk shorts en comedy series, aangezien ik niet dan 100% op kan letten. :P Ik kijk nu Polar Bear Café, erg cute, raad ik zeker aan. :)

Hrmm, dat is vreemd met Mandarake. Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat ik steeds minder van mensen hoor dat ze actief bij Mandarake bestellen. Eigenlijk heb ik binnen mijn figure collecting vrienden alleen jou die ik er nog regelmatig over hoor praten en op de blogs hier zie ik ook bijna nooit meer iemand Manda vermelden. :O Wellicht ook door de concurrentie met AmiAmi pre-owned en veel Amerikanen die lijken overgestapt te zijn naar TOM, krijgt Mandarake minder online orders en is daarom de service tegenwoordig ook iets slechter?

De enige plek hier in NL met betaalbare frames is de HEMA, zo'n soort van huishoudenwarenhuis. Weet niet of jullie ook zo'n soortgelijke keten in BE hebben. Wel moet ik er meteen bij vermelden dat de laatste keer dat ik daar een frame kocht, deze toch wel duidelijk lichter van gewicht was dan de eerdere, dus ook zij lijken te besparen op kosten tegenwoordig. >.> Behalve de HEMA is het enige alternatief hier professioneel laten inframen, maar dat is zo duur dat het meestal niet in verhouding staat tot het item dat je laat inframen.

Wonfes wil ik misschien ooit nog wel bezoeken, maar dan alleen als ik denk ik wat meer gewend ben aan Japan. Het lijkt me al een behoorlijke cultuurshock om daar heen te gaan tbh. xD

Mja, het was bij de HP Nendo's dat ze even snel het trio van hoofdkarakters er uit wilde hebben en toen vergaten ze dat ze ook nog andere aankondigingen hadden gemaakt? :P

Ik heb ook redelijk het gevoel dat je voornamelijk betaald voor het license en design en niet echt ringwaarde. Oftewel dat zo'n 200 euro ring naar de juwelier brengen zou betekenen dat je in je gezicht wordt uitgelachen omdat het maar 10% van die waarde heeft. ^^'' Ringmaten zijn trouwens ook echt ingewikkeld. Mijn man en ik hebben op maat onze ringen laten maken en hadden ook op een speciale manier hoe de silversmith het vroeg onze vingers opgemeten en alsnog waren allebei onze ringen veel te groot bij aankomst en moesten we ze door een lokale juwelier 'echt' op maat laten maken. Geen idee hoe dat kon gebeuren als we exact zijn instructies opvolgden. Bij twijfel laten makers de ringen vaak maar te groot denk ik. Want van kleiner naar groter is moeilijker dan andersom.

Oeh, dat is leuk dat je weer nieuwe goods bij AmiAmi had~ Sowieso worden vaak bij shounenseries de vrouwelijke characters vergeten. ^^'' Bij Bleach zie je ook bijna nooit een Orihime. :P

Nu met de volgende order gaat alles inderdaad weer goed, dus het was even een eenmalig foutje/rarigheidje. En tsja, de boot...die is sloom. xD We zien de spullen vast ergens in Juni ofzo. :') En dan het pakketje die we nu hebben moet nog ingepakt worden door Suru. Ach, ik ben geduldig, want ik weet dat het verder altijd wel met Suru en de shipping goed gaat. Ze doen het gewoon wat...rustiger aan LOL.

Mja, ze zijn sowieso betaalbaarder dan dat Goodsrepublic/Doujinrepublic die ook op zo'n soortgelijke manier direct-proxied. Ik heb het idee bij die laatste dat ze gewoon altijd de prijs van Suru pakken en dan ongeveer x3 doen. Volgensmij houden ze zelfs de voorraad van Suru bij, want als iets in stock is bij Suru zie ik het bij hun ook en andersom wanneer iets out-of-stock is ook.

Thank you Google Translate for existing. :') Toegegeven hun, NL/ENG naar JP is bagger, ik zou nooit een tekst/brief/mail opsturen die door Translate uitgepoept is, maar wat is het toch gigantisch handig als je shops browsed en je gewoon een hele JP webpagina er in kan gooien om ongeveer te begrijpen wat het zegt. xD

Oh man. :( Slecht om te horen zeg, shit. Het klinkt een beetje alsof misschien een zuster aan huis en/of huishoudster nodig moet gaan zijn bij jullie?

Ik weet dan bijvoorbeeld wel dat in Duitsland de Switch wel een grote hit is. Maarrr...in DE liggen sowieso de lonen hoger en als ik ook hun cons en cosplayers zie heeft iedereen meer geld om over de balk te smijten. ^^'' Naast dat Nederlanders vaak krenterig zijn, liggen de lonen hier ook niet heel hoog. Dus dat vroeger bij ons Nintendo populair was, was puur omdat zij de goedkoopste console altijd hadden, tot de WiiU tenminste.

Klinkt alsof de gemeentes in België ook even inefficiënt zijn als hier. :') Gemeentehuizen zijn hier ook altijd dramatisch en ik heb zo veel verhalen van toen ik er nog werkte...xD Mijn favoriet: Het was zo'n 4 jaar nadat Windows XP niet meer supported werd door Microsoft en de hele gemeente werkte nog steeds er op. Dus lekker 'veilig' met al die BSN en vertrouwelijke informatie. :P Die computers waren ook allemaal zo dra.ma.tisch sloom. Maar we mochten niet upgraden naar betere, omdat het landelijk systeem dat alle software voor gemeentes regelt met niks anders kon werken dan Windows XP. Dus zelfs al kochten ze de nieuwste PC's, dan zouden deze gedowngrade moeten worden naar XP. ^^'' Ik sprak een jaartje geleden nog een oud-collega van daar en ze zitten nog steeds op diezelfde computers...yikes.

Bij ons zijn brugdagen letterlijk geen ding tenzij je voor de gemeente of overheid werkt. Scholen doen er ook niet aan. Ik had er nog nooit van gehoord tot m'n 21ste, toen ik die gemeentebaan kreeg LOL.

Oh bah, jullie hebben ook al die mileuzone bullshit. >.> Hier kan je ook een soort van freepass-abonnement kopen voor je 'vuile' auto, dan betaal je in principe extra belasting en dan ineens mag je wel met je auto de stad in. Lekker krom allemaal. Weet jij hoe die bij jullie meten? Bij ons is het heel dom gedaan: De regel is bedacht in 2015 en toen zeiden ze dat elke auto die meer dan 10 jaar oud is niet voldoet. De regel is nu zo'n 4 jaar later niet aangepast en als je auto dus maar bouwjaar 2005 of nieuwer is kan je ook met een dikke gelifte Amerikaanse truck rijden, maar als jij met je Mini Smart 2004 aan komt zetten dan mag je er niet in. ^^'' Super toevallig gelukje voor ons: Onze auto is bouwjaar 2005...wij glippen net door die regels in de grote steden heen. :P Nou is onze auto wel één van de zuinigste uit zijn bouwjaar, nog steeds is hij niet echt zuinig als je 'm vergelijkt met een auto die in de laatste jaren is uitgekomen. Maargoed, ik kan alleen maar hopen dat elektrische auto's meer een ding worden, want als ze betaalbaar gaan zijn, dan wil ik graag van mijn benzinebak af. :P

Een autovrij gebied was er een keer eerder in een stad waar ik werkte: Toen gingen alle busjes voor winkels aan de rand van de stad laden en lossen waardoor daar bijna alle tijden van de stad opstopping was, perfect opgelost mensen. :') Ik stond daar de helft van de keren dat ik van/naar werk reed in de file langs dat punt. Het was vaak ook gevaarlijk als autobestuurder omdat vaak trucks of vrachtwagens spontaan gingen keren of draaien.

Wij hebben vandaag en gisteren gigantische warmte gehad, maar het moet dan vanavond in de nacht weer -1 gaan worden. ¯\_(ツ)_/¯ Ik weet nou niet of ik een oud zeurend vrouwtje ben, maar ik kan me dit soort weer in april echt niet herinneren van 5+ jaar geleden.

Oh, dan is die conventie inmiddels al geweest. xD Was dat nou Facts? Heb je het leuk gehad? En blij dat ze niet al te moeilijk deden over die veiligheidschecks. Bij ons waren de checks bij de ingang best wel streng, maar de 'extra beveiliging' binnen was een joke. Ik ben benieuwd of ze volgend jaar nou wel of niet weer veiligheidschecks gaan hebben. Dat is wel zuur van die parking ticket. :/ Ik zat eergisteren op internet te kijken naar een pretpark waar ik met mijn man heen zou willen en een parkeerticket voor hun park is zowat even duur als één entreebewijs. :/ Maar het OV gaat niet vroeg genoeg voor ons om dat het waard te maken, dus dan maar met tegenzin die parking ticket betalen...

Nederlands Mondeling les? Heb ik nog nooit van gehoord, wat houdt dat in? Moet je dan ABN oefenen/spreken? Succes in ieder geval met het registreren, hoop dat het verder allemaal wat soepeler voor je gaat lopen~

Oh! :O Dat is nog best wel een verschil! Hou er wel rekening mee dat onze inklaringskosten vaak 17,50 zijn (die site staat standaard op 13 euro) en dat je over de verzendkosten ook een percentage betaald (weet niet of dat in BE ook zo is?). Hrmm, ik vraag me dan wel af of het nog de moeite waard is als ik het voor je zou importeren, omdat ik dan meestal ~13 euro aan verzendkosten heb om het van hier weer naar jou te brengen. Hoe dan ook, mocht je het budget hebben en 'm graag willen dan mag je me altijd een PM sturen. Vindt het niet erg om pakketjes voor anderen te ontvangen en door te versturen. :) Collector zijn is al duur genoeg, dus als ik zo iets goedkoper/makkelijker kan maken voor anderen vind ik het niet erg, ik weet dat andersom andere collectors ook dat soort dingen voor mij zouden doen als ik zo'n request had. :)

Ja man, pfft. Ik heb het een beetje geprobeerd te volgen, maar wat een dramatisch verhaal met die Brexit. Op deze manier gaat het gewoon nog meer jaren duren. Ik ben nog steeds geen Brexit voorstander, maar op dit moment denk ik "Get on with it". :')

Goed dat je me aan Kotobukiya herinnert, want het laatste dat ik van ze gehoord heb was alweer 2 weken geleden toen ze in gebroken Engelse vroegen of ik geduldig wilde zijn om op mijn replacement te wachten. Ik zal ze nu even een mailtje sturen om te vragen of er een update is over de replacement, dat het in ieder geval gestuurd is ofzo. ^^'' En ook ff de vraag er bij gedaan of ze me willen laten weten wat de text + customs value is die ze op het pakket hebben gezet/gaan zetten. Ik vindt het lullig om te gaan vragen een lage value te zetten (ga ik ook niet doen), maar ik voel me ook wel zuur als ik straks dik mag dokken voor een 'mysery replacement' als ze er meer dan 20 euro op zetten. ^^'' Dan heb ik straks betaald voor iets dat ik mogelijk niet eens per se wilde hebben LOL.

Ugh dat is wel balen. Wij hebben echt geluk met ons huidige huis. Alles is van koel beton, dus 's zomers lekker koel binnen en in de winter houdt het beton de kou buiten. Als iemand die is opgegroeid in een huis met veel hout is beton echt een verademing. Als ik ooit in de toekomst nog een keer zelf een huis zou bouwen maak ik alles één blok beton LOL.

Jullie hebben in België toch 1 lesniveau voor de middelbare school? Wij hebben in Nederland zo veel moeilijkheidsgraden dat het echt te ingewikkeld is. Maar aan de andere kant is 'te veel' moeilijkheidsgraden beter dan een systeem zoals dat in Amerika. ^^'' Als het gaat om dalend niveau, wij hebben in NL steeds meer mensen in de laagste paar moeilijkheidsgraden terwijl de hogere leegstromen. Ik vindt dat behoorlijk zorgwekkend als je dan bedenkt dat die mensen later ook weer de openstaande banen moeten vullen. Het is hier voor mijn gevoel meer een kwestie van luiheid dan dat de mensen dommer worden. *kijkt weer terug op ons eerdere gesprek over hoe al die leerlingen met een smartphone in de klas zitten*

Nou hebben wij in Nederland ook meerdere hogescholen/universiteiten die beroemd zijn om knetterhoge werkdruk en veel afvallende leerlingen, dus elk land heeft wel meerdere van zulke opleidingen. ^^'' Specifiek op die vriend van me die de moeilijkse Game Art/Design opleiding deed, de meeste mensen startte direct uit die school dan ook succesvolle bedrijven. Het beetje dat de opleiding haalde. ^^'' En ik vond mijn eigen bachelor al zo heftig met de 50% van de mensen die slaagden...ongeveer 25% gaf het al op in het eerste jaar en de rest stroomde wat langzamer weg in voornamelijk jaar 2 en 3. Best wel zonde als je dan bedenkt hoe ver met de opleiding ze al waren. However, onze banenmarkt in Nederland is zo verpest dat zelfs met de 50% slagingskansopleiding zoals die van mij de meeste niet aan een baan in het beroepsveld waarvoor ze leerde terechtkomen. ^^''

Japan hè. :') En de troonwisseling is wel een huge gebeurtenis die niet al te vaak gebeurd in Japan, dus die extra vakantie is iets dat de gemiddelde Japanner maar 1 of 2 keer in zijn leven meemaakt. Ik las ook al dingen als dat kleine bedrijven bang zijn failliet te gaan omdat ze 10 dagen dicht moeten zijn. Dat zal dan toch wel meevallen omdat het hele land stil zal liggen voor 10 dagen...? Ik hoop dat de gezinnen de 10 dagen gaan gebruiken om wat meer met elkaar te bonden. Zeker als je altijd hoort over die zakenmannen in Japan die nooit thuis zijn...
6 months ago
0pt
Je moet ophouden met sorry zeggen want je hebt vast wel door dat ik ook steeds later ben. :') Ben actiever aan het solliciteren en heb daardoor een stuk minder vrije tijd. Probeer wel m'n blog bij te houden, maar dat gaat dan ten koste van comments/PM's. ^^''

Haha die Naruto figure is best wel common ook op cons ook, dus voortaan als ik 'm zie ga ik nu elke keer aan die foto met Vegeta denken. xD Heb je Dragon Ball Super gekeken trouwens? Ben nu zelf net met de serie klaar en wil binnenkort die Broly film gaan kijken.

Mja, dan maar op de holy trinity van Japanse websites waar rare/oude items op komen blijven kijken. xD

Dat is leuk om te horen! :D Ingelijste puzzels kunnen best wel groot worden, dus ik hoop dat je goede frames (en de ruimte!) voor ze kan vinden, succes. :)

Eind 2020 zou afhankelijk van de maand kunnen samenvallen met Winter Wonfes, maar voor onze eerste Japanreis plannen we een beach/exploring/nature vakantie op Okinawa. :) Dus we zijn sowieso niet in de buurt van het 'echte' Japan. Als tweede Japanreis zou ik wel de 'nerd-reis' willen doen en dan zeker een conventie daar willen meepakken, ookal denk ik dan wel dat ik wil gaan voor Treasure Festa CLUB #1382 aangezien de 'echte' Wonfes me echt overwhelming lijkt in drukte. ^^'' Geen idee wanneer het geld voor de volgende Japan reis zou zijn though, LOL. Die eind 2020 reis is ook een compromis tussen manlief en ik aangezien ik graag naar Japan wil en hij wil graag een keer een exotische/resort vakantie doen, perfecte combinatie van de twee. :) Japanse cultuur en gekkigheid, maar de looks en het climaat alsof je op de Caribbien zit. :)

Ik denk dat we er redelijk vanuit kunnen gaan dat die beide Death Note Nendoroids in dezelfde maand of opvolgende maanden uit zullen komen. Alleen over wanneer ze releasen...GSC is daar niet echt consistent mee. De ene Nendoroid doet er jaren over, de andere is er in een paar maanden uitgepoept lol.

Ik moest even zoeken op die Banana Fish ring en yikes! Dit is diezelfde onzin als toen die Sonico die ook met wedding rings van echt goud of zilver kwam. Leuke ideeën allemaal, maar wat een niche van een niche. Normale figure collectors geven niet zoveel om een duur stuk jewellery en de jewellery collectors lijken mij ook niet echt te zoeken naar een figuur die zo'n ring vasthoudt? En als de ringen bedoeld zijn voor een koppel is het ook echt een randoooom impulsding. Ik bedoel, als mijn man en ik gaan hertrouwen in een paar jaar willen we nieuwe ringen, maar zelfs al maken ze nu 800 euro ringen van mijn meest favoriete franchise, zie ik mezelf er ook niet bovenop springen ofzo. ^^'' Het is echt zo'n super vreemde combi waarbij beide mensen waarvoor de ringen bedoeld zijn into de franchise + het design moeten zijn en dan ook nog eens dat geld moeten hebben los slingeren lol.

Oh! Het eerst waar ik aan denk bij een LED panel is een mega display aan je muur, net zoals shops hebben met hun logo enzo. xD Succes met de tweede in ieder geval vinden! Hou een oogje uit op Suruga-Ya ook, te veel zeldzame dingen daar LOL.

Ze weten van gekheid niet meer wat ze moeten doen. xD Is denk ik wel een beetje waar hoor. Een fabrikant kan wel zeggen 'ik ga een Naruto sleutelhanger maken', maar ze moeten wel echt iets bijzonders gaan maken om nog op te vallen in de massa's aan Naruto sleutelhangers.

Inmiddels is het mysterie met de proxy opgelost... ^^'' Ze had het pakket al meer dan een week van ons, maar haar e-mail naar mij over dat het was aangekomen was for some reason niet bezorgd bij mij. Dus zij zat op een reactie van mij te wachten en ik zat andersom op haar te wachten terwijl het pakket er al een ruime week was. ^^'' Maargoed, dat misverstand aside, Suru had er dus de gebruikelijke ~3 weken over gedaan om de spullen te collecten en binnen Japan te verzenden, dus in dat opzicht is verder alles goed gekomen. :) Heb ook net de verzendkosten betaald en dan gaat daarna de lange wacht op de bootverzending beginnen LOL.

Ohja, soms vergeet ik dat sommige Suru items ook via CDJapan te vinden zijn, betaal je dan niet alleen heel veel meer extra, though? (Ookal is een proxy ook niet altijd per se handig zal ik toegeven. :P ) Ik bestel eigenlijk nooit meer bij CDJapan, de laatste keer was echt jaren geleden. Ik heb geen idee meer of het normaal is dat hun service zo sloom is?

Nouja, het is altijd goed om zo'n fact te weten. :D Maakt het browsen op dat soort sites alleen maar makkelijker, zeker omdat ik niet zo goed Japans kan, dus ik zit vaak ook maar vertaalde termen in de zoekmachine van Suru te gooien LOL. Thank God voor deze database die de officiële schrijfmanieren van de character en serienamen heeft. xD

Mja, ik hoop dat het binnenkort beter zal gaan met je moeders gezondheid. :( En niet dat jij er ook te erg overwerkt van raakt om nu alles over te nemen.

In Nederland hebben we het gelukje (en je zou even kunnen onderzoeken of het in België ook zo is), dat items die in een envelop verzonden kunnen worden best wel goedkoop wereldwijd op die manier kunnen, aangezien je gewoon voor 1 sleutelhanger de prijs van 2-3 postkaarten verzenden betaald. ;) Dus aan iemand in de USA wat sleutelhangers of kleine trading figures verkopen is nog best wel betaalbaar over hier. Mijn persoonlijke hel is met middelgrote items en grote items met lage waarde, aangezien die alles pakket MOETEN, waardoor zelfs binnen Nederland mensen niet die 7 euro verzendkosten er voor willen ophoesten. ^^'' Dus je moet dan maar hopen dat iemand zo'n item meepakken als ze iets anders bij je kopen.

Bij ons verschilt de prijs voor tracking met het gewicht van het pakket en of je wel/niet verzekering er op doet. Meer gewicht en/of verzekering gekozen = waarschijnlijk meer itemwaarde = PostNL ziet meer risico, dus verhoogt de prijs van alles. >.<

Ik weet niet hoe het in België is, maar hier in Nederland lijkt de Switch, en Nintendo algemeen sinds de WiiU, echt een ding te zijn voor een niche. Vroeger was de Wii en de GameCube en de apparaten daarvoor echt van die familie- en kinderdingen en tegenwoordig lijkt de doelgroep van Nintendo 20'ers en 30'ers die nostalgisch zijn naar Mario en reeksen zoals Pokémon en dus ook sneller zulke dingen zullen kopen. Ik heb ook al genoeg verhalen gelezen over hoe de Switch niet zo kindvriendelijk is qua hoe makkelijk ze stuk gaan. >.< De meeste kinderen hier in NL in ieder geval lijken voornamelijk xbox'en te hebben voor dingen zoals Fortnite en PUBG enzo. Vroeger, toen ik jong was, waren de kinder/tiener-hypes vooral om Pokémon en Final Fantasy, dus was het meer 50/50 hadden mensen een N64/Gamecube of PS1/PS2 en een enkeling maar had de xbox. Tegenwoordig lijken al die kids/tieners hier een xbox te hebben, omdat dat ook de goedkoopste console in ieder geval op onze markt hier nu is.

Oh, da's best verassend voor een prize figure idd! :O Maar wel goed, want dan kost het je geen fortuin om er dus 3 van aan te schaffen. :P De kwaliteit van 'm ziet er echt nice uit trouwens! :O

Ik weet niet of ik het eerder had verteld aan je, maar toen ik zelf voor de gemeente werkte gaf ik...75% inzet ofzo en was ik de allerhardste werker daar en werd me regelmatig verteld om rustiger aan te doen en ook niet anderen (die achterliepen) 'op te jagen'. Het is zo anders dan werken voor een bedrijf waar een fout of lange wachttijd voor een boze en verdwijnende klant kan zorgen. Bij de gemeente is het echt zoiets van 'wat ga je doen dan? we zijn je enige instantie.'. >.> Daarom hoop ik ook eigenlijk weer aan de bak te kunnen bij de gemeente zodat ik ook de werkethiek van die mensen een beetje kan opschroeven. Tuurlijk moet je niet een hoge werkdruk gaan forceren, maar hoe lacherig mensen daar wel niet deden over achterstanden was absurd. :/ En aan de andere kant van zo'n achterstand staat iemand die al wekenlang op een of ander document aan het wachten is. :/ En daar denken de meeste ambtenaren niet aan, denken alleen aan zichzelf.

Ik moet wel zeggen dat dat meer vrije dagen zowel goed als slecht was. :P Bij ons kregen we 'brugdagen', waar ik nog nooit van gehoord had tot ik voor de gemeente ging werken lol. Het houdt in dat als bijvoorbeeld Kerst op wo-do valt, je automatisch ook vrijdag vrij krijgt die week, omdat je anders 'maar' 1 dagje naar werk moet komen. Ambtenaren krijgen zo'n brugdag betaald, maar als je daar op een ander type contract zit (zoals ik en ongeveer 75% van de mensen daar), dan zijn ze onbetaald. Dus dan wordt je in een vrije dag 'geforceerd' waar je ook niet betaald voor krijgt. :/ Een vrije dag is fijn en ik zou ook zeker niet moeten klagen, maar als ik gewoon beschikbaar ben voor werk, dan werk ik liever die dag, dan een dagloon minder op m'n loonstrook zien. >.<

Had je al gehoord wat ze in Nederland een tijdje terug hebben gedaan voor het klimaat? De milieuzones in grote steden? Echt weer een gaar samenhangsel dat goed klinkt op papier, maar niet goed is in de uitvoering. Hopelijk gaan ze niet in België denken 'goed idee, gaan we ook doen!'. >.>

Ons weer nu de komende tijd gaat omhoog klimmen naar 16 graden naar het weekend, terwijl wel elke nacht het steeds 1-2 graden gaat vriezen. Dus koude nachten waarbij je wel vantevoren de kachel 's nachts moet aanzetten, maar je kan op de warmste punten overdag de ramen opzetten. Vreemd...

Het is net als met die onzin op vliegvelden, het is ooit een keertje fout gegaan en meteen vliegt iedereen in 10de versnelling om van alles en nog wat te verbieden. >.> Uiteindelijk bleek het op de con dat ze redelijk streng waren met wacht er naar binnen mocht. Ze waren uiteindelijk wel mensen tegemoet gekomen dat als je een doorzichtige tas hebt (dat de staff ten alle tijden je tasjesinhoud kan zien), je dan wel naar binnen mocht. Dus je zag veel mensen lopen met van die doorzichtige boodschappentassen en al hun pakjes drinken er in zitten LOL. Als het gaat om politie-aanscherping heb ik letterlijk 1 politie-agent gezien op de zaterdagochtend en verder de hele conventie niks meer.

En specifiek op die aanslag hier, nu...het conventiegebouw is tegenover het OV-plein waar de schietpartij was. ^^'' Dus nog geen 5 minuten lopen en alle mensen die de trein of bus gebruiken om op de con te komen gingen werden dus letterlijk op dat plein afgezet. ^^'' Ik zou het daarom zeer logisch vinden als er extra beveiliging op/rond dat plein was, maar ik vond het conventiegebouw te over the top, aangezien dat echt wel los stond van die gebeurtenis...maargoed...

Thanks! Tot nu toe nog weinig resultaten, want veel vacatures staan makkelijk een maand open voordat ze de eerste selectie gaan doen. Ik hoop dan alleen niet dat er een klap afwijzingen tegelijkertijd in m'n inbox gaat vallen, want dat is altijd zo demotiverend terwijl ik er echt voor moet gaan, want het einde van mijn contract is zeer in zicht... >.<

Oh! Inmiddels heb je dat gesprek dan gehad inmiddels, is het goed gegaan? :)

Bij de meeste 'oudere' dingen die ik verzamel merk ik dat Suru goedkoper is, maar bij de paar dingen die ik heb die zeldzamer zijn of van populairdere franchises is Manda weer goedkoper. Dit is wel een algemene obeservatie, want er zijn altijd uitzonderingen. :P Ik weet niet of de douane bij mij goedkoper is (check anders invoercalculato... ?), maar ik vindt het ook niet erg om 'm naar mij te laten sturen en weer door te verzenden. Wel moet je gegarandeerd ook bij mij zeker weten de volle mep douane op 'm betalen, though. ^^''

Het wordt nu ook redelijk ingewikkeld met mijn vrijwilligerswerk, we hebben net een nieuwe grote partij aan de haak geslagen voor een samenwerking, maar het is een partij in de UK en het wordt nu heel ingewikkeld met (last-minute? if needed?) VISA's voor als we daar heen moeten. :/ Dus op dit moment geen VISA nodig, maar het nieuws in de gaten houden voor als we lastminute ineens wél een VISA zouden moeten hebben voor de ontmoetingsdatum.

Tsja, het is toch echt een ding van nationale trots, gecombineerd met 'we zitten er zo diep in, laten we maar doorgaan'. :/

Ik heb een keer eerder in een secret santa van iemand een hele limited edition set postkaarten van Kotobukiya gekregen die ook alleen als apology gift kwamen bij een figure die wat defects had (en een aantal daarvan zijn op de tweedehands markt te koop verschenen omdat mensen ze doorverkochten). Dus het eerste waar ik aan dacht is zoiets, of een sleutelhanger of misschien een kleine figure ofzo? Het klopt dat het defect aan de figure enorm is, maar aangezien Koto figures altijd in 1 geheel en op de basis geschroeft geleverd worden voelt het zo lullig om te zeggen: "Ja, geef me maar een gratis figure". xD Kan ik ook niet echt verwachten van ze denk ik. En een figure inruilen zorgt vaak voor zo veel heisa en kosten van beide kanten dat als Koto dat had voorgesteld ik waarschijnlijk gedacht had 'ik kijk wel of ik zelf die verf er af kan schrobben'. xD

Mja, we moeten ook soms geduldig zijn met fouten, zijn ook maar mensen. xD Kijk maar wat er net met de proxy gebeurd is. OTL En ik maar denken dat Suru nog meer vertraagd was dan normaal.

Ik hou zelf van warm weer, als het aan mij lag was het altijd 20+ graden. :D Maar dat komt voornamelijk door mijn huidafwijking, die reageert slecht op extreme kou. In de zomer heb ik overal minder last van en veel minder pijn. Daarnaast heb ik sinds een jaar wintertenen, dus als het weer onder de 15 graden is, moet ik dubbele sokken en speciale schoenen dragen. Dus ik snak naar dat betere weer zodat ik op kan houden met die stomme dubbele sokken LOL. Ik vindt trouwens die hittegolven ook niet erg, maar dat is pas sinds ik in mijn huidige huis woon. Dit huis kan goed ventileren, staat uit de zon dankzij de hoogte van andere gebouwen en heeft veel schuifraampjes en grote ramen. Dus zelfs met 30+ graden hoeven we nooit een airco aan te doen. Maarrr...bij mijn vorige woonplekken, vaak in flats, was alles boven de 30 graden een levende hel omdat je 'vast' zat met alles dicht in je huis en 2 airco's per kamer aanhebben. D: Dus tsja, we hebben nu echt een gelukje met onze huidige, beschutte plek.

Ah, dus het klinkt alsof ze dan meer de kant op willen van het Nederlandse systeem met onze 3 basisjaren. En ja, wat jij aankaart is dus wel de grootste issue bij ons, ookal is er wel een systeem voor. Ik weet even niet de exacte voorwaarden meer, maar je mocht volgensmij maximaal 2x een 5 en 1x een 4 staan mits deze vakken, vakken waren die je in de gespecialiseerde jaren niet ging doen. Om een voorbeeld van mezelf te pakken, ik was verschrikkelijk slecht met Frans en stond er een 5 voor, maar aangezien ik toch niets in de bovenbouw ging doen er mee, 'slaagde' ik mijn 3e basisjaar ondanks deze 5 (normaal moet je minimaal een 6 voor een vak staan om het te halen). En eigenlijk mocht ik dus zelfs nog 2 extra vakken in mijn basisjaar verklootten met hoe de regels waren. :P Als het dus maar niet een vak was waar ik verder mee ging. Nu klinkt trouwens 3 vakken mogen falen als veel, maar je hebt hier zo veel vakken tegelijk, en elk met zijn eigen toetsen, dat er meer dan genoeg mensen waren die echt wel die 3 faal-vakken nodig hadden, ookal was het maar om 3 'zij'-vakken te falen zoals Techniek, Muziek of Informatica.

Er zijn algemeen best wel veel vakken ook in Nederland die niet goed aansluiten met hoe je het verder aan de universiteit zou studeren. :/ Ik heb het vooral gehoord van geschiedenis-studenten die dan geschiedenis gingen studeren omdat het zo leuk was op de middelbare school, maar het compleet faalde op de universiteit. Ik zie zelf de universiteit bij de meeste opleidingen ook al een soort van 'reset'. Zelf ging ik ook studeren in een richting waar je bijna geen voorbereiding op je middelbare school op kon krijgen, omdat er simpelweg niet echt matchende vakken waren. Nouja Informatica dan, maar dat ging al veel te snel technisch en richten op programmeren en databaseonderhoud enzo.

Mwa, ik zie het zelf niet per se als muzikaal talent, het is meer, je moet van jongs af aan muzikaal 'opgevoed' worden. Dus pas op 13 jaar met wat voor instrument dan ook beginnen is gewoon te 'laat' om op goed niveau mee te kunnen draaien. >.< Wij hadden trouwens wel muziekles op de basisschool, maar dat hield vooral in dat je ging zingen of dat je een tamboerijn of zo'n ander generiek instrument er bij pakte LOL. Anyhow, ik snap muziekles op de basisschool beter dan op de middelbare school.

Ik zou op dit moment absoluut de namen niet weten, maar misschien jij wel door de omschrijvingen: Eén er van ging naar de hoogst aangeschreven mode-universiteit bij jullie (moest ook door een heftig selectieproces) en de ander de universiteit voor Game Art/Design. Beiden werden kapot gewerkt en beide van die kenissen hebben niet hun opleiding afgemaakt. ^^'' Die van de modeschool stopt na een jaar of 3-4 dacht ik en de ander al in z'n 2e jaar. Ze zeiden dat het absoluut niet vergelijkbaar was met de soortgelijke scholen in NL, beiden hadden namelijk al een (lager) Nederlands diploma.

En tsja, dat soort smoesjes heb ik ook veel in mijn leven gehoord. Je krijgt de lage baantjes niet, omdat ze bang zijn dat je weggaat en je krijgt de hoge banen niet omdat ze anderen met nóg meer ervaring of een nóg beter diploma vinden. Daarom zat ik dus zo lang vast in die mediocre baantjes die hoge diploma's vragen, want die vullen dat gat op van hoogopgeleiden die nergens aan de bak kunnen in het huidige klimaat. >.> Maargoed, ik kan je daarbij alleen maar adviseren om door te gaan met werk zoeken en solliciteren, vaak is de perfecte baan vinden een gelukje of rol je er in via een netwerk. De enige banen die leuk waren en goed voor mijn CV in mijn carrière, waren via-via geregeld of door iemand in mijn netwerk. Dit typende wordt ik wel een beetje zenuwachtig, want mijn netwerk is erg stil qua mogelijkheden momenteel en daarom zit ik op reguliere vacatures ook weer te reageren. >.< Pray for me dat ik niet weer zwaar onder mijn niveau ergens moet gaan werken... >.< Maargoed, als het moet dan moet het. Rekeningen moeten betaald worden en ik kan wel koppig thuis gaan zitten en m'n figures gaan verkopen voor wat centen om de rekeningen te betalen, maar daar wordt ik ook niet vrolijk van. :P

Pffoe, dat is iets dat ik ook heel veel hoor. Dat veel ouders expres veel afstand van hun kinderen houden en inderdaad maar denken dat alle opvoeding op school gedaan moet worden. En dan dus verwachten dat een juf/meester die een klas vol met 30 kinderen heeft daar ook nog eens de tijd voor heeft. >.> Als je privé leven te druk is om een kind op te voeden moet je OF tijd maken voor je kind OF maar een nanny inhuren ofzo...

Toen ik zelf die paar jaar terug die lessen gaf voelde ik me ook zeker respectloos behandeld als je een groot deel van de leerlingen met telefoon in de hand ziet zitten in de klas. Ik weet dat een groot deel van de leerlingen geen zin heeft in hun lessen, maar als je dan vervolgens ook niet oplet moet je niet achteraf boos worden op je docent als je een 3 voor je wiskundetoets haalt...
6 months ago
0pt
Ik kwam deze pas tegen en moest zo hard lachen, moet deze even delen:

https://66.media.tumblr.com/4a17cab7bc6f2f5882e472e248f68f03/tumblr_pmshrk8VG81rqki09_540.jpg

xD

Je kan het altijd aan ze vragen. :) Maar het zou me niets verbazen als het een lucky find was op Mandarake, Suruga-Ya of Yahoo! Auctions. :S Bijna al het meer bijzondere spul qua anime merchandise komt voor mijn gevoel van die 3 sites gecombineerd met een engelengeduld. xD Trouwens, bedenk ik me net! Was je nog blij met die Naruto puzzels? Die waren ook heel zeldzaam toch?

Oh, gefeliciteerd, nice! :D Dus sowieso ga je Light en L hebben, cool. :) Als ik ze cadeau kreeg zou ik ook totaal niet klagen. xD Alleen uit eigen portemonnee... D: Weet ook niet of ik jou dat verteld had trouwens, maar ik ben nu sinds begin dit jaar echt serieus aan het sparen voor mijn droomvakantie naar Japan die we plannen eind 2020 te doen. Dus ik zal algemeen minder merchandise kopen en wat ik koop, zullen in ieder geval tweedehands dingen zijn en niet losse dure figure pre-orders (wat ik nu al wel heb georderd blijft staan natuurlijk, meeste is ook al vooraf betaald).

Hrmm, bij Naruto heb ik het idee dat het nog meer allerlei kanten op kan, terwijl je bij Death Note 100% zeker bent dat de aftermarket hell gaat zijn. xD

Mijn voorspelling is dat die Death Note Nendoroids ~5K yen per stuk gaan zijn. :S Ze komen met meer accessoires dan de gemiddelde Nendo tegenwoordig en die prijzen zijn ook steady aan het klimmen... Lullig gezegd, GSC weet ook dat Death Note geldprinten is en dat de fans er behoorlijk wat voor betalen.

Een LED panel?! Wow! Dat ding is vast gigantisch? Het klinkt wel heel cool. :D En ja bij jou en Naruto zijn er andersom heel veel weirde items om na te jagen. Jij hebt dan eerder dat er zo veel spul is dat je vreemde dingen blijft ontdekken en bij mij is er zo weinig spul dat er gewoon bijna niks gedocumenteerd wordt en ik me er ook aan moet vastklampen. xD

Ik ben nu wel een beetje annoyed met de Suru order die ik op dit moment heb. Ligt niet aan de proxy, maar Suru is nog veel slomer dan normaal. Het is inmiddels al bijna een maand geleden sinds we onze bestelling plaatsden, het langste dat ik ooit gewacht heb op Suru voorheen was 3 weken, dus we hebben het nu net overstegen. >.< Als we de maand wachttijd bereiken ga ik denk ik vragen aan mijn proxy om een klacht bij ze in te dienen, want dit wordt een beetje belachelijk...

Oh! Dat is een interessante ontdekking bij Suru! Ik heb het voor de grap ook even geprobeerd met Resident Evil/Biohazard op die manier, maar helaas, zoekresultaten blijven een clusterfuck en ik kan echt niet sorteren op deel. :/ Het probleem met doujinshi, niet alleen op Suru trouwens, maar ook hier in de database en op veel andere sites, is dat vaak de characters in de doujinshi niet getagged worden, dus je moet dan super breed algemeen op serienaam zoeken. Tenzij je een specifieke doujinshi hebt die je wilt en je 100% zeker bent dat de shop 'm ook op die manier omschrijft, maar als ik zo op Suru zou gaan zoeken ben ik nog langer bezig dan door allerlei pagina's aan resultaten gaan graven en gewoon thumbnails browsen. :P

Mja, ik heb het in het verleden ook meegemaakt, toen ben ik hard blijven doorwerken terwijl ik ziek was en heb ik daar permanent schade van opgelopen. :/ Dus je kan beter te veel rust nemen dan te weinig, voorzichtig zijn met je lichaam.

Zelf bied ik nog steeds altijd wel verzending zonder tracking aan, maar dat is vooral als ik goedkopere items verkoop en het dan gewoon een beetje lullig voelt om 10+ euro verzending te vragen op een 5 euro item... In het geval dat ik dan 'gescammed' wordt ben ik niet heel veel geld kwijt en het aanbieden van geen tracking heeft me alsnog veel deals laten maken die anders nooit waren doorgegaan. Als iemand veel koopt of een dure figure doe ik het uiteraard niet. En naar de USA en Zuid Amerika doe ik niks zonder tracking, want daar wordt veel bij de post gestolen. :/

Hier bij PostNL is er een geen-tracking optie zolang het pakketje licht is, om dus ook de kosten te drukken. Maar zodra iemand ook maar meer koopt dan 1 losse figure wordt dat gewicht overstegen en komt het verplicht in die hogere verzendgroep die je tot tracking verplicht.

Ik zou de prijzen niet weten, maar de Switch is daar zeker weten goedkoper dan de PS4 en XboxOne! Een Amerikaanse vriend van mij had er pas ook eentje redelijk op impuls gekocht nadat zijn 3DS onverwachts overleed. Ik weet nog dat 'vroeger' altijd Nintendo consoles en handhelds goedkoper waren dan de concurrenten van Sony en Microsoft. Volgensmij was het zo rond de WiiU dat de prijzen ongeveer even duur waren en pas sinds de Switch zijn ze echt absurd duurder geworden. :/ Ik denk dat de doelgroep voor Nintendo in Europa steeds kleiner wordt ofzo?

Oh, welke is het precies met de 3 faceplates? :O Want dat is behoorlijk veel inderdaad!

Ik weet alleen dat ambtenaren hier vaak te chill aan doen en een jongere werknemer 10x zo veel werk op een dag verricht als hun. xD Toen ik nog voor de gemeente werkte was iedereen verbaasd met hoe snel ik mijn werk deed tot op een punt waar ze zeiden dat ik het rustiger aan moest doen. :')

Ah, heb dat helemaal gemist met de klimaatmarsen. Sowieso vindt ik veel stakingen en van die openbare protesten op pleinen een beetje onzin... Heb het idee dat een handtekeningenactie of andere 'vriendelijkere' methodes meer doen dan gaan lopen schreeuwen en borden zwaaien voor het plein bij de overheid...

Heb je het trouwens meegekregen dat er afgelopen maandag een schietpartij was hier in de stad Utrecht? Nu is er dit weekend een comiccon, ook in Utrecht, en nu is de beveiliging intens aangescherpt en zullen er meerdere politieagenten patrouilleren en controleren. Niemand komt het beursgebouw in met eigen flesjes water of eten, je mag geen tas meenemen en voor de cosplayers mogen kostuums geen losse props hebben of scherpe onderdelen/grote items. Dus dat wordt mijn mooie outfit thuis laten. ^^'' Ookal vindt ik geen eigen waterflesje mee mogen meenemen het irritantste...de catering daar is er blij mee natuurlijk. >.> Natuurlijk is het verschrikkelijk erg wat er in Utrecht gebeurd is deze week, alleen is het dan weer zo over the top dat dit soort dingen nu moeten. De organisatie zegt zelfs dat geen enkele losse prop mag, dus ook geen HP toverstokjes of knuffels etc. Omkleden mag ook niet meer op de beurs en moet verplicht buiten in een speciaal omkleedgebied. Kan je net zo goed heel het kostumeren verbieden. ^^''

Thanks! Ik hou je op de hoogte! *Een* baan vinden is geen probleem, een *leuke* of *gepaste*, dan wordt het moeilijk. xD In mijn werkveld is het zeer normaal dat de sollicitatieprocedure bij een werkgever van begin tot eind 2-3 maanden kan duren. Daarom zal ik waarschijnlijk eerst moeten settelen voor *een* baan terwijl ik ondertussen doorreageer op beter passende voor mijn CV. Als iets nog erger is dan een niet leuke baan hebben is het financiële onzekerheid, dus ik wil sowieso direct nadat mijn huidige baan eindigt weer aan de bak zijn.

In mijn ervaring is Suru vaak een beetje goedkoper dan Mandarake qua figures, maar vooral hun merchandise en doujinshi is vaak voor spotprijzen die je nergens anders vindt. Maar euh, als je toch die bijna 40K Noragami daar wilt halen, laat het gerust weten. xD Ik zou dan denk ik wel een losse order doen en het insured laten verzenden, want we hebben het niet over niks. >.<

Die hele Brexit is al 2+ jaar een soap. >.> Ik weet nog dat ik een ruim jaar geleden ik rond deze tijd van het jaar op een buitenlandse con was en in de hotelkamer 's avonds was alleen de BBC als Engelse zender beschikbaar...niks anders dan Brexit dit en Brexit dat. We zijn nu weer een jaar verder en het is nog steeds exact hetzelfde, pffoe!!!

Ja, ik heb teruggehoord van Kotobukiya, het is een beetje een apart verhaal geworden LOL. Eerst zei de Europese Customer Support dat ze me gingen helpen, maar toen bleek het probleem groter te zijn dan ze dachten en krabbelden ze hiervan terug. Ze gaven me toen een e-mailadres van de Japanse customer support waar ik in gebroken Engels aan de slag mocht. ^^'' Uiteindelijk kwam mijn issue wel goed over (al zeggen de foto's ook veel op zichzelf OTL). Wat Koto nu heeft gedaan is dat ze mijn adres hebben gevraagd en ze hebben gezegd dat ze bezig zijn met een 'apology gift'. Aangezien ze die woorden gebruiken in plaats van 'replacement' zeggen oid, sturen ze me misschien wat random merch of een coupon toe ofzo? Niet van figure fabrikanten, maar in het verleden heb ik wel eens dat soort dingen gehad van andere bedrijven. Leukste verhaal wat ik daarvan heb is dat ik een keer zo'n mixpak chips had, zo eentje:

https://dhf6qt42idbhy.cloudfront.net/medias/sys_master/hde/hb3/9158277660702.jpg

En toen ik deze open deed zaten er alleen maar zakjes zoute chips in en de andere smaken ontbraken. ^^'' Dus toen ik hierover zo'n klachtenformuliertje indiende die op de achterkant van de zak staat, gaven ze me over de post een doos met iets van 5 grote zakken chips van dure/exclusieve smaken! :O Was echt super bijzonder en dat cadeautje was meer waard dan ik had betaald voor de mixzak. Anyhow, ik verwacht van Koto misschien een andere kleine figure of wat merchandise zoals sleutelhanger/magneet ofzo? Kan me niet voorstellen dat ze me een dure figure (gedeeltelijk) toesturen en waarschijnlijk willen ze gewoon met iets kleins klantvriendelijkheid tonen. Ik hou je op de hoogte, want ik ben zelf ook benieuwd. xD Ik hoop alleen niet dat ik douane moet gaan betalen over wat dan ook het gaat zijn...

Oh wow. xD Maar wel goed dat je het zei, want anders hadden ze het waarschijnlijk SAL gepost en had je een lange tijd op je pakketje moeten wachten!

Hier ook nonstop regen en wind, met vaak ook random harde buien gedurende de dag, dan een uurtje weer niks, dan weer een harde bui, repeat. Was heel irritant omdat ik afgelopen weekend wilde airbrushen en ik gewoon niet wist wanneer ik het weer kon vertrouwen. >.< Nu moet het hier komend weekend weer 'warm' worden (12/13 graden) met zon, maar eigenlijk is dat ook weer niet nuttig, omdat we dit weekend op een con zijn en dus amper buitenlucht zullen zien... :P Nog steeds is het best wel absurd, want het eind van maart is in zicht en het begint nu eindelijk een beetje boven de 10 graden te worden, met dan nog maar de vraag of het eindelijk boven de 10 graden mag gaan blijven volgende week. Normaal is het allang tijd om de zomerbanden op de auto te zetten, maar er is echt niks te voorspellen nu. >.<

Mja, dat is dan een voor- en nadeel van het Nederlands schoolsysteem. Wij hebben 3 basisjaren en daarna kies je een richting voor je laatste 2/3 jaar middelbare school. Er zijn 4 hoofdrichtingen die je een vast vakkenpakket geven en dan heb je een aantal vrije keuzes voor daarbij. Zelf had ik de richting Economie en Maatschappij, waarbij ik dan als extra vakken wat meer technische dingen gekozen had, zoals Informatica, omdat ik al redelijk zeker was dat ik de media/computer-gerelateerde kant op wilde met mijn studie. Want dat is dan een voor/nadeel ook tegelijkertijd, heel veel opleidingen is ons land hebben dan dat ze bijvoorbeeld maar van 2 of 3 van die richtingen leerlingen accepteren of dat ze bepaalde keuzevakken verplicht maken of een 'stapje voor' maken. Ik had zelf heel erg het geluk dat mijn school informaticalessen bood, wat mij echt hielp bij mijn mediamanagementopleiding binnenkomen, want er zijn genoeg scholen die dat niet deden en aangezien ik niet de meest wiskundige richting had gekozen hielp mij dat erg. En bij ons was muziekles dus zo'n vrije keuze die bij geen enkele richting hoorde en je dan alleen verplicht in de basisjaren 1 uurtje per week had. Want het is bij ons dan zo dat je alle vakken 'uitprobeert' in de 3 basisjaren, waardoor je vooral in het begin knetterveel vakken hebt die soms maar 1 uurtje per week zijn, en dan je laatste 2/3 ga je dieper leren op je gekozen (of geforceerde, ligt aan je pakket LOL) vakken.

Veel mensen zullen waarschijnlijk een verhaal ophangen dat een instrument leren spelen goed voor de ontwikkeling is en bla bla etc. xD Ik heb zelf vroeger basgitaar gespeeld (uit mezelf, niet door de schoolvakken) en daar heb ik 100x meer lol gehad dan de verplichte noten leren lezen in muziekles. :P Maargoed, lullig gezegd, als je goed wilt zijn in een instrument spelen of op een andere manier dieper muziek wil leren, moet je het eigenlijk al op een hele jonge leeftijd oppakken. Je kan ook wel ouder leren en lol hebben, maar je zal nooit bij kunnen benen met de pro's. Dat was in ieder geval ook een reden omdat ik wat 'ouder' was toen ik begon (13/14?) dat ik motivatie verloor toen ik zo goed als klaar was met basislessen en eigenlijk alleen nog maar mogelijkheden er waren zoals bij een beginnend bandje gaan. Heb ik ook eventjes gedaan toen ik 17/18 was, maar ik moest dan zo veel oefenen om ook maar één nummer onder de knie te krijgen dat ik zo hard achterliep en de druk voor presteren te hoog werd. :( Soms pak ik nog wel random mijn basgitaar op en oefen ik wat oudere liedjes er op, maar om het nou ooit weer echt op te pakken...ik weet het niet. Ik heb het een ruim jaartje geleden weer geprobeerd met ook een vast oefenschema en moeilijkheidsgraadopbouw, maar ik verloor weer motivatie na een maandje of twee. ^^'' Heb niet echt zin om terug te gaan naar lessen en om nou in mijn eentje weer te gaan oefenen om op 'beginnend bandje' niveau te komen... :/

LOL, dat klopt, heel veel universiteiten bij jullie staan beter aangeschreven dan wat we hier hebben. Ik ken ook 2 mensen die in België zijn gaan studeren en toen weer terugkwamen naar NL om dan wel hier te gaan werken. :P Nou weet ik niet of dit bij al jullie universiteiten is, of alleen die twee van mijn kenissen, maar bij hun stond het er ook om bekend dat de werkdruk daar veel hoger was dan de universiteiten hier.

Dat gezegd, ben ik wel blij dat ik niet in de huidige generatie ben opgegroeid of les sta te geven...een paar jaar terug gaf ik een gastcollege op een middelbare school en iedereen in de klas zat alleen maar met z'n mobieltje in de handen en totaal niet op te letten. Lijkt me echt zwaar vermoeiend en demotiverend als je als docent nu daar dagelijks mee te maken zou hebben... Toen ik in mijn laatste paar jaar middelbare school zat, kwamen die flipphones op en konden mensen ineens audio/video opnemen op de telefoon en dat was toen ook al dramatisch voor de leerkrachten om daar controle over te houden... >.<
7 months ago
0pt
Haha, ik vind het leuk! :D Op die manier voel ik me ook meer betrokken bij de spullen die ik heb gekocht. Geen idee of ik sense maak als ik het zo typ, LOL.

Ik zag trouwens pas op de voorpagina PICTURE #2169910 en dan ziet die Ash er toch wel een stuk beter uit. xD Ookal vindt ik 'm ook nog steeds erg teleurstellen inderdaad in verhouding tot de eerdere figure.

Ik kwam ook randomly ITEM #306989 tegen en moest heel erg lachen om de art die er op zat, heb je deze ooit eerder gezien en/of wil je die nog zelf kopen? :P

Oh, YIKES de laatste keer dat ik de entry checkte zat die prijs er nog niet bij. Urgh, dat is gewoon ongeveer dan de coldcast Griffon Light die ik heb z'n aanschafprijs. Bye. .-.

Specifiek bij Death Note heb ik ook het idee dat de licentie heel erg duur is. Destijds was die coldcast ook knetterduur voor de toenmalige marktprijzen. Hou m'n hart vast voor de prijzen van de Nendoroids. >.<

Hehe, ik blijf zelf ook verbaasd met hoe vaak ik nog vreemde Baccano! items te pakken kan krijgen op Suruga-Ya. xD Ik ben vooral benieuwd naar die pre-order bonus van de DS game omdat ik simpelweg geen idee heb wat ik er van kan verwachten en het was ook niet al te cheap...LOL. Maar bij vreemde Baccano! items, moet je gewoon meteen je kans grijpen en dan maar later er over nadenken. xD Heb eigenlijk ook te veel betaald voor die trading card als je de proxy fees er ook bij bedenkt. :S

Ja man, en dan is het ook nog eens een doujinshi die maar 300 yen was...nu is het maar de vraag of ik 'm weer te koop ga vinden. >.< Suruga-Ya is altijd heel moeilijk te browsen als het gaat om Resident Evil spullen, omdat op één of andere manier de filters voor de namen van de delen en characters werken niet goed. Hetzelfde heb ik bij meerdere andere gamefranchises hun spullen, bij anime werkt het wel prima, dus ik snap zelf ook niet echt waarom. Om die doujinshi te vinden moest ik ook door 50+ pagina's met algemene spullen van die serie browsen. Waarschijnlijk had al een Japanner 'm gekocht voor ik de listing had gevonden. OTL Denk niet dat ik de motivatie heb bij de volgende group order om weer zo veel er doorheen te graven LOL.

Oh pffoe, naar zeg allemaal. Wel goed om te lezen dat jullie in ieder geval in een traject zitten en er mee bezig zijn. Hopelijk gaat het binnenkort wat beter!

Ik heb met recente Nendoroids eerder problemen dat alles te vast zit dan te los. Bijna onmogelijk om handjes en andere kleine onderdeeltjes te vervangen. >.< Wat reviewers hier hebben de theorie dat omdat Nendoroids steeds populairder en ook meer mainstream worden, dat daarom er tegenwoordig meer met de pet naar gegooid wordt. Lomp gezegd, de meeste verzamelaars van Amerikaans 'volwassen speelgoed' en figuren, zijn niet de kwaliteit van Japanse figuren gewend en zullen al sneller tevreden zijn met hun Mario, Link of Sonic Nendoroid die ze bij hun lokale variant van een Game Mania hebben gehaald.

Ik ben zelf zo iemand die meer bang is dat onderdelen breken als ik te veel er mee speel. :P Vooral die oudere Nendoroids zijn een neckjoint-breek-hel. >.<

Mja, dat vindt ik ook irritant aan UPS, want ik kom er zelf ook totaal niet uit om ook maar een grove inschatting met verzendkosten te krijgen, tenzij ik al het pakket 100% ingepakt klaar heb staan en alle maten weet. Daarom ga ik ook maar voor de hogere tarieven van PostNL. >.< Bij ons is het zelfs niet mogelijk om iets buiten Europa zonder tracking te sturen trouwens. Ik zou het ook niet doen, want al die verhalen van gestolen pakketjes in de USA enzo...

WHAT THE FUCK IS DIE NARUTO. IK MOEST ZO HARD LACHEN. :') Hij ziet er echt constipated uit. En dan super awkward die handjes opzij. xD Thanks voor de laugh. xD Maar eh, ff serieus, wie koopt dit? Het ziet er uit als iets dat in de schappen van een speelgoedwinkel zou liggen en dan een onoplettende ouder voor z'n kind zou kopen. :P Ik kan 'm niet eens in de database vinden, Naruto fans zien 'm ook niet als waardig voor op een verzamelaarswebsite LOL.

Aan de andere kant...zelfs die superdure BEWD and REBD van GSC zijn op de aftermarket nog steeds dezelfde prijs als hun release prijs, die enkele verdwaalde keer dat ze te koop komen. Vindt het nog steeds zo spijtig dat ze die hebben gemaakt met weinig informatie/aankondiging over de release...ik weet zeker dat veel mensen echt wel die hoge prijs hadden willen betalen als ze op tijd hadden geweten van die figures.

Mja, het is weer een voorbeeld waarbij Nintendo een monopolie heeft op zo'n franchise. >.> Weet ook redelijk zeker dat ze er geen geporte versies van gaan maken, ze willen de verkoopcijfers voor de Switch omhoog zien gaan...

Haha, vroeger dacht ik ook dat ik van elk character maar één figure zou doen. xD Maar inmiddels heb ik geleerd dat ik het type verzamelaar ben die liever een klein army van hetzelfde character heeft, haha!

Het zou me niets verbazen als de meeste landen nu bezig zijn met de voorwaarden van ambtenaren slechter maken en/of het moeilijker maken om ambtenaar te worden. Wij hebben niet per se een ambtenarenoverschot, maar hebben wel te grote kostenposten aan de gemeenten. :P In mijn tijd als gemeentemedewerker was het ook altijd een geklaag van jewelste van de ambtenaren, over hoe alles vroeger nóg beter was. Ondertussen stond ik daar dan, met mijn uitzendcontractje die dagelijks opzegbaar was, 0 pensioenregeling was en het ambtenarenminimumloon verdiende...en nog steeds had ik het beter dan de meeste van mijn leeftijdsgenoten die net uit school waren en in de klantenservice of ZZP geduwd werden.

Ik prijs mezelf nu echt gelukkig dat ik tenminste een ruime aankondiging heb gekregen, waardoor ik bijna 3 maanden heb om nieuw werk te vinden en ook (voorlopig :P ) niet financieel hoef te stressen. Ik heb alleen geen zin in het hele riedeltje van weer overal op gesprekken komen en daar zo veel tijd en geld aan kwijt zijn. Ben gisteren zowat de halve dag bezig geweest om al mijn nette kleding weer te strijken, want dat moet nu weer klaarhangen als solliciatiekleding...mehhh. In ieder geval, ik zit dus nu vooral weer op banen bij gemeentes te reageren, dus ik hoop daar weer terecht te kunnen. Ik geef mezelf daar meer kans dan voor banen bij commerciële bedrijven, omdat ik in ieder geval weet dat alle gemeentes in Nederland met dezelfde computersystemen werken en ik daar veel ervaring in het verleden bij heb opgedaan. De meeste vacatures die ook opkomen voor gemeentes zijn administratief of data entry. Beide zie ik wel zitten. En dank je! :) Komt wel goed. Ik weet redelijk zeker dat mijn man sneller aan de bak zal zijn, en ik hoop zelf ook iets te hebben voordat mijn tijd bij de huidige werkgever op is. In het slechtste geval kan ik altijd in de laatste paar weken voor de baan eindigt ff snel een klantenservicebaan ofzo aannemen, maar voor nu aim ik even wat hoger. :P

Ik dacht zelf dat die figure niet veel bijzonders zou zijn tbh. Zeker omdat het 75% oversized hamer met weinig details en 25% karakter is LOL. Ik heb 'm op dezelfde manier onderschat als die 'simpele' figure van Noragami die jij linkte ja. Waarom is die dan 100K?! Ik gok dat de pre-orders slecht gingen en dat daarom er weinig in productie zijn gekomen?

Zou het weer iets te maken er mee kunnen hebben dat anime steeds meer mainstream wordt en dan vooral Europese fabrikanten zoals Tsume ook sneller hun spul verkocht zien worden?

Urgh, het is inderdaad irritant hoe koppig ze zijn. Ik ben zelf ook dol op de UK met veel unieke producten die ze hebben, leuke steden en winkelstraatjes en over het algemeen zijn de mensen ook erg aardig. Als ik dit ook typ wil ik graag weer eens een stedentrip Londen doen, vooral omdat mijn man nog nooit in de UK is geweest en ik ook graag wil dat hij het ziet. :D Maargoed, wat de UK qua politiek aan het doen is... *zucht*

Volgensmij is de allerergste douane in Zuid Amerika als het aankomt op belastingen en wachttijden. Alleen zijn ze nu dus in Duitsland en Nederland moeilijk aan het doen als het gaat om licenties met importeren, wat een probleem op een heel ander niveau is.

Om het verhaal met die figure die zo lang vastzat bij de douane erger te maken, heb ik haar een paar dagen terug uitgepakt en ze heeft supervreemde paint defects die ik nog nooit zo erg op een Kotobukiya figure heb gezien: Meerdere witte en bruine vingerafdrukken op haar bovenbenen. Alsof iemand de figure had afgeverfd en dan daarna achteraf met z'n vingers nog even een paar vlekken er op heeft gemaakt. >.> Ik vond de defects zo erg, dat ik voor het eerst naar Kotobukiya z'n klantenservice ben gegaan hier voor. Volgensmij is hun klantenservice niet zo goed als die van GSC en dergelijke, maar ik vind voor een figure waar ik 100+ euro voor heb betaald zulke zichtbare vingervlekken echt niet OK. :/ Ik denk ook niet dat ze me een replacement gaan sturen ofzo, maar misschien wat korting op m'n volgende aankoop zou ik wel waarderen. >.>

Wij hebben gisteren voor meerdere uren SNEEUW gehad. En het bleef ook heel lang liggen! Sneeuw in half maart?! Climate change is real, yo. :') Verder is er de komende week nonstop regen zeggen de voorspellingen. Zo veel mogelijk binnen blijven dus. >.<

Ik was goed in geschiedenis, maatschappijleer en economie. Mijn zwakke plekken zaten juist bij de talen en scheikunde. xD Bij ons schoolsysteem was het wel mogelijk om heel selectief te zijn in vakken, dus gelukkig kon ik er veel laten vallen of een stuk minder gaan doen door mijn pakketkeuze halverwege. Muziekles was erg vreemd bij ons. Als je een instrument speelde, kon je die spelen en daar een cijfer voor krijgen. Deed je dat niet, dan moest je zingen voor een cijfer. Toetsen hielden vooral in dat je noten moest lezen of muziekstijlen moest herkennen. Ik vond het zelf een beetje een zweverig vak. :P

LOL, het klopt hoor. Er zijn genoeg Nederlanders die de grens over gaan om in België te gaan studeren en dan weer terugkomen om in Nederland een voorsprong op de banenmarkt te hebben met hun betere diploma.

Ik vindt die klasgemiddeldes ook altijd een moeilijk systeem, want een laag klasgemiddelde kan inhouden dat de stof te moeilijk is óf dat de toetsen niet duidelijk zijn óf dat de docent het niet goed doet. Je kan niet echt pinpointen wat nou exact de reden is dat het niet goed gaat. :S Bij ons waren vaak klasgemiddeldes heel verschillend per leraar en kon dus vaak de leraar er op aangekeken worden...
7 months ago
View more comments